Selasa, 16 September 2014

Mengintai Perodua Axia

Petang semalam masa on the way pergi kerja aku ada lalu kat pusat jualan Perodua area Ampang Point. Mula-mula tu tak perasan sangat bila dua kali pandang baru perasan bahawa kereta baru keluaran Perodua iaitu Axia dah ada ditayangkan kat bahagian luar Perodua. So bila dah sampai ofis, aku ajak la officemate sama-sama pergi mengintai perodua axia bila keluar makan malam nanti.

Tepat 8:30 malam aku dan seorang officemate keluar dengan penuh semangat nak pergi makan sambil tengok kereta axia. Bila sampai je kat Perodua, aku tengok ramai jugak orang kat sana. Ada yang ambil gambar, ade yang cuba pusing 1 kereta tengok bahagian dalaman dan luaran, ada yang cuba duduk kat dalam nak ambil feeling drive. 



Gambar atas menunjukkan Axia Advance warna merah dan kuning dan harganya sekitar RM 42K. Gambar ke 2 pula menunjukkan Axia SE warna putih dan harganya aku tak berapa pasti, mungkin dalam RM 38K kalau tak silap. Manakala ada satu lagi Axia yang berwarna hijau tapi aku tak sempat ambil gambar.

Jujurnya aku suka warna merah sebab nampak menawan. Lagipun warna putih dan kuning dah ada pada model Myvi. Tapi itu dari segi warna, dari segi harga pula perbezaan antara lowest spec dan highest spec hampir mencecah RM 20k.

Apa pun bagi yang berminat untuk tahu dengan lebih lanjut boleh la kunjungi ke Perodua yang terdekat dengan kawasan korang. Kena test drive dulu baru tahu best ke tidak. Buat masa ni aku tak sempat test drive lagi. Jangan lupa share perasaan korang kat komen bila dah test drive kereta ni. 
Comments
6 Comments

6 ulasan:

Azri Johan berkata...

order lah satu bos, boleh bawak pergi kerja :D

Azri Johan berkata...

order lah satu bos, boleh bawak pergi kerja :D

Azri Johan berkata...

order lah satu bos, boleh bawak pergi kerja :D

Azri Johan berkata...

order lah satu bos, boleh bawak pergi kerja :D

Azri Johan berkata...

order lah satu bos, boleh bawak pergi kerja :D

Freaky berkata...

amboi spam sampai 5 komen. aku dah ada kete. ni saje usha2

 
Related Posts with Thumbnails