Jumaat, 29 Mac 2013

Bahang Projek Tahun Akhir

Jeng jeng jeng... Aku dan 2 orang classmate sibuk siapkan projek tahun akhir yang tak siap-siap lagi. Banyak masalah yang timbul dalam nak siapkan projek ni. Walaupun projek ni takde susah sangat tapi masalah kecil seperti isu x compatible tu yang buatkan benda senang jadi susah. Projek buat di pejabat supervisor dan dalam seminggu tu 3 kali datang buat dan tiap kali datang pasti jadi penin & serabut kepala sebab ade je masalah yang timbul.

P/s : harap-harap dapat siapkan sebelum bulan Mei

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 16 Mac 2013

Ketagih Gardenia Bun Sambal Bilis

Aku kalau ketagih mesti bab makan. Sebab tu badan dah makin gemok. Tapi mummy asyik membebel je bila asyik makan. Kira oke la kan aku ketagih makan. Kalau aku ketagih rokok ke, ketagih dadah ke, ketagih perempuan ke mesti lagi teruk ... Alamak bab perempuan tu memang x dapat nak elak sebab aku lelaki normal. Hehehe. Jadinya aku mula makan Gardenia Bun Sambal Bilis ni pada semester lepas. Roti ni dah lama wujud di pasaran Malaysia cuma aku je bodoh sombong x nak cuba rasa.

Bila sekali cuba rasa semester lepas, nah amik kau, terus rasa nak makan selalu. Best wooo sumpah aku tak tipu pon. Selain tu aku pernah cuba rasa yang jenama High Five ikan bilis jugak tapi takleh challenge yang Gardenia lagi. Dengan Gardenia, roti bun yang lembut dan gebu ditambah dengan rasa ikan bilis yang kena dengan selera aku terus buatkan hati aku jatuh cinta. Dan sekarang hampir tiap hari aku beli roti ni. Kadang2 lepas makan malam pun sempat lagi beli bun ikan bilis ni untuk bekalan makanan sejam kemudian.

P/s : sem ni tah ape makanan lain plak yang aku ketagih.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 15 Mac 2013

Pelajar Universiti Perlu Jadi Bijaksana

Pelajar berpusu-pusu keluar dari dewan kuliah selepas tamatnya kelas Kemahiran Berfikir ( thinking skill ). Tapi ni gambar semalam yang aku sempat ambil sementara tunggu semua pelajar lain keluar. Cakap pasal kelas kemahiran berfikir, aku jadi teruja dan excited dengan kelas ni sebab pensyarah membincangkan dan membentangkan topik yang memerlukan pelajar berfikir luar daripada kotak pemikiran biasa dan ada juga diselitkan sekali nilai-nilai moral serta pengajaran yang dapat diambil iktibar.

Apa yang ditekankan oleh pensyarah semalam adalah pelajar perlu menjadi bijaksana dalam pemikiran. Bijaksana merangkumi semua aspek bukan sahaja akal fikiran tapi emosi, tingkah laku, dan rohani. Sebagai contoh ada orang yang bijak dalam pelajaran namun bila emosi gagal dikawal sekaligus menjerumus kepada tingkah laku yang tidak baik. Sebab tu bijaksana ni sangat diperlukan supaya emosi, tingkah laku dan rohani dapat dikawal dengan baik dan menjerumus kepada sesuatu yang positif.

P/s : ini merupakan apa yang aku faham mengenai bijaksana.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 13 Mac 2013

Koko Crunch di Tengah Malam

Orang lain makan koko crunch waktu sarapan pagi tapi aku pulak pergi bantai koko crunch dengan susu segar waktu malam, tengah malam pulak tu. Ni kali ke 2 aku makan koko crunch pada tahun 2013 dan kali pertama dalam minggu lepas. Tahun 2012 yang lepas rasanya aku x makan langsung pun. Entah la tiba-tiba rasa nak makan sebab teringat kenangan sarapan pagi masa duk asrama zaman sekolah 5 tahun yang lepas.

Dulu waktu duk asrama memang ada sarapan pagi dengan koko crunch brsama susu suam-suam panas dan feeling dia memang cukup best. Best sebab susu tu segar dan rasa coklat yang mencurah-curah ke ladang gandum. Tapi bila dah habis zaman sekolah memang x makan dah macam tu dan minggu lepas aku jadi teringin nak makan balik sebab teringat punya pasal. Nasib baik mudah je nak cari kat kedai, susu GoodDay kotak kecik pastu sekotak kecik koko crunch dan .... Siap untuk dimakan.

P/s : lepas ni nak rasa corn flakes la plak.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Isnin, 11 Mac 2013

Tema Blog Tahun Ini Adalah Pink


Sejak masuk tahun 2013 hari tu aku tengok ada beberapa blog yang bertukar tema warna jadi aku pun nak menyibuk jugak untuk tukar tema warna blog ini daripada purple kepada pink. Jadi kenapa warna pink ? kenape x pilih warna lain selain pink ? warna lain pun banyak lagi style dari pink tapi kenapa mesti warna pink jugak ?

Jujurnya aku tak suka pun warna pink ni lebih-lebih lagi kalau baju lelaki warna pink. eeeuuuwwwww tapi ade beberapa blog bertemakan warna pink kelihatan sangat menarik dan aku sendiri nak cuba make up blog ini menjadi warna pink. Dan hasilnya adalah seperti yang korang dapat lihat sekarang ni. 

p/s : jambu x jambu x ? hehe
~ Baca Selanjutnya ~