Khamis, 11 Julai 2013

Menu Buka Puasa 2

Jeng jeng jeng !! Semalam semua pasal daging dan hari ni plak ikan. Ade 2 lauk untuk berbuka hari ni. Satu ikan goreng masak kicap dan satu lagi kari kepala ikan. Kuih muih pencuci mulut dah dibeli oleh adik aku. Aku malas nak pergi bazar ramadhan sebab sesak sangat dengan ramai orang. Kang kalau pergi bazar boleh cuci mata plak tengok awek-awek cun dan pahala puasa pun kurus. Hehe ye ye je alasan aku x nak pergi bazar ramadhan.

p/s : korang berbuka dengan menu ape hari ni ?

Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile
~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 10 Julai 2013

Menu Buka Puasa 1

Baru nak start masak.

Jeng jeng jeng !! hari dah petang dan mak pun sudah sibuk di dapur. Aku pun ada di dapur ? X la, aku sibuk main game. Hehehe sibuk jgk tu. Eh lupe nak ucap selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak kepada semua umat islam. Untuk puasa hari pertama ni menu berbuka adalah berkaitan daging. Daging goreng dan daging singgang. Memang menu ni salah satu lauk fevret aku kalau nak makan pada hari biasa. Lepas tu kuih muih sebagai pencuci mulut x tau lagi sebab x pergi beli lagi.

P/s : korang berbuka menu ape hari ni ?


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile
~ Baca Selanjutnya ~

Isnin, 8 Julai 2013

Bosan Guna Galaxy S3

Bosan guna samsung galaxy s3 ni. Tu kate adik aku bila aku tanya best ke x guna henfon tu. Nampak macam best je skrin besar gedabak pastu boleh buat macam2 contohnye amik gambar dengan kamera 8mp. Tapi ada betulnya jugak kata adik aku tu. Aku hari tu ada beli jugak fon Alcatel One Touch Glory 2S dan x sampai sebulan guna aku dah rasa boring. Last sekali fon tu aku bagi kat ayah sebab nampak ayah lagi memerlukan daripada aku.

Jahat gile kan ? Dah bosan guna baru nak bagi kat ayah. Hahaha x la memang aku beli fon tu untuk bagi kat ayah pun. Lagipun aku dah ada fon aku sendiri. Aku sendiri pun x pasti kenapa aku jadi cepat bosan dengan fon tu. Mungkin sebab android kot tapi yang bestnye boleh main instagram. Sekarang instagram aku mati sekejap sebab xde fon nak update. BlackBerry x leh guna instagram tapi aku lebih selesa guna ni untuk komunikasi dan update blog.

P/s : fon ape ye nak pakai ? Hurm


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile
~ Baca Selanjutnya ~

Ahad, 7 Julai 2013

Manfaatkan Cuti Dengan Game

Sebenarnya ade hikmah juga bila aku masih x keje dan menikmati cuti yang indah ni sebab aku dapat habiskan game yang tersadai masa belajar kat perlis hari tu. Haha ye ye je hikmah tapi memang tu pun aktiviti aku dari pagi sampai ke malam. Kadang2 ade la jugak keluar tapi biasanya waktu malam lepak dengan kawan-kawan. Kalau siang hari rela duk rumah layan game lagi best daripada keluar ambil haba matahari. Banyak x banyak game yang aku main tu boleh tahan la.

Ada yang main kali ke 2 dengan up level difficulty kasi payah sket dan yang best adalah main online. Seriusly online gaming memang best dan sangat mencabar sebab lawan dengan pemain dari seluruh dunia. Aku noob je dan biase2 kalau main. X de pro pun sebab main suka2 je dan isi masa lapang.

P/s : candy crush ? Aku x main tu.


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile
~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 3 Julai 2013

Cari Kerja Atau Master Degree

Nah gambar kucing untuk santapan. Hehe. Aku agak dalam dilema sejak habis belajar ni. Dilema sama ada nak cari kerja atau sambung belajar ke peringkat master degree. Ikutkan kata hati memang nak cari kerja sebab aku malas dah nak jadi pelajar dan serabutkan kepala otak dengan research berbagai. Tapi andai kata takde rezeki untuk kerja takkan nak menganggur di rumah pulak kan ? Daripada menganggur baik sambung belajar ke peringkat yang lebih tinggi dan ada peluang untuk kerja dengan pihak universiti.

Tapi... Tah la. Buat masa ni aku sangat2 harap dapat kerja atau panggilan temuduga sebab hanya tu je yang boleh matikan semangat aku untuk sambung master degree.

P/s : ade sape2 yang perlukan IT Executive / Network Administrator ? Please do contact me.


Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile
~ Baca Selanjutnya ~