Cari Kerja Atau Master Degree

4:06 PTG

Nah gambar kucing untuk santapan. Hehe. Aku agak dalam dilema sejak habis belajar ni. Dilema sama ada nak cari kerja atau sambung belajar ke peringkat master degree. Ikutkan kata hati memang nak cari kerja sebab aku malas dah nak jadi pelajar dan serabutkan kepala otak dengan research berbagai. Tapi andai kata takde rezeki untuk kerja takkan nak menganggur di rumah pulak kan ? Daripada menganggur baik sambung belajar ke peringkat yang lebih tinggi dan ada peluang untuk kerja dengan pihak universiti.

Tapi... Tah la. Buat masa ni aku sangat2 harap dapat kerja atau panggilan temuduga sebab hanya tu je yang boleh matikan semangat aku untuk sambung master degree.

P/s : ade sape2 yang perlukan IT Executive / Network Administrator ? Please do contact me.


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

You Might Also Like

4 ulasan

  1. kalau tanya akak yang tak belajar tinggi ni akak rasa kamu sendiri kena pilih apa yang kamu suka nak buat.kamu rasa yang lagi bagus apa??

    BalasPadam
  2. saya rasa nak keje. perasaan mendorong untuk kerja tu tinggi

    BalasPadam
  3. sy nk kerja...tp apply jg master, back up...

    BalasPadam
  4. ingat nak buat cmtu jugak la. try apply master sbg backup

    BalasPadam