Sabtu, 13 Disember 2014

Mencuba Burger di Ramly Halal Kiosk

Tadi aku teringin nak Mencuba Burger di Ramly Halal Kiosk yang terletak di stesen LRT Pandan Indah. Biasanya aku hanya lalu dan tengok saja tapi hari ni tiba-tiba terasa nak cuba.

Disebabkan ni kali pertama nak beli, aku mula-mula jadi kekok sebab tak tahu pakej yang disediakan. Asalnya kalau ikutkan hati aku nak burger daging triple dan cheese double.

Tapi tak dapat order macam tu. Kena order berdasarkan menu yang telah disenaraikan. Aku tengok banyak jugak menu sampai tak tahu nak pilih yang mana.

Last sekali lepas fikir panjang, aku ambil yang pakej double chicken berserta fries dan minuman. Harganya dalam rm 8.20. Ok la takde mahal sangat sebab sekali kentang dan minuman.

Bungkusan boleh dikatakan agak menarik.


Pakej untuk menu double chicken berserta fries dan minuman.

Selepas telan burger double ayam, fries dan air cappucino, aku boleh komen bahawa rasanya biasa-biasa saja. Kalau ikut rating, aku bagi 3.5 dari 5 bintang. 

Apa pun ni hanya pendapat dan citarasa aku sendiri. Bagi yang nak cuba, boleh cuba di kiosk yang berdekatan atau datang saja di stesen lrt pandan indah.
~ Baca Selanjutnya ~

Ahad, 7 Disember 2014

Perancangan Bulan Disember 2014

Secara serius, aku sendiri pun tak sedar sekarang dah masuk bulan Disember. Sibuk sangat dengan macam-macam perkara kena fikir sampai tak sedar masa berlalu.

Selalu jugak teringat nak update blog tapi entah kenapa tiba-tiba lupa. Nasib baik malam ni teringat. Aku pon tak nak update panjang sangat jadi teruskan dengan Perancangan Bulan Disember 2014 :

1) Achievement Will be Unlocked : Getting Engage

Yup !!! aku akan bertunang. Kalau ikutkan perancangan majlis akan dibuat pada 20 Disember akan datang iaitu bersamaan hari sabtu.

Majlis buat biasa2 je melibatkan family aku dan family pihak perempuan. Lagipun tunang ni better buat biasa je daripada grand karut marut semua tu.

2) Universal Studio Singapore.

25 Disember akan datang aku ingat nak pergi bercuti sempena akhir tahun. Tiket semua dah bayar dan aku hanya bawa badan sebab ada orang lain yang uruskan.

Tinggalkan semua kerja dan masalah lepas tu tenangkan fikiran pergi jalan-jalan. Memang seronok dan tak sabar nak pergi tapi sebelum tu aku kena buat passport dulu. haha

3) Cari Kerja Baru

Bab ni aku masih dalam dilema dan tak pasti lagi. 17 Disember nanti genap setahun aku kerja. Dalam masa yang sama tak pasti lagi sama ada nak terus kerja disini dahulu atau lompat cari kerja lain.

Sebabnya nak tukar kerja adalah nak cari pengalaman baru, gaji yang lumayan, dan juga lokasi tempat kerja untuk masa hadapan.

Sekarang ni aku masih lagi tak mencari kerja lain tapi mane la tahu tiba-tiba ada hati nak mencari hujung bulan nanti.


Buat masa ni hanya 3 perancangan saja untuk bulan Disember. Aku pun tak ada apa sangat nak dirancangkan untuk bulan ni. Nanti aku update lagi kalau ada perkara yang boleh dikongsi.


~ Baca Selanjutnya ~