Ahad, 19 Ogos 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

Salam dan selamat malam. Dikesempatan ini aku taip 1 post untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin andai kata blog ini banyak menyinggung dan melukakan hati para pembaca serta pelawat yang pernah singgah di sini. 

Ok selesai ucapan selamat hari raya  dan sekarang masa untuk menggambarkan penceritaan yang berlaku pada Hari Raya Aidilfitri 2012. Bermula pada waktu pagi lagi selepas selesai sahaja menunaikan solat sunat aidilfitri, merupakan sesi meminta maaf kepada kedua ibu bapa. Since aku merupakan anak yang pertama jadi aku lead dalam sesi meminta ampun dan maaf ni. 



Kemudian sesi bergambar bersama keluarga yang bahagia dan agak crazy terutama sekali aku


FORMAL Mode


CRAZY Mode

Selepas penat bergambar dan berposing sakan, masa untuk menjamu selera. Makan ? hurm jangan ditanya ape aku makan hari ini. Nasi minyak, satay, daging goreng, kuih raya, nasi impit dan macam-macam lagi. Cuma lemang je masih tak makan hari ni. InsyaAllah esok akan dapat makan lemang :)


Makan kenyang minum pun kenyang. Lepas tu nak buat ape ? bungkam la jawabnya. hahaha


Eh jap sebelum terbungkam dan tersadai atas katil, kena ambil gambar dulu untuk kenangan raya pada tahun ini.Esok ? ada 1 rumah terbuka yang dianjur oleh makcik dan pergi ke rumah nenek :)


~ Baca Selanjutnya ~

Ahad, 12 Ogos 2012

PSP 3000 Dan Latihan Industri

Mukadimah untuk taip post pun dah tak tahu nak tulis apa sebab terlalu lama dan tidak kerap aku update blog ini sekarang. Tapi rasanya memang kebanyakan post aku tidak mempunyai mukadimah yang baik. Main hentam je tulis apa yang terlintas dalam fikiran tanpa buat perancangan dan fikir dengan teliti terlebih dahulu. Sekarang aku masih lagi menjalani latihan industri ( praktikal ) dan baki yang masih tinggal sampai lepas hari raya aidilfitri nanti. 

Setakat ni semuanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah terutama sekali latihan industri yang aku jalani sekarang. Hidup aku pula lebih terarah kepada game sekarang ni dan tumpuan utama adalah device kesayangan iaitu PSP 3000 yang memberikan keseronokan dan kepuasan disaat keboringan melanda. 

Ehhh ade duit la**


p / s : Ape motif tulis sikit dan letak gambar ? Entah aku pun tak tahu. Kena cari balik mood blogging.
~ Baca Selanjutnya ~