Isnin, 30 Ogos 2010

Hacked :P

salam... wuakakaka hack ? hacker ? hacked?
ermm aku tade ape nak komen / citer sangat pasal ni
ni adalah snap pix dr sebuah laman web indon yang di hacked
oleh kawan2 ku :D

oh ye bile hack laman web indon, kene kasi penghayatan
mengenai malaysia kat diorg.. hahahahaha :D



~ Baca Selanjutnya ~

Mood Merdeka + Cuti



salam.. fuhhh dah 2 hari x update blog
post yang ni kasi panjang sket la :)

erm hari sabtu dan ahad pergi ke rumah farina dan
berbuka disana.. pas berbuka g jalan2 kat banda SP

Bandar SP agak maju gak :D.. erm sepanjang duk sana aku
asik duk berkepit dengan yang tersayang je.. hehe :P
anyway terima kasih to Farina kerana sudi mengajak kami
untuk berbuka puasa di rumah anda :)


tu citer 2 hari lepas. untuk citer pada hari ni plak,
ermm camana nak citer eh ?
untuk kelas hari ni, bole kate majoriti dak kelas aku begitu hepi
memandangkan cuti raya yang semakin menghampiri dan
sambutan hari kemerdekaan pada malam ni



Malam ni malam merdeka tapi aku x g mane2 pon sebab
ase malas je nak g sambut merdeka.. ramai dak2 kelas aku
g sambut merdeka kat alor star...

Skang ni aku ngah duk menaip sambil layan lagu
kat speaker kesayangan aku. lagu Alejandro - Lady Gaga.
cam besh je lagu ni patu siap joget2 jap td... hehehe tape
joget sbb roomate aku tade dalam bilik skang ni :D

Jap lagi ase cam na g makan je sbb da lapo sangat da ni.
Tapi tatau na makan ape da...
Oh Kecomelan da sms.. mao rep dulu.
tata all.. salam :)
~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 27 Ogos 2010

Baru teringat lagu ni. Hahaha

salam. hehehe td blogwalkin kt blog farina ( kawan ernie Musliana )
pastu kt blog die pasang lagu ni.

Timbalan ft Katy Perry - If We Ever Meet Again

masa cuti penah donlod lagu ni pastu ilang abis sebab kesengalan aku
menyebabkan abis sume data dalam lappy ilang :D

pastu bile dengar balek lgu ni kt blog farina, terus mendownload.
agak best melayan lagu2 Timbaland dengan menggunakan speaker best :D

What's somebody like you, doin in a place like this?
Say, did you come alone, or did you bring all your friends?
Say, what's your name, what you drinking
I think I know what you're thinking
Baby what's your sign, tell me yours I'll tell you mine
Say, what's somebody like you doing in a place like this?
(1, 2, 3, 4)

CHORUS:
I'll never be the same - if we ever meet again
Won't let you get away - said if we ever meet again
This free fall's, got me so
Kiss me all night don't ever let me go
I'll never be the same
If we ever meet again

Say if we ever meet again

Do you come here much? I swear I've seen your face before (before, yeah)
Hope you don't see me blush, but I can't help but want you more, more
Baby tell me what's your story
I ain't shy, don't you worry
I'm flirtin with my eyes, wanna leave with you tonight
So do you come here much, I gotta see your face some more, some more

Cuz baby

CHORUS:
I'll never be the same - if we ever meet again
Won't let you get away - said if we ever meet again
This free fall's, got me so
Kiss me all night don't ever let me go
I'll never be the same

So balik pada citer mule2 ye... hari ni xde buat ape hanya sekadar mengisi
masa dengan tido dan mesej dengan si die..

erm maaf la kalo blog aku ni asik duk cakap sal awek aku je.
hidup aku, mood aku banyak brgantung pada die. kalo die x ok, aku pon x oke..
hehehehe mengade btol.

td lepas bukak pose cam nak g kangar untuk melantak kfc tp bile pikir
cam malas lak sbb da sarat perot makan ns nan air kelapa masa buke td.

so bile kemalasan bermaharajalela, duk atas katil dan golek2 sampai la skang..
wawawa mao chat nan ernie musliana dulu.. tata :D
~ Baca Selanjutnya ~

Khamis, 26 Ogos 2010

Kegilaan :D


Salam... isskkk senanye aku ade penyakit Gile.

Gile aku adalah trhadap barang-barang berkaitan komputer dan pendrive kat atas
ni pon termasuk dalam salah 1 kegilaan aku.

aku tatau nape bole gile nan pendrive. selagi data transfer pendrive tu laju dan berkapasiti
besar, memang menarik minat aku untuk beli.. Orang lain beli pendrive untuk simpan data2
dan fail peribadi tp aku gune pendrive untuk install operating system dalam ni

yang latest aku punye, aku install Ubuntu dan windows xp dalam pendrive, so x de la
aku nak abiskan memory hard disk laptop aku..

Iskkk buat masa ni mao kumpul pendrive 8GB dan 16 GB dan install OS dan software dalam tu banyak2... baru la lepas gian aku ni... :)

Owh ernie musliana da sms... mao layan die dulu.. tata :D
~ Baca Selanjutnya ~

Yeah Cuti


salam.. haaa nampak x gambar ape kat atas tu ?

Tu la gamba katil ku... aku berada atas tu dari semalam sampai pagi, dari pagi sampai ke
petang dan dari petang sampai ke skang ni..

adesss katilku x penah kemas... bile la na jd baik untuk kemas katil. :(

erm mujur la hari ni kelas discrete math takde so keje aku tdow je la...
bile bangun tdo tgk muvi twilite ( kali ke berape x ingat da ), new moon dan eclipse...
sume 3 muvi tu abis dalam 1 round je pastu sambung tdo balek.

Oh ye semalam call mak, hehehe lame gile x call mak.
anak yang kejam tol aku ni... Mak tanye bile balek dan bla bla bla
so si anak ni menjawab pertanyaan mak dengan penuh lemah lembut :)

erm esok nak buat ape ye? adusss xde idea nak wat ape untuk esok...
kalo g jumpe si die ok gak, lame da x jmpe awekku yang comel :D

kesimpulannya ari ni aku tdo n sms je... yang len x de ape na buat..
harap2 esok hari yang menggembirakan :D


~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 25 Ogos 2010

Ernie Musliana :)






This is my girl friend !!

Is this ur gf ?

YES , This is my Girl friend :D !!

and her name is Ernie Musliana Mustazaidi

First time I saw her at UniMAP, I know I already fall in love with her
In the beginning of our relationship, we start be a friend and we juz contact
and chating through YM.

1 nite, the celcom broadband service was so bad so it give us no chance to have a chat.
Then I try to ask for her phone number and SHE GIVE IT !!
I've become so happy .... we messaging everyday back then and she start calling me bulat
while I call her Buncett :D

We've become very closed and suddenly.....
I asked her to be my gf on mid nite 31 may 2010.
I remembered how shaky I am to type a message asking her to be my gf :)

me : urmmm ermm do u wanna be my gf ?

she ( rep through fb ) : My dear, I say YES

And start from that moment, we become a sweet couple :)

Wat so Special about her ?

errmm her specialty? wow that's a lot n i cant list all of it.
But what i most like about her is her smile n her laugh, That was more than enough for me
to be happy :)

I really care about her coz i Love her so much :)

Thank you so much Ernie Musliana for be my gf.

You cheer me everytime I got down :)




~ Baca Selanjutnya ~

Hihihi First Post :D

Salam. erm hari ni x berape menggembirakan kerana mendapati keputusan markah Test math amat rendah.. Kerendahan markah ni sama seperti peristiwa 4 tahun yang lalu. Benda ni terjadi
bile aku da rase sangat pandai dan menyebabkan overconfident sehingga mengakibatkan
kecuaian yang terlampau. aaarrrggghhh depression yang terlampau sampai kesedihan dan
kesakitan yang 4tahun dahulu mengimbau kembali. Aku bole rilek lagi kalo subjek lain rendah tp
bile tibe subjek matematik yang rendah, tu macam DOWN gile. Sekarang tatau na buat ape
sampaikan nak sms awekku pon x de mood sangat. oh maafkan b ye ernie musliana, I'm not in
mood rite now .Namun begitu aku juge sangat hepi kerana awekku telah sembuh drpd demam.

alhamdulillah :) Tu je untuk hari ni, esok citer laen plak... salam
~ Baca Selanjutnya ~

Pengenalan


Nama : Muhammad Firdaus Bin Abu Bakar

Tinggal : Terengganu

D.O.B : 23 Ogos 1990

Status : Couple ( Ernie Musliana Mustazaidi ) ( Sekarang dah jadi isteri :) )

Ketagihan : Nescafe Ais, Milo Ais, Teh O Ais dan apa-apa berkaitan dengan KOMPUTER

Kebencian : Banyak kali menunggu orang yang selalu datang lambat, Sayur-sayuran

Sahabat : x berape ramai kawan sebab x pandai bergaul

Study : UniMAP ( Computer Network Engineering ) ( Degree )

Peribadi :

- sangat susah marah, jenis yang sangat pendiam, mudah tension, seorang yang sempoi :D


Penjelasan kenape buat Blog :

Semalam ade tengok citer ape ntah. dalam citer tu die cakap kalo ade masalah, better jot down masalah tu diatas kertas / apa-apa yang bole kite tgk suatu hari nanti agar kite dapat menghadapi masalah dengan tenang dan baik. Tapi kat sini bukan nak cakap pasal masalah je, kegembiraan, kesedihan dan ape saje yang brlaku pada tiap hari akan cube dituliskan kt sini.

Tak kisah pun kalau takde follower sebab ni hanya la untuk diri sendiri. This is my way to handle my prob n my feeling. Kalau berminat baca la, kalau x minat pun takpe :)
~ Baca Selanjutnya ~