Tanda-tanda Blog Nak Lingkup

9:00 PG

Dah berkurun aku tak update blog ini kerana semalam sangat sibuk dan tekanan perasaan yang malampau. Hanya forblogger.net sahaja yang tahu perasaan aku hadapi semalam.

Aku cakap blog ni sudah berkurun tidak diupdate. Berkurun itu maksudnya beratus tahun. Beratus tahun = Berabad = ratusan tahun. Demn !! duk ulang benda yang sama membuatkan penulis blog ni kelihatan sangat Gampit.

Status : STUPIDITY activated

Sebenarnya bukanlah berkurun pun aku tidak update blog. Cuma ada la dalam masa lebih daripada 12 jam aku tak update. Biasanya paling lama pun tidak lebih daripada 10 jam aku tidak update. Shayang sangat-sangat sampai tak sanggup nak tinggal lama blog ni.

Apa yang aku buat sampai tak update petang dan malam ?

Aku semalam siapkan 100% setting pada blog OhBola.com. Aku submit website pada Google webmaster, lepas tu buat sitemap. Yang paling celaka dan spoil mood aku seharian semalam adalah pasal sitemap. Punya la masalah dan susah nak settle sitemap sampai hampir tengah malam baru siap.

Aku start mengadap laptop daripada petang sampai malam tak dapat nak siap. Lepas nak pecah kepala tu baru la dapat siap setting semua. Sekarang blog OhBola sudah siap setting sepenuhnya dan hanya perlu fokus untuk update pasal bola sepak je. keh keh keh

Apa pun semalam aku dah submit dan siap setting semua. Kalau ikut plan sepatutnya hari ni dah ada improvement sikit. Tak banyak pun, sikit pun jadi la asalkan ada benda yang semakin baik dari segi jumlah trafik. fuh fuh.

p/s : Penat.. zzzzzzzzzzz

You Might Also Like

23 ulasan

  1. blog akak sampai sekarang takde sitemap..
    tak reti buat..:p

    BalasPadam
  2. takpelah tak update pun trafik tinggi gak...hehehee

    BalasPadam
  3. sibuk agaknya..tu yg tak update blog...

    BalasPadam
  4. apa tu sitemap..?
    serius tak tau

    BalasPadam
  5. ko x update pn, still ad orng visit blog ko.. huhu

    BalasPadam
  6. salam...
    cari info kat blog kamu...
    maaf rasta tersinggah sini...
    new blogger rasta nie....
    oh ya....
    Rasta tumpang promote blog rasta yang baru.....post terbaru tentang brest cancer sudilah kiranya singgah..
    Post terbaru tentang Uraine bloged pains.
    Semoga Ceria dan senyum selalu

    Terima Kasih singgah....

    BalasPadam
  7. main SEO sekarang..perkembangan menarik

    BalasPadam
  8. Oh bola tu blog freaky yg baru ke?

    BalasPadam
  9. soalan cepumas...sitemap tu ape?

    BalasPadam
  10. 12jam kata lama?
    pernah 10hari xupdate..hahaha=)

    BalasPadam
  11. hehehhe
    sunguh die risau nmpaknye

    BalasPadam
  12. Insyaallah...nanti pasti ada improvement ok..:)

    new entry :: Spontan Khamis ツ

    BalasPadam
  13. oh bola tuh blog bro yang lain ke??kemah keming demo heheh..;)

    BalasPadam
  14. ooo.. cam tu eh? Oh.. site map tu gapo dio?

    BalasPadam
  15. gila blog betul! hahaha :p

    BalasPadam
  16. hehe..aku dah brapa hari x update..T_T

    BalasPadam
  17. Semakin hebat lu sekarang ni...semoga terus maju dan maju !

    BalasPadam
  18. terbaik la, haha.


    p/s : aku busy lagi bro, minggu depan atau hujung minggu ni aku bukak. sori sangat. aku update pakai tab jek ni. nanti ko send login dengan pass kat inbox fb. aku terdelete dalam fon, hehe

    BalasPadam
  19. Hahaha btl2 tersiksa ko ngan wordpress eik? xpe bro. mula2 je kot :D

    BalasPadam