Ahad, 19 Oktober 2014

Perlu Ke Buat Bising Dalam Kopitiam

Aku baru balik dari dating dengan gf kat Setia Alam. Tadi kitorang hanya lepak kat salah satu kedai nama Momento. Siapa yang duk area Setia Alam mungkin tahu la kot kedai tu.

Gf yang nak bawak ke kedai tu sebab ia berkonsepkan kopitiam dan memang kami hanya minum kopi 2 round dan makan lasagna kongsi dua orang. Baru romantik sikit share makanan. hahaha


Tapi romantik kami terbantut gile tadi sebab ade sekumpulan yang lepak kat situ sembang agak bising. Diorang seramai 5 orang sembang agak bising sampai orang lain yang tengah lepak kat situ pon asyik pandang-pandang je dengan muka tak puas hati.

Bagi aku, kalau korang nak bising sembang sampai gelak bagai tu baik pergi lepak mamak je. Seriusly tak sesuai nak buat bising dalam kopitiam. 

Orang datang kopitiam sebab nak lepak, nak cari ketenangan, nak cari privasi, aman damai, dan keselesaan. Jadi bila ada sekumpulan manusia yang bising memang kacau habis mood orang lain.

Yes aku faham korang makan, minum, semua bayar sama harga macam orang lain. Tapi tak bermakna korang boleh buat suka hati ganggu mood orang lain.

Analoginya mudah je. Just because you pay toll on expressway, tak bermakna korang sesuka hati boleh drive 40km/h di lorong paling kanan. Itu terlajak bangang namanya.

So macam tu la ceritanya. Aku share kat sini sebab memang aku perasan orang lain pun ada pandang dengan muka lain macam kat sekumpulan yang bising tadi. Nampak sangat perbuatan mereka tu menganggu ketenteraman orang lain.

p/s : Mood spoil pun sempat 2 round layan Latte dan Cappucino tadi. hehe

Comments
2 Comments

2 ulasan:

zarulfarhana berkata...

baru nk romantik kn..hihihi
spoil mood klau cm tue

Freaky berkata...

memang cukup spoil mood bile org kaco kt tempat camtu. geram betol

 
Related Posts with Thumbnails