Rabu, 22 Mei 2013

Program Karnival Kerjaya UniMAP

Hari ni dan esok berlangsungnya Program Karnival Kerjaya UniMAP yang diadakan di kampus utama pauh universiti malaysia perlis. Yang paling bestnya pelajar tahun akhir wajib datang bagi mendapatkan cop mohor bagi melayakkan pelajar untuk grad pada bulan 9 ni. So kalau x datang maka x dapat la cop mohor dan mungkin tak dapat grad la kot. Entah la tapi program ni banyak juga manfaatnya walaupun terpaksa menempuh perjalanan sejauh 20km untuk pergi ke kampus utama.

Antara manfaatnya adalah pelajar tahun akhir boleh hantar resume kepada company yang datang buka booth di tapak yang telah disediakan. Masa ni la yang sesuai bagi yang nak minta kerja. Boleh hantar resume dan silap hari bulan terus dapat first interview lepas hantar tu. Tapi aku x hantar pun resume tadi sebab aku nak cari kerja lain. Lagipun dah banyak aku hantar resume melalui internet kepada syarikat-syarikat yang aku berkenan cuma buat masa ni masih tak ada respon daripada mereka. Apa pun esok masih ada lagi program ni dan masih x terlambat untuk dapatkan maklumat mengenai kerja.

P/s : manfaat lain dapat cuci mata. Hahaha


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile
Comments
4 Comments

4 ulasan:

Arai Lekir berkata...

macam best jer..nak pi pauh lah esok.. mencari masa depan ..event ni berapa hari bro?

Freaky berkata...

event ni sampai esok je. so g la esok bwk resume skali. x silap esok ade sesi interview

~omak Aii~ berkata...

salam, blog yg sgt menarik!
mohon pautkan ye blog saya disini. http://kongsihal.blogspot.com/
Blog tn telah pun sy pautkan disana... tq!

Freaky berkata...

terima kasih. dah dimasukkan.

 
Related Posts with Thumbnails