Rabu, 30 November 2011

Selamat Pagi

Morning dan selamat pagi. Baru sekarang aku nak update blog. Ingatkan nak tulis sesuatu malam tadi tapi tiba-tiba jadi sibuk pula. Aku kalau banyak kerja memang terpaksa tinggal la tinggal blog sampai la kerja yang ada tu siap sepenuhnya baru la rasa aman nak online.

Kadang-kadang aku fikir juga nak buat draft content sikit-sikit dulu waktu tengah sibuk tapi last sekali tak terbuat juga. Nak kata idea tak ada tu tak juga sebab aku selalu je fikir pasal idea untuk update. Masa tengah mandi pun aku selalu fikir idea nak tulis pasal ape. Masa berak lagi la senang nak korek idea sebab bosan duk dalam jamban lama-lama.. Lol

Okeh pagi ni dimulakan dengan luahan perasaan aku je. Malas nak tulis panjang lagipun jap lagi ada kelas 4 jam pula. Fuuuu nasib baik habis kelas hari ni pukul 2 je. Kalau la habis pukul 5 atau 6 memang penat gile babas la jawabnya. Aku ni jenis malas sikit nak duk dalam kelas lama. Tapi kalau duk depan laptop dengan masa yang lama boleh pula. Keh keh keh

P/s : masa banyak dihabiskan dengan tidur... Zzzzz
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Selasa, 29 November 2011

Kebangsatan Peribadi

" Wei Mat, Sial lah lu ni. Gua call banyak kali bukan lu nak angkat. Lepas tu si Zul Babi pulak blah dengan awek die. "

Oh tadi aku duk baca buku kat kedai depan sana. Sory tak perasan ko call.

" Fuuuuuucccccckkkkkk !!! sejak bila lu jadi suka baca buku ni ? Seingat gua, lu pun perangai gampang macam gua gak. "

Tu pun buku pasal gadget je. Saja nak tahu gadget apa sekarang yang ada kat pasaran

" Ah lantak la buku apa pun. Gua nak pergi cari seluar jeans kat dalam. Seluar ni dah macam celaka gua tengok. Ni semua pasal si Zul Babi yang pinjam tak pandai nak jaga. "

Okey ko pergi la cari dulu.

=============================================================

Kau rasa macho ke cakap macam tu ? Macam Jahanam je aku dengar.

TITIK
~ Baca Selanjutnya ~

Pesanan Cikgu : Strategi Menjawab Soalan Peperiksaan







p/s : Lepas ni kena fokus betul-betul pada kertas soalan. LOL :D
~ Baca Selanjutnya ~

Ahad, 27 November 2011

Komen Cerita Twilight Saga Breaking Dawn






Overall aku hanya mampu bagi .....

Cerita Twilight Saga - Breaking Dawn ni memang best kerana moment yang sangat menarik adalah apabila Edward kahwin dengan Bella. Serius sangat romantik apabila permulaan cerita saja nampak babak kahwin dan mereka berdua memang nampak sangat sepadan. Of course la sepadan, tu kan Vampire couple LOL.

Jadi dalam cerita ni lepas sahaja Bella dan Edward berkawin, mereka pun pergi berbulan madu. Ehem-ehem. Pada suatu pagi, Bella rasa loya ( morning sick ) dan muntah akibat kehamilan. Cerita bertambah sedih sewaktu Bella mengandung kerana Bella kelihatan sangat sakit mengandungkan anak campuran manusia dan Vampire dalam perut dia.

Nak tahu cerita seterusnya kena la pergi tengok wayang. Kalau malas tengok wayang pergi baca buku Breaking Dawn baru la tahu macam mana sambungan cerita ni. Ok tata :)

~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 26 November 2011

Semalam Mimpi Best Wooo






~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 25 November 2011

Situasi Kelas Batal





~ Baca Selanjutnya ~

Naruto 564 : No One

Dah berkurun ( seminggu lebih ) aku tak baca komik Naruto dan semalam aku ada skodeng laman web manga ( komik ) untuk baca episod yang terbaru iaitu episod 564 : No One. Dalam episod ni, Naruto bertemu dengan ninja bertopeng yang dikenali sebagai Tobi @ Madara. Tapi aku sendiri berada dalam kekeliruan kerana tak tahu identiti sebenar ninja yang bertopeng tu. Demn masih lagi kabur mengenai siapakah ninja disebalik topeng tu. Mungkinkah Madara atau orang lain ?


Apa pun dalam episod ni Naruto terpaksa lawan dengan ramai musuh yang kuat pada masa yang sama demi menewaskan ninja yang bertopeng tu. Kalau tak silap aku episod 565 akan keluar pada hari ni juga tapi tak tahu la waktu mana akan publish. Mungkin malam ni kot atau boleh jadi esok atau lusa juga. Susah betul nak ikut perkembangan apabila sibuk dengan kerja lain.



~ Baca Selanjutnya ~

Modify Blog Sikit

Kalau dilihat dengan teliti tak banyak pun aku ubah penampilan blog ni melainkan hanya tukar warna background blog dan juga background untuk Title Widget. So tema biru dan purple blog ni telah bertukar menjadi putih dan juga hitam. Sekali sekala tukar warna nak supaya mood pun bertukar juga.

Sebenarnya aku malas nak tukar keseluruhan template blog sebab malas nak menghadap coding yang agak banyak tu. Biasanya kalau nak edit template, aku akan ambil masa selama 1 malam untuk siapkan bermula pukul 12 tengah malam sampai la 5 pagi baru puas hati. Itu pun kalau puas hati. Kalau tak puas hati aku sambung terus sampai la lepas subuh dan sampai pagi. He he tapi tak pernah la sampai pagi atau lepas subuh tu.


Fuhh 5 jam aku ambil masa kalau nak tukar dan edit template. Sebab tu aku malas nak tukar keseluruhan blog ni. Ubah sikit je kasi nampak ada perbezaan sikit dengan yang lama kerana yang lama tu aku sendiri yang tengok pun dah nampak bosan gila babas sampai rasa nak muntah. Nasib baik aku sempat edit dulu sebelum muntah tengok rupa blog yang lama. Well kali ni tema keputihan bersesuaian dengan konsep baru blogging aku iaitu BERSIH... Apa tu Bersih pun aku sendiri tak tahu. Lantak la zzzzzz

p/s : Hari ni kelas semua batal... yahuuu jom tidur sampai tengah hari :)

~ Baca Selanjutnya ~

Just a Simple Update


Seharian hari ni aku menggunakan BlackBerry ( BB ) yang baru dapat semalam dan rasa sangat puas hati dengan aplikasi serta servis yang ada pada telefon ni :)

Lepas je dinner tadi, kawan aku ada tunjuk aplikasi BlackBerry Message ( bbm ) yang baru macam walkie talkie. Kiranya kalau nak sembang macam menggunakan walkie talkie tu hanya perlu upgrade ke version 6.0 dan kemudian ada aplikasi yang perlu di install.

Nampak macam menarik pula seperti aplikasi Push To Talk yang ada pada telefon Nokia. Apa pun setakat ni memang puas hati dengan telefon ni. Ehem pemberian orang mesti la rasa best je bila guna :D

p/s : awal bulan december baru nak subscribe internet :D

~ Baca Selanjutnya ~

Khamis, 24 November 2011

Selmat pagi selamat tengah hari

Selamat pagi dan selamat tengh hari. ALhamdulillah cuaca di perlis hari ni baik saja. Kalau la semalam hujan tanpa henti, memang sah negeri perlis ni akan banjir terutama sekali dekat area arau dan juga kangar. Aku pula duk kat area kuaa perlis dan setakat ni takde air naik tinggi lagi.

Pagi tadi angin kuat gila babas masa bngun tidur. Bila masuk bilik mandi dan kena air sikit, habis 1 badan menggeletar kesejukan. aku jadi terfikir 2 / 3 kli sama ada nak mandi atau x. Last sekali aku mandi gak... Pergh rasa macam mandi dengan air batu je. Memang sejuk gila.

Sekarang pun masih rasa sejuk kat luar walaupun matahari sedang terik memancar. Kn bagus kalau begini, matahari terik tapi masih rasa sejuk dan dingin apabila angin menyapa badan. Ops sepanjang post ni aku hnya sembang pasal cuaca je. He he biasala orang tengh kering idea tapi nk juga menaip dan update blog. Okeh nk buat lab dulu. Tata

Sent using a Nokia mobile phone

~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 23 November 2011

Aku Dapat BlackBerry Curve 8520

Menangis ? Menjerit ? Meraung ? Semua ada pada petang tadi. Sebenarnya aku cuma sangat terharu ditambah dengan gembira kerana mendapat telefon BlackBerry Curve 8520... Aku DAPAT .. bukan BELI tau... he he Sebenarnya aku dapat BlackBerry ni pun kerana telah bantu seseorang menyiapkan website company. Website apa tu tak payah la aku nak share kat sini kerana tu adalah bussiness website.

Apa pun aku hanya mampu ucapkan terima kasih banyak-banyak diatas pemberian Telefon BlackBerry ni. Kalau nak tunggu beli henfon ni dengan duit sendiri memang tak mampu la jawabnya. Wuuu rasa nak menangis dan sangat terharu apabila menerima telefon ni tadi. Tak tergambar dengan kata-kata untuk tunjukkan betapa gembiranya dapat menerima pemberian ni.. Terima Kasih sekali lagi :)






 
~ Baca Selanjutnya ~

Angin kuat sangat menyeramkan

Agak-agak bila la muka ku akan jadi x bulat

Selamat pagi and good morning. Cuaca pagi kat perlis sangat sejuk gila babas sampai aku nk mandi pun fikir2 /3 kali. Semenjak dua menjak ni perlis jadi berangin dan angin yng datang tu sangat sejuk. Tapi best la jugak sebab selalunya asyik panas je dan sekarang dah jadi sejuk.

Cakap pasal angin kuat pernah 1 malam tu aku terjaga daripada tidur. Bila terjaga je aku dengar sesuatu yang kuat dan menyeramkan kat luar. Lepas tu pintu almari pakaian aku jadi bergoyang buka tutup. Ngeeee aku pun terus je tarik selimut tutup muka. Kuat gila angin mlam tu sampai bunyi pun dah menakutkan.

Pagi ni kelas aku hamya ada 4 jm je bermula pukul 10 sampai la pukul 2 petang nanti. Nasib baik 4 jam je, kalau 6 jam memang aku dah lembik. Ok la nk siap untuk pergi kelas dulu. Tata

Sent using a Nokia mobile phone

~ Baca Selanjutnya ~