Isnin, 5 Mac 2012

Printer Baru HP Deskjet Ink Advantage 2060

Minggu lepas Aku beli printer baru HP Deskjet Ink Advantage 2060 memandangkan yang lama model Canon Pixma aku tu dah rosak sangat teruk daripada external tank hingga la katrij yang mana kalau baiki semua tu kos yang ditelan sama seperti membeli sebiji printer yang baru. So aku pun dah malas sangat nak fikir dan buat keputusan untuk angkat printer HP tanpa External tank. Dah malas nak guna printer Canon sebab katrij untuk warna hitam saja pun dah mahal sampai nak cecah rm100 dan kalau pakai external tank pulak nanti banyak masalah tersumbat dan dakwat tidak mengalir masuk dalam katrij.

Kelebihan printer baru ni berbanding printer lama adalah mempunyai fungsi scan yang mana memudahkan urusan fotostat dan juga scan apa saja yang patut aku scan. And... and... and kalau dakwat dalam katrij habis, aku hanya refill dengan inject ink ke dalam lubang katrij dengan menggunakan alat khas yang sedia ada dan kalau katrij rosak pun harga untuk sebiji katrij takde mahal seperti printer Canon yang mana berharga RM25. 

Katrij HP = RM 25 je kat area Kangar :)
Katrij Canon = +- RM 100  ... Fuuuuuuu mahal 


Comments
14 Comments

14 ulasan:

de engineur berkata...

I pun dah beli printer HP 2060 ni, siap disertakan sekali katrij baru. memang murah replacement cartridge dia. Tapi setakat ni belum habis ink lagi.

JR berkata...

Memang guna external tank leceh sungguh, kejap2 aje kering...boring!!

Lieyda berkata...

xpe, lps ni meniaga print, konfem dpt balik rm100 tuu hehe

diana berkata...

harga dia berapa..nak beli la..

ezzyra berkata...

brape hrga?aku nk beli 1...smpai sekarang x beli lagi...nk pkai baucer...hehe

Diana @ bilakukatacinta berkata...

yg ni boleh buat external tank tak?

Diana @ bilakukatacinta berkata...

yg ni boleh buat external tank tak?

rafiq berkata...

kalau pkai external bukan lagi murah ke? ink die lmbat sikit habis kan..

Freaky berkata...

de engineur : yep memang murah :)

jr : sangat2 leceh jr

lieyda : haha nak meniaga print plak malas

diana : harga 239

azi : rm 239

diana : boleh tp better jangan

rafiq : banyak masalah pakai external

adilkah aku berkata...

korang tau x mcm mane nk hlangkan border kat gambar..aku print gambar tapi x full ah..mcm mane nieee..can someone help me settle this prob..huuhuu

Freaky berkata...

border kat gambar ? setakat ni print elok je.

Fadzli Amir berkata...

Salam...sekarang ni still pakai canon...huhuhu

Tanpa Nama berkata...

kedai mana jual rm239 ni? nak p beli gak 1 kat kangar......

hati kecilku berkata...

assalamualaikum....sy pakai printer hp 2060 ni juga...tapi baru2 ni timbul masalah pula....print dengan scan xboleh....fotostat boleh pulak...hahaha...sy pakai window8...sebelum ni rsenya install pkai cd juga...tpi sy try install xblh pula...sbb cd tu untuk window 7 dan HP..... :(

 
Related Posts with Thumbnails