Isnin, 22 Oktober 2012

My low end gaming pc

Ermm well tiba-tiba je aku rasa nak update blog setelah banyak bulan aku biarkan terabai. Nak kata banyak modal untuk update tu takde la banyak tapi ada la sikit untuk dikongsikan. Okeh straight to the point, dalam 2 minggu lepas aku ada bina low end gaming pc. Low end jerr dan bukan mid atau high end. Biasa la bajet student yang tak berkerja dan takde duit ni kena la pakai yang low-end dulu. Tapi low-end pun dah cukup baik untuk layan game power macam crysis, far cry dan call of duty tanpa ade sekat2.

So motif aku bina komputer ni hanya untuk main game je. Membazir ? Hurm agak jugak la tapi dah nafsu kata nak beli kena la beli kan ? Tapi beli ikut kemampuan je la. Since tu gaming pc yang pertama dalam hidup aku n kosnya menelan belanja sampai 1300 jer, aku jadi sangat teruja. Teruja la ade gak sebuah desktop yang dah lama aku nak sangat-sangat. Dan...dan...dan bagi siapa yang tertanya-tanya pasal spec pc aku yang tak berapa nak power, boleh la tengok kat bawah ni :

Motherboard : MSI A55M P33
Processor. : AMD APU A4 3400 2.7Ghz
Graphic. : SAPPHIRE ATI HD6670 1Gb DDR5

Power spply : Cooler Master Extreme Power Plus 550 w

Ram. : Kingston KVR1600 8Gb

Casing. : Cooler Master.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Comments
4 Comments

4 ulasan:

Lia Irdelia berkata...

lama sudah x melawat cni..
salam singgah..
:)

err,, mcm complicated jer gambar diatas itu.. hehe

Buatbest berkata...

terjah sini~~

salam kenal..

Cik Tomorrow berkata...

rerajinlah ber-uodate ..jangan jadi macam sya .... ^^..

hasrul hassan berkata...

Perghhh ... teringin nak buat sendiri tapi asyik kantoi je .. benda dah ada, casing je susah .. aduhai .. nak buat untuk si anak yang asyik ngedeng nak guna pc ni.

 
Related Posts with Thumbnails