Isnin, 27 Oktober 2014

Touch N Go - Baru Nak Memiliki

Touch N Go - Baru Nak Memiliki ni haaa. Ini semua gara-gara status aku sendiri kat facebook :

Yep, that's me. Banyak urusan online masih tak pandai buat. Pada hal kerja aku tiap hari punye la advance menggunakan online sistem tapi bab urusan biasa aku agak fail.

Cakap pasal Touch N Go ni bagi kehidupan aku sekarang ni tak penting sangat. Sebabnya aku pergi kerja tiap hari tak perlu lalu tol pun. Stay kat ampang guna MRR2 memang takde tol lagipun tempat kerja aku hanya 4 km je dari rumah.

Malah balik kampung pun hanya perlu lalu 2 tol sahaja iaitu tol gombak dan tol Bentong. Itupun balik kampung sebulan atau 2 bulan sekali. Memang tak kisah pun guna laluan tunai tu.

Nak kata naik public transport pun tak sangat juga. Ada la dalam sebulan sekali naik LRT pergi ke pusat bandaraya kuala lumpur. Beratur masa nak beli tiket ? Untuk sebulan sekali mungkin bagi aku tak kisah sangat. Lain la kalau tiap hari aku kena beratur untuk naik public baru aku rasa perlunya ada kad ni.


Yang buatkan aku nak sangat guna Touch N Go ni adalah sebab travel di Selangor. Dalam 2 minggu sekali aku selalu travel dari Ampang ke Setia Alam untuk dating. 

So dari Ampang ke Setia Alam ade lebih kurang 4 tol kene singgah. Kesas 2 tol, lepas tu Exit 508 Seafield dan Exit 102 Setia Alam. 

Daripada 4 tol tu, ade 2 plaza tol yang mana lorong tunai selalu beratur panjang tiap kali aku singgah. Sebab rasa annoying sangat kena beratur panjang, tu yang buat keputusan nak ada touch n go.

Lagi satu beberapa plaza tol di Selangor dah mula hapuskan lorong tunai. Sooner or later mesti kena ade juga kad touch n go ni selagi aku kerja dan tinggal kat selangor.

Semalam baru buat keputusan nak ada touch n go. Dalam masa yang sama angkat sekali Kad Mesra di Stesen Petronas sebab jeles tengok gf asyik guna Bonus Link tiap kali isi minyak Shell.

p/s : Next list mungkin Maybank2u plak kot. huhu

Comments
3 Comments

3 ulasan:

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK berkata...

Salam Perkenalan.
~ drshikinzainal.blogspot.com

ezzyra berkata...

TnG guna masa balik kg hari tu je..tu pon yg kad VIP Watson..klo x,mmg x penah nk gna pon..

Freaky berkata...

Nurashikin : salam kenal


Azi : tu la pasal. Guna skali skala. Cukup syarat je ade ni pon

 
Related Posts with Thumbnails