Selasa, 11 November 2014

Senarai Apa Yang Perlu Dilakukan Menggunakan Applikasi Trello

Senarai Apa Yang Perlu Dilakukan Menggunakan Applikasi Trello bukan saja memudahkan urusan kerja harian malah menjadikan kerja lebih teratur dan tersusun mengikut keutamaan.

Baru hari ni aku dengar pasal Trello, itupun tahu masa tengah sembang-sembang dengan programmer yang baru masuk kerja kat ofis. Mungkin dia ada nampak bagaimana aku dan staff control centre yang lain agak serabut dan tak berapa tersusun dalam menguruskan To-Do list menyebabkan dia share pasal applikasi ni.

Balik je dari ofis hari ni terus aku register akaun di laman web dan cuba main. Hasilnya lepas explore dan godek-godek, memang sangat membantu terutama sekali dalam menguruskan hal-hal dan senarai yang perlu dibuat.

Bagi yang masih tak faham, aplikasi ni umpama papan kenyataan kat dinding ( Notice Board ). Kita boleh buat banyak notice board dan setiap notice board boleh buat banyak section sebagai contoh Jangan Lupa, Sedang Buat, Dah Siap macam contoh di bawah ni.


Selain buat notice board pasal kerja harian yang perlu dilakukan, korang juga boleh buat notice board target hidup korang. Dengan cara ni korang takkan lupa apa matlamat yang masih belum tercapai dalam hidup.

Selain itu, segala info atau senarai yang diletakkan pada board boleh disimpan / archived sebagai rujukan pada masa hadapan.

Tidak lupa juga applikasi Trello boleh dimuat turun dan install di telefon pintar dan tablet bagi memudahkan pengurusan senarai.

Bagi yang berminat untuk mencuba, boleh pergi ke laman web Trello atau klik di [SINI].

Selamat mencuba.

Comments
2 Comments

2 ulasan:

orang muo berkata...

singgah melawat

Freaky berkata...

terima kasih sudi melawat :)

 
Related Posts with Thumbnails