Selasa, 20 Disember 2011

Pra Obesiti ? LOL


Berdasarakan post yang NI tadi, aku tertarik dengan komen dia. Hurrmm dia kata aku dalam kategori pra obesiti. Aisehmen nampak gaya aku ni memang tak lama lagi akan jadi obesiti la jawabnya. Ape tu Pra Obesiti ? Pra Obesiti ni adalah peringkat permulaan seseorang sebelum memasuki kategori obesiti. Ciri-cirinya adalah mengalami badan yang Chubby dan bulat macam bola. Halamak aku semakin menghampiri obesiti sekarang ni. Kalau bukan tahun ni mungkin juga tahun-tahun depan yang seterusnya. Aku tak nak obesiti tapi aku dah kurangkan makan. Bersenam ? memang tu pun yang aku sedang buat tapi badan tetap naik. LOL

Comments
10 Comments

10 ulasan:

JR berkata...

Bagi JR cara terbaik menurunkan berat badan ialah menerusi senaman. JR dulu pernah hadapi masalah obesiti, cuba diet tapi tak jalan. Tapi lepas menjalani senaman keras, 3 bulan saja berat badan turun 16 kilo. Tapi masalahnya lepas tu: semua seluar dan baju lama kena simpan dlm almari!!

Tajuk entri terbaru di blog JR: "Isteri Boleh Hamil Jika Sentuh Janggut Suami?"

diana berkata...

kena bersenam lebih kerap la..
pi gym la senang..
yang ada jurulatih tu..
orang panggil apa entah..
dia boleh sarankan apa jenis senaman yang sesuai untuk kita..

cucu umie berkata...

better bro amalkan berjog, berbasikal @ berenang.. itu salah satu senam juga.. kalo pergi gym okay juga apa.. tpy kne jumpa penasht yg btol2 sesuailh..

Freaky berkata...

senaman yang diamalkan hanya berjogging dan kurangkan makan dengan hanya amik separuh je but still masih naik badan =_=

biela bell berkata...

wahh..paras separa bahaya nie..haha
xpe..kawal pemakanan..dan senam selalu..tapi kalau tak berkesan..nmpaknya takde cara lain dah..kita sedut itu lemak..!! yihaaaa~ :P

Ahmad Haziq Azlan berkata...

kena kurangkan ambil karbohidrat. jangan makan lewat malam. apa guna bersenam andai diisi semula dengan makanan yang berat. seeloknya tambahkan protein dan kurangkan karbohidrat. tips kurus: cuba amalkan main tali skiping setiap hari. dan cuba amalkan diet seperti yang dinyatakan. hasilnya tidak akan muncul dalam tempoh sehari mahupun seminggu. cuba beli penimbang, ukur berat setiap hari. kalau diamalkan, insyaAllah akan dapat hasil positif dalam tempoh seminggu. Teman ada kawan bulat seperti anda. Dulu je la bulat. Tapi sekarang dah fit, tough, seksi, kacak, bergaya dan yang sama erti dengannya. Bagaimana dia berubah? Dia ubah diet. Memang kurang ambil nasi. Mula main dumbell dan skiping. Hasilnya dia memang mantap dalam kurang 6 bulan. Sekarang ni memang rupa dia dah macam Aaron Aziz. Tak tipu. Memang dia layak jadi cover majalah maskulin. InsyaAllah anda boleh. Selamat mencuba dan lihat hasil dalam tempoh 6 bulan. :)

Freaky berkata...

haziq azlan : woaahh full tips.. thanx so much.. insyaAllah akan cuba kuruskan dan kasi tough sikit. hehe

mas saari berkata...

kena rajin bersenam ni...
pastu kurangkan makan nasi dan yang paling penting jangan makan malam! kalau lapar sangat minum nestum je..

IMANSHAH berkata...

chill sudeh

Ezad Skytech berkata...

makan tengah malam tu yg bahaya...kena elakkan..:D

 
Related Posts with Thumbnails