Sabtu, 18 Jun 2011

Panggilan WithHeld

Lepas sembahyang jumaat tadi, aku ada la tengok henset untuk usha ada sms atau panggilan daripada kekasih hati. Bila tekan je henset tu, nampak ada 1 misscall yang baru saja diterima 2 minit yang lepas. Tapi misscall tu bukan daripada kekasih aku, dan aku sendiri tak pernah tengok nama pemanggil tu.

Nama yang membuat misscall di telefon aku adalah WithHeld. Aku hairan la ape benda withheld ni ? tak pernah dalam hidup aku terima misscall daripada WithHeld. Jadi aku pun try la Google mengenai WithHeld number ni. skodeng punya skodeng rupanya WithHeld ni adalah private number dan telefon Sony Ericsson mampu hide number sebenar..
http://www.laymark.com/i/o/31.gif

Aku tak puas hati lagi dan aku terus call celcom di talian 1111. Lepas pilih dan tekan mana yang patut, aku try cakap dengan operator celcom. Aku cakap la ada terima misscall daripada WithHeld number dan operator tu pun try cek kat sistem dia. Dia kata memang ada panggilan daripada WithHeld number dan nombor tu adalah private and confidential.

Aku tanya operator tu sama ada aku boleh dapat tak nombor dia. Lepas sembang kemas semua, operator tu cakap tak boleh kerana mereka pun tak dapat kesan. Dalam hati, aku rasa saja kot operator ni tak nak beritahu nombor private ni. Mana mungkin Telephone Service Provider tak boleh tahu private number padahal semua nombor didaftarkan atas company mereka.

p/s : Sapa WithHeld number ni... private sangat ke sampai x boleh show number ? Damn !!
Comments
20 Comments

20 ulasan:

sergeant keroro berkata...

haha, mesti ni kes yang tipu lau guna private number ni.

cucu umie berkata...

poyo kan naK GUNA PRIVATE NUMBER..KALO DATO'2 xper guna.. tah2 dato' nak jadikan hang sebgai model diorng kot..hoho (lawak jer jgn marah)..hoho

Syuxer berkata...

kot2 VVIP yang miskal ko neh bro..

suha berkata...

hehehe kawan cik suha pon ade pake private..sakit ati pon ade sbb sush nk kontek die..trpksa tggu die je yg kontek..ni dh berabad kot die xkontek cik suha..adeih

(^_^)

fieha berkata...

dulu sy pon pnh dapat mis call dari witheld tu..tapi buat x tau je..hehe

Qaseh Qhaleef berkata...

cik Qaseh salu gak dpt panggilan witheld ni...
orang astro...
bank...
cehhh...macam banyak je hutang kat bank kan...hahakzzz...
diowg wat cm tu mgkin sbb die xnk owg kacau...

GaRy™ berkata...

uish.....boleh ke main private2 num??... nak gak la!!

bungaitucantik berkata...

haha..relex der, wat xtahu da ngn num tu..

vampire's lovex berkata...

ntah2 awek kau kot...sje nak nyakat kau...haha

eszy berkata...

rajin beno ko yer..aku dh brpuloh kali dpt kol dr withheld tu..malas nk amek tau..sdgkn miscol yg no nya muncul pon aku x layan..

Freaky berkata...

eszy : ni first time.. sebab tu rajin. hahaha

yatie Awang berkata...

aaa...peminat misteri tuuu..

syaimz berkata...

beware tau freaky, ade member kena kencing last2 macamne tah boleh kena tipu bagi duit...haish...banyak wooo...

~SaL IjOu~ berkata...

Kdg2 kwn sendiri pun gune withHeld ni..eksen je lebey xnak org tau no die..huhu

JR Online berkata...

Jgn caya dgn private number ni, JR dah banyak kali dihubungi oleh private number yg nak tawar macam2 benda yg memang diketahui semuanya auta...

kotak bulat berkata...

abaikan aje...ehhehe..org nak main2 kot tu..lau ad hal penting..msti call terus

wa khairul onggon berkata...

Klu dpt no cenggini, tadak can nye terus tekan reject.. :P

miss.Addin berkata...

private number mahal kot nak buat macam tu. hee

cik as berkata...

bru dpt call tu semalam..konon menang duit la..ceit!

Komeng berkata...

Nasihat, jangan angkat. Itu semua kerja pukau mat indunnak tipu duit orang. Tadi kul 1230 pagi ada call yg memaparkan withheld (sony ericsson) atau private number (phone lain). Apa kejadah pepagi buta call org. Nasib baik aku memang tak pernah angkat no tu. Entahcemana aku rajin lak buat search pasal ni kat internet. Memang betul, most of the time ialah scammer, sometime org bank mintak kutip utang (biasa siang la). Mereka akan bgtau kita menang duit cash, tak kira la power root ka, butuh root ka ikut suka depa nak letak kompeni apa pun. Lepas tu suruh buat menda yg tak masuk akal. Suruh pegi tecegat kat depan ATM tunggu duit masuk kononnya. Lepas dah sampai - penyangak tu (biasanya org indun yg ada ilmu amal yg tak elok, biasanya pukau) akan call kita lepas tu bangsat tu akan memukau kita lalu.. paham2 aje la.. dah kat depan mesin ATM.. So beware, kalau boleh toksah angkat langsung private2 number ni, ngarut je. OK! - aizam kulim

 
Related Posts with Thumbnails