Selasa, 28 September 2010

Am I ?

I never regret to have you in my life..

you are so special that no one can replace u..

because no one like u..

I LOVE ONLY U
♥ ERNIE MUSLIANA ♥

The question is:

Am I good enough for her ?


~ Baca Selanjutnya ~

Hari ini :)

salam dan haiii.. erm post kali ni malas na tulis
panjang2 sbb na upload pix n cite sket2 je pasal ari ni.

Suasana dalam kelas math probability

me with Arwin

me with prof Bad . hahaha



pada waktu malam pula, aku , zul dan bad pergi ke
radik chiken house kat kangar utk makan malam..
dapat makan nasi ayam n chiken chop :D

Siap menjamu selera :D

bestnye chiken chop ni.. yam yam

ok tu je untuk hari ni.. x leh taip banyak2 sebab da penat.
mao rehat dulu. tata n salam
~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 25 September 2010

Bahagia sangat :)

Nothing much to say coz I'm irrevocably happy
in love with her :)

Thanx u so much Ernie Musliana :)

===============================
Ernie : Sedapnye pizza b.. Nakk !!

Me : memang sedap pon.. weekkk!!
===============================
~ Baca Selanjutnya ~

Khamis, 23 September 2010

digital electronic Lab

Salam .. haiii hari ni beta kene ganti lab digit sebab
masa hari isnin hari tu aku masih di rumah dan x hadir
ke lab.. so hari ni aku buat lab bersama budak2 komp engineer.
Mule masok lab terkejut aku, bukan terkejut sangat pon tapi
terkejut jugak la sebab ramai jugak budak komp engineer ni.
hampir full 1 makmal dengan mereka..

So buat punye buat dengan penuh bersemangat lab kali ni
sebab method sama dengan lab test nanti cume soalan lain.
aku brjaya siapkan part demo n brjaya verified dengan lecture.
Tapi yang bestnye masa aku abis explain kt lect ( baru n mude ).
die ckp " suare awk sedap la " hahaha adoi ape yang sedap ni lect.

senanye suara agak serak2 basah sebab semenjak dua menjak dan
tiga menjak ni aku demam so suare len sket tp bole lak lect tu puji.
hehehe gembire je laaaa...

ok sambung pada lab td, bile sampai masa kene wt exercise,
display kt litar aku x nyala, bile tgk connection da ok, program da
download dan hampir sume aku cek da ok tp xde display..
hahaha disitu sangat kecewa lalu terus leraikan litar dan bersiap
untuk pulang... ni gambaran aku buat lab td..


Dan pada petang td, aku telah pergi jumpe dengan ehem2...
dengan ernie musliana laaa.. awekku yang comel itu..
pas hampir 3 mggu x jumpe da td jumpe dalam sejam je..
erm esok malam nak g makan pizza bersama kecomelan :D

hihihi x saba nak jumpe dengan kekasihku pada esok hari.
dah lama kami x dinner brsama dan esok adalah harinye.
wawawa mau away dulu.. tata n salam




~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 22 September 2010

What should I do ? :(

I keep missing her

it is impossible for me to avoid this feeling.

but recently,

This feeling grows tremendously.

It cause my heart beat faster than usual

I can't calm myself......

can't focus on what i'm doing

What should I do ?

I ask that question to my heart

and suddenly my heart juz crying

I can feel how it cry but I still don't know what to do

and I juz let my heart crying because of this feeling

I don't wish to stop this heart from crying because....

I never miss someone like this in my life

even this feeling hurt me badly

I will make sure this feeling keep growing

I will make sure my love to ernie musliana keep growing

I will make sure She is happy with me

coz I know,

She love me so much

and I love her so much too

~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 18 September 2010

Pantai Air Tawar, Besut

Salam.. hari ni sangat gembira.. ermm start gembira
pada waktu petang je. Pagi biasa2 je, x de gembira sangat.
Petang td sangat gembira kerana aku, emak dan adek bongsu
pergi ke pantai Air Tawar... hoooray dah lama sangat aku x
lawat pantai kat umah aku ni... last2 aku folow mak aku yang nak
bawak adek aku mandi manda kat pantai.

Alang2 da sampai pantai, aku angkat seluar ke paras lutut
dan pergi kat gigi air untuk bermain air... mujur la ombak x kuat
sangat td, so seluar aku x de la basah sangat. hehehe

Sambil adek aku mandi manda, aku duk sibuk amik gamba..
pastu mak cakap " Skemanye gaya amik gamba ".
hahahaha biar la skema pon mak... wek wek wek...
ermm ni ade selitkan beberape keping gamba yang aku amik
kat pantai tadi.. oh ye kalo free meh la datang ke
Pantai Air Tawar di daerah besut... Pantai sangat cantek...

mak yang drive sbb aku malas.. hahaha

Fatin- adek bongsu aku berlari nak g mandi.. hahaha

Aku yang membajetkan diri :D

Yeaaa main air pantai... windu gle tgk buih2 ni

ermm td cam ramai gak kt pantai tp yang mandi
x ramai pon.. ramai yang melepak je


ok tu je untuk hari ni.. hehehe sekarang ni da x sabar
na balek unimap.. da bosan sangat kt rumah..
Oh UniMAP here I come... salam :)
~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 15 September 2010

Layan lagu :P

Salam.. ermm 2 3 4 hari ni takde buat ape sangat..
duk depan lapy dan layan lagu dan ade men sms..
Selain tu ade jugak la g jalan2 umah saudara-mara
yang buat open house..
bile open house kite makan je la kan.. besar panjang
mane dapat duet raya lagi. hehehehe

Post ni takde ape sangat.. saje nak post lirik lagu yang
aku selalu duk dengar kebelakangan ni... hehehe lirik
pasal nature sket :P ...

Artis / Penyanyi : XPDC

Tajuk : Hijau Bumi Tuhan

Sekali ku memandang
Kehijauan saujana mata
Semusim yang benderang
Hati riang nikmatnya tuhan

Kita belalah bersama-sama
Kita jagalah harmoninya

Semusim ia datang
Keindahan ciptaan tuhan
Hijau yang terbentang
Makhluk tuhan bermesra-mesra

Kita belalah bersama-sama
Kita jagalah harmoninya

Damai terperi kicau bernyanyi
Burung berkicauan riang terbang
Ombak menghempas pantai menanti
Indah biru laut ini pasti

Salam diberi insan di bumi
Itu nikmat hari..hari ini
Tegur dan sapa senyum ketawa
Itu tanda kita riang ria

Abadikan keindahan ini

Best Gilakk lagu ni... lirik pon mantap je bile dengar...
erm lagi ape ye aku nak citer ?
oh ye aku da x sabar nak balek UniMAP.. da bosan ade di umah

Masa raya ke 3, budak kelas time aku form 3
ada ajak buat reunion kt bukit keluang... tapi aku x g
sbb ari tu kene g umah mak sedara kat kota bharu..
aisshh bile la aku nak jumpe dengan diorg, x penah hadir
kat mana-mana reunion pon...

So petang ni tatau nak buat ape, nak g jalan tapi kete
takde.. adek aku amik wt g umah kwn die lak.. ampesss..
ase nak makan kopok lekor je.. da lama sangat x makan
kopok lekor kat umah aku ni... dulu bile balek je dr ostel
mesti makan kopok lekor kt umah...wawawawa
makan kopok lekor nan air kelapa... makan kat tepi
pantai lak tu.. walla mantap !!

erm tu je la yang nak merepek pada hari ni... da tatau
nak merepek ape lg.. idop aku bese jep setakat ni tapi sangat
ceria sebab ade Kecomelan yang sangat disayangi :)


~ Baca Selanjutnya ~

Khamis, 9 September 2010

Selamat hari Raya

Assalamualaikum .. hihihi esok dah nak raya...
ape yang aku excited sangat pasal raya ni bukan nak jumpe orang
tapi yang aku duk excited pikir adalah pasal makan...
ermm maklum la hari raya kan dipenuhi dengan hidangan
dan makanan yang sangat menyelerakan. so target aku raya kali ni
nak makan dengan banyak makanan yang sangat sedap...



Plan esok :

* bangun awal

* mandi manda dengan riang

* makan nasi minyak sbelom g sembahyang raya

* g masjid

* Balek masjid sambung makan lg

* g rumah yang buat makan2 banyak sket

* pastu rehat

* pastu makan lagi


hahahaha so tu la rancangan raya pada tahun ni ... erm bersalaman ?
bermaafan ? erm tu bende no 2 dalam pikiran.. hahahaha
yang penting kite makan dengan gembira pada esok harii...

Yeeeeaaaaaaaaa :D



~ Baca Selanjutnya ~

Tag ???

Rules and Regulation :
firstly , if you've been tagged , you must write yours answer in your own blog and replace any question that you dislike with a new , original question . secondly , tag eight people .don't refuse to do that , don't tag people who tagged you .

1 . who sleeps in bed next to you ?
wat does next to me mean ? I webcam with my gf using my lapy and my lapy is next to me when i sleep.. So it was my gf who sleep next to me :D

2 . do you ever lied to a boyfriend/girlfriend to get out of somethings ?
Sumtime but in the end i tell her the truth :P

3 . what kind of kuih raya did you make ?
kueh ? buat ns minyak je bantu mak kt dapur.. :D

4 . best day of the week ?
yeeeaaaaaayyyy esok raya

5 . what's really creepy ?
Ulat Bulu...

6 . what's your current fandom / obsession / addiction ?
of coz ernie musliana mustazaidi


7 . what are the colour of your baju raya ?
purplelicious... hahahaha :D


8 . what did you eat for break fast today ?
ermm makan nasi n ade ayam goweng


9 . what is your aim for this raya ?
Food - nasi minyak, ns dagang, satay, kueh raya, minuman manis :D


10 . what was the last things you bought ?
Pendrive and Windows 7 .. juz bought is yesterday

11 . what was the cuttest thing you've seen recently ?
cute ??? dunno :|

12 . does the cute things affect your mood ?
the cute face of my gf :D

13 . what is your zodiac sign ?
Leo... and maybe virgo.. not sure la

14 . do you want to learn other skills ?
Programming - mastering all kind of programming :D

15 . 5 things you like about malaysia ?
budaya, kemanan, bersatu padu, makanan, tmpat melancong

16 . if you could meet anyone now , who would you meet ?
erm i dun have many friends so I juz wanna meet my gf for now :)

17 . what's somethings you'd to say to someone right now ?
.................. ( its words. not juz DOTs ok ? )

18 . what are you looking forward to ?
I think I am going to buy an external hard drive :D

19 . say something to the person who tagged you ?
hehehehehe Muahxx

orang yang aku tag

-Sarah cendol
-Azi

~ Baca Selanjutnya ~

Selasa, 7 September 2010

Rumah = Bosan

Salam :) ... yeah hari ni hari ke .... ntah la da lupe hari ke berape
aku berada di rumah tapi ape yang aku rasa skang adalah kebosanan..
ape ? BOSAN ?
ha ah sangat bosan.. hehehe lagi pun silap aku jugak sebab x g jalan2
ms cuti ni... alaaa lagipon nak g jalan2 kat mane pada bulan pose ni.
nanti penat lak pas jalan.... :

ermm 2 3 hari ni duk umah jeee... 23 jam aku duk dalam bilik manakala
lagi 1 jam je aku kuar bilik dan tgk muke-muke yang ada dalam rumah..
hahahahahaha aku merupakan anak yang kejam...

masalah yang paling besar aku hadapi skang ni adalah.. tahap sosial
aku ni, aku rasa da terlalu hampir dengan 0 (kosong)...
maksudnye ???
maksudnye aku ni da x de rase nak bersosial da... balek rumah x jumpe
kawan2.. x g bazar ramadhan , kuar rumah pon bile mak suruh g beli
bahan2 untuk masak... yang len? sumpah x kuar... adessss

walaupon tu problem tp aku rasa ok gak sbb aku lebih tenang camni..
x yah la duk sibuk2 nak lepak dengan kawan. x yah nak balek sampai lewat
malam sebab nak borak2 kt kedai makan...

ermm tu je nak cakap untuk dalam tempoh ni. ari ni frust sket sbb lapy
buat hal dan x pasal2 kene format jd windows xp balek..
cd windows 7 x bawak balek.. aaahhh cendol tol...

adoii rasa dahaga lak.. nak g buat milo ais dulu.. air da masak. :D
muaaahhhhxx milo ais.. i'm coming to u...
tata





~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 4 September 2010

Yeay Rumah :D



Salam. Tarikh hari ni adalah 4 September 2010 dan aku telah selamat
sampai ke rumahku di besut, Terengganu pada pukul 3.50 pagi :D
Semalam berbuka puasa di kangar bersama faizol (UniMAP MPP) dan juga
Hafiz ( SUKSIS ). hihi buke nan nasi lauk daging goreng. nasinye sangat sedap
tapi malangnye sikit je nasi tu dan mnyebabkan aku kelaparan di atas bas.

hehe sepanjang perjalanan banyak tdo je.. ingatkan mau makan2 kat Grik tapi
ta jadi na mam sebab kedai tu dipenuhi dengan ramai org, maklum la 5 buah bas
berhenti kat 1 kedai.. :( ... pastu da ta tido dan ngadap tingkap sambil sms
dengan kecomelan :) ..

Dalam sejam pastu baru la aku sampai di besut... turun je dari bas, aku segera
melangkah kaki menuju ke kfc. hahaha pastu bru la aku ingat untuk call ayah
nak bgtau yang aku da sampai kt besut.. :D
Tanpa membazirkan masa, aku terus melahap X-meal Deluxe
dan kfc chiken rice.. hahaha banyak gile makan...

sesudah makan, ayah aku pon datang dan aku menuju ke rumah
untuk jumpe nan mak lak.. :D ... bile sampai umah, mak da siapkan lg
makanan untuk sahur so aku balun skali lg... kali ni mam ns dengan
ayam masak merah.. hehehe mantap seeeyyy...

Pas subuh terus tdo dan bangun kul 12 tgh hari :) ... pergi mandi dan
cuci bilik mandi .. hehehe tu je untuk setakat ni... menu malam ni mak kate
makanan fevret aku iaitu SOTONG GORENG / SOTONG MASAK MERAH
hahahahaha makanan fevret kuuuuuuuu...

Oh ye bile aku bangun, parents aku tade.. mereka g kota bharu ade keje.
Bile balek, mereka bawak pulang baju raye aku kaler pepel... wow ta sangka
baju raye taun ni same nan kecomelan :D ... sayang kite same kaler laaa...
ehem2 ade chemistry nampaknye... tapi yang paling heran, family aku x penah
ade baju aye 1 kaler... taon ni aku pepel, aya biru, mak , anis dan fatin
kaler oren yang agak len2 kalernye...

erm sini ade selitkan sikit pemandangan umah dan barang2 aku rindu
serta baju ayew ku... sayang tengok la baju ayew b... kale pepel gtu. hehehe
oh mau layan lagu dulu n surfing the web... tata n salam :)

Ehem ni la baju ayew aku... lalala :D

keadaan rumah yang dalam proses persiapan untuk raye...
Family sangat bersemangat untuk raye kali ni.. tatau la ape yg excited sangat

Oh my monitor sayang... miss u so much dear... love uuu
~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 3 September 2010

Takde Kelas :D



salam.. hari ni cukup menggembirakan kerana langsung
takde kelas untuk hari ni.. wuakakakaka
Hari ni takde buat ape sangat, saje duk lepak atas katil pastu tdo patu
bangun dan tdo semula :D

Hari ni awekku da balek ke Klang, selangor... wuuu wuuu die da balek umah.
hehe tape la die da balek sbb semalam da jmpe n bukak pose sama sama kat kangar.
Kami bukak pose kt kopitiam. Die makan ns goreng n ice coklat je.
me makan ns goreng + ciken chop + teh ais.. hahaha

patu semalam tdo kt wang ulu.. adehhh ingat nak amik balek cd windows XP
yang kawan aku pinjam ari tu.. heee da la time na pinjam laju je, siap bole
datang ke kg wai lak tu. bile nak bg balek cam hampeh je.. aku lak kene datang w.ulu
Dah la ko pinjam cd fevret aku... Pulangkan balek cd Windows XP akuuuu...

Skang cam na nanges je :( sbb takde cd tu.. wuuu wuuu..
anyway ape yang paling penting adalah aku kene pikir ape nak dibuat
dalam masa seminggu kt rumah sebelom menjelangnya syawal ni.
balek umah men tenet, donlod, format lapy, hack, layan lagu, chating
dan ape lagi ye ??

Oh ye lepas raye ni ase cam na makan kopok lekor la. Rindu dan lama
gile aku tak makan keropok lekor kat terengganu. hehehe

errmm aku pon malas da nak menaip sebab da tade idea nak cakap pe.
kat bawah ni aku selitkan pix yang aku snap masa buke pose kat kopitiam kangar
:D

Sebelom terlupe, nk ucap Jutaan TERIMA KASIH kat ernie musliana sayang
kerana menghadiahkan sesuatu yang sangat barharga kat b :)
Thanx for the sweet note also ;) wink wink







~ Baca Selanjutnya ~