Sabtu, 31 Disember 2011

Pukul 4 Pagi Sarapan Kfc

Errrkkk sarapan ? Ahh lantak la janji makan. Takde ape sangat untuk ditulis, biarkan gambar berbicara :)




 Skodeng lagi Gambar makan 4 pagi di >>> SINI .

~ Baca Selanjutnya ~

Bila minum jadi rindu

Hehe kopi rindu tuuuu. Aauuuwwww

Lepas minum kopi ni adakah kita akan rindu kat seseorang ? Atau rindu kat kopi ni ? Atau saja je nak rindu ? Atau rindu serindu rindunya ? Alamak mana 1 yang tepat ni. Aku sendiri pun tak tahu tapi dalam hati nak jugak rasa minum kopi rindu ni. Mana la tahu tiba-tiba jadi rindu ke bagus jugak. Haha apa yang aku merepek sangat ni.

Sebenarnya sekarang ni aku tengah frust menonggeng sebab internet slow gila. Aku boleh mati disebabkan internet yang teruk macam ni. Tapi aku kuatkan juga semangat untuk hadapi internet yang ciput ni. Mujur ada fone je boleh update blog dan luahkan tension. Kalau takde fone ni memang tak update la blog aku sampai 1 januari 2012. eh cakap pasal 2012, tak lama lagi dah nak masuk tahun baru :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 30 Disember 2011

Aku rindu kau blog

Akhirnya aku ada kesempatan juga nak update blog. Ni pun update melalui fone je sebab berok band laptop dah sampai limit dan speed pun jadi lembab gileeeee. Minggu ni memang sibuk gila kambing dengan segala benda yang sangat memberi tekanan kat aku. Lepas tu masalah bertambah gile apabila pihak pentadbiran universiti tukar jadual peperiksaan course aku menjadi sangat padat. Hari tu unit peperiksaan sembang kata dah tak boleh tukar. Last sekali diorang jugak yang tukar. Memang kaki putar belit gila unit peperiksaan universiti ni.

Alamak aku dah emo sangat. Sory sory sebab emo dalam post. Ni semua gara-gara tension yang teruk untuk minggu ni. Ok aku nak makan dulu. Lapa pulak bila banyak tekanan.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 28 Disember 2011

Aku Seram Dengan Anak Patung


Semalam masa blogwalking dan terbaca post Kak Diana Kat SINI , aku jadi teringat pada zaman kanak-kanak dulu yang sangat takut dengan anak patung sampai tak sanggup nak pandang ke dalam mata anak patung tu. Aku sendiri pun tak jelas kenapa aku sangat takut dengan anak patung masa kecik dulu tapi ia memang membuatkan aku rasa sangat seram.

Tak kisah la anak patung jenama Barbie ke, Syaitan ke, Kambing ke, semuanya aku sangat takut. Masa kali pertama aku masuk ke dalam mall dulu, bila nampak je ada patung yang peragakan pakaian, aku jadi takut dan last sekali aku duk menyorok belakang ayah. Jadi setiap kali aku nampak patung dalam Mall, aku pasti menyorok belakang ayah sampai la aku dah tak nampak patung tu lagi. LOL

Sekarang ni bila dah besar, perasaan takut tu tetap masih ada walaupun sedikit. Pernah sekali tu aku pergi mall dan aku pandang patung pakaian tu dengan lama kat dalam matanya. Last sekali aku rasa lain macam terus aku larikan pandangan. Risau jugak mana tahu masa aku tengah pandang dalam mata patung tu tiba-tiba dia kenyit mata kat aku, memang sebulan demam la jawabnya nanti.

Cuba bayangkan korang berada dalam bilik yang gelap gelita dengan sebuah patung. Tiba-tiba patung tu macam hidup pula seolah benda tu yang bergerak. Ngeeeeeee saiko gila kalau terperangkap dalam situasi macam tu.

p/s : Anak aku nanti memang konpem aku takkan belikan doll.. hahaha Ayah penakut :D


~ Baca Selanjutnya ~

Selasa, 27 Disember 2011

Errgghh kelas masa cuti

Orang lain dah mula cuti untuk fokus study week ataupun paling jem sekalipun duk bersantai dalam bilik. Tapi aku masih ada kelas cisco network administration. Ermm takde la dasyat sangat ada kelas masa ni tapi topic yang nak cover sangat banyak wooo. 1 hari 4 chapter. Masak la macam ni lepas tu ditambah dengan benda yang masuk final exam. Fu fu fu fu tiba-tiba aku mengharapkan cuti yang sangat panjang tapi sebelum cuti tu kena la ada periksa dulu.

P/s : huuunngghhh sentiasa je takde mood bila tengah lapar.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Yeahh Dapat Sijil

Sijil Kursus Asas Aplikasi Android

Kursus ni diadakan sebulan yang lepas dan baru sekarang dapat sijil. Well ok la tu sebab dapat juga. Daripada tak dapat langsung lagi naya. Yeahh tak sangka walaupun aku sangat malas gila babas untuk libatkan diri pada semester ni, ada juga 1 sijil penyertaan.  Kalau semester lepas aku tak ingat dah dapat sijil ape. Setakat ni sijil berkayak je yang aku masih tak dapat. Dah 2 tahun berlalu tapi tetap tak dapat juga sijil. Iskk nak jugak sijil berkayak Bintang 1 baru la senang nak pergi berkayak kat mana-mana je. :)

~ Baca Selanjutnya ~

Isnin, 26 Disember 2011

Lisa Surihani dan Yusry Kru Kahwin 23 Februari 2012

Lisa Surihani dan Yusry Kru Kahwin 23 Februari 2012. Sejak berkawan rapat dan bercinta, hubungan aktres Lisa Surihani Mohamed, 25, dan pengarah, pelakon serta penyanyi terkenal Yusry Abdul Halim, 37, menjadi perhatian media dan peminat.
Tidak sampai setahun mengulit cinta, pasangan itu telah bersedia untuk mengikat ikatan perkahwinan antara mereka.

Selepas terbocor berita Yusry telah menempah Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) untuk sebuah majlis pada bulan Februari tahun hadapan, spekulasi perkahwinan pasangan ini mula muncul. Akhirnya, pada pagi Sabtu lalu Lisa dan Yusry telah mengumumkan berita pernikahan mereka yang akan berlangsung pada 23 Februari tahun hadapan pada sidang akhbar bertempat di Hotel Marriott, Putrajaya.

Menurut Yusry, dia bukan sengaja untuk menyembunyikan hari bahagianya daripada pengetahuan umum sebelum ini. Sebaliknya ketika khabar angin perkahwinan mereka timbul, baik pihak Yusry mahupun Lisa belum ada sebarang keputusan yang konkrit.

"Kami akan bernikah selepas Asar pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin di Putrajaya dan mengadakan majlis resepsi kedua-dua belah pihak pada 26 Februari di PICC," kata Lisa.


Namun, selepas majlis merisik berlangsung di rumah Lisa pada malam Jumaat lalu (23 Disember), barulah Yusry berasa sesuai untuk umumkan berita penting itu. Bercakap mengenai tarikh 23 Februari yang dipilih sebagai tarikh keramat dalam kehidupan mereka, ujar Yusry tarikh itu dipilih simbolik kepada tarikh lahir Lisa yang jatuh pada 23 Mac tambahan mereka juga mempunyai kelapangan waktu itu.

Disoal cukupkah masanya untuk melakukan persiapan dalam masa dua bulan sedangkan sepanjang Januari Lisa akan sibuk di penggambaran filem Ular. "Persiapan itu dilakukan bersama dan kami ada orang yang membantu selain keluarga. Rasanya tidak ada sebarang masalah. Kerja tetap harus diteruskan seperti biasa," bicaranya.

Mengenai hal tajaan, kedua-dua mereka berfikiran terbuka mengenai hal itu dan menerimanya selagi ia tidak mengganggu keluarga serta perjalanan majlis perkahwinan mereka. "Bab tajaan ini, saya tidak kisah andai ada yang ingin membantu tetapi dengan syarat ia tidak menganggu keluarga dan majlis kami," jawab Yusry yang membenarkan Lisa terus bekerja sebagai pelakon selepas berkahwin kelak.


 Sumber <<<





~ Baca Selanjutnya ~

Keluarga Atau Teman Lelaki ?

Semalam masa aku tengah drive nak masuk simpang rumah kolej kediaman, ada satu motor Yamaha 125 warna hitam yang bawak awek kat belakang nak keluar daripada simpang dengan laju. Nasib baik aku sempat elak sikit, kalau tak memang dah eksiden kereta orang yang aku bawa tu. Celaka betul bawak motor laju-laju kat taman perumahan.

Lepas tu aku dan kawan-kawan lepak kat satu bangku  depan rumah sambil sembang. Dalam setengah jam sembang, tiba-tiba ada sebuah motor Yamaha  125 hitam yang ada awek kat belakang tadi masuk kat simpang dan lalu melintasi tempat kami melepak  dengan laju. Memang sangat laju sampaikan ada bonggol pun tak brek dan terus memecut macam tengah lari daripada seseorang.

Tak sampai seminit lepas tu datang sebuah kereta dan berhenti kat tempat kami lepak. Driver kereta tu tanya ada nampak tak motor yang bawak perempuan kat belakang ? Kami cakap la motor tu baru je lepas lalu tadi dan kami tanya kenapa dengan motor tu. Driver kereta tu cakap ada polis cari tadi. Ffuuuuuuu ? polis cari ?

Kemudian kami sambung sembang lagi kat bangku tu. Dalam 10 minit kemudian, datang sebuah kereta proton saga kat tempat kami melepak. Pemandu Proton Saga ni nampak macam seorang pakcik dan dia ada tanya kami ada nampak tak motor yang bawak perempuan tu. Kami pun cakap la ke arah mana motor tu pergi dan last sekali aku ada tanya kenapa dengan motor tu.

Pakcik driver tu pun cakap la yang perempuan tu lari dengan mamat motor. Tadi dah bawak perempuan tu masuk  dalam kereta tapi sebab lambat dan polis pun datang lambat, maka perempuan tu pun terlepas dan lari bersama lelaki bermotor tadi. fffuuuuu kesian gila kan kat pakcik tu. Lepas tu pakcik tu pun round 1 taman tu untuk cari kelibat lelaki dan perempuan tadi.

Bila pakcik tu blah, aku ada terfikir adakah berbaloi perempuan tu ikut lelaki yang dicintai ? Erk cinta ke nafsu aku taknak la persoalkan yang tu. Tapi kalau aku jadi lelaki tu baik tinggalkan je perempuan tu. Tak berbaloi kalau keluarga perempuan tu tak suka dan juga siap main dengan polis lagi. Haihhhh


~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 24 Disember 2011

Pada Petang Tadi ( Bergambar )






p/s : Walaupun kek sedap tapi tetap Forever Alone makan sorang2. LOL
~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 23 Disember 2011

Sepetang bersama si dia

Lepas jumaat tadi aku dan dia keluar untuk makan2 sambil2 jalan2 memandangkan takde kerja nak buat pada petand ni. Daripada aku duk terbungkam atas katil tak ingat dunia, baik keluar dan dapat la juga mengisi perut yang tengah lapar bangat ni. Oh ya esok dia akan balik ke selangor selama seminggu manakala aku pula jadi forever alone seminggu ni. Tapi takpe sebab minggu belajar dah pun bermula dan kena study untuk final exam. Okeh mahu jalan2 dulu. Adios
~ Baca Selanjutnya ~

Khamis, 22 Disember 2011

Raba poket jumpa rm10

Rm 10 yang berlipat kali ganda

Waaahhh tak sangka bila seluk je poket seluar yang baru nak pakai tadi ada jumpa sekeping rm 10. Nasib baik rm 10, kalau 50 memang senyum lebar je la aku sepanjang malam ni siap di bawa ke dalam mimpi lagi. Lol alang2 dah jumpa duit yang tak seberapa banyak ni, aku pun laju ke kedai untuk makan untuk bungkus ns goreng kg. Baki nanti aku rasa nak beli kek atau roti kot tapi rasa malas pulak nak makan banyak malam2 macam ni. Aaarrrggghhh rasa nak makan tapi apakan daya kena kawal.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Waaahhh kek secret recipe

Yummy yummy

Tadi kawan aku ajak makan kek. Dia baru je balik daripada secret recipe dan belikan 2 kek. Ehem aku ni kalau ada yang ajak makan memang sah laju je terbang ke rumah orang. Ha ha. Kek yang dibeli kawan aku tadi adalah kek coklat dan juga kek blue berry. Rasa sedap bangat weeeiii terutama sekali kek coklat yang lembut sebab aku ni jenis pencinta kek coklat.

He he nak makan banyak tak boleh sebab ni kek orang. Errmmm rasa sedap la plak sebab dah lama x melantak kek coklat. Haaiissshh tak boleh jadi ni, mesti kena makan jugak kek coklat yang lembut dan gebu. Tapi... Tapi... Nanti berat badan naik pula kalau asyik makan je. Isskkk seksanye hidup.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Twitter tempat aku mengarut

Dulu aku tak suka main twitter dan lebih layan kepada facebook sebab nak chat dan stalk awek-awek cun pun mudah. Sekarang facebook dah ada timeline maka lagi la senang nak skodeng akaun facebook gadis yang ayu. Ha ha jahat gile. Ok kembali kat tajuk kat atas, bukan semua perkara juga aku boleh buat kat facebook. Sebagai contoh kalau nak update pasal perkara remeh temeh seperti tengah baring, tengah berak, dan tengah mandi, semua ni tak sesuai update kat facebook sebabnya..... Erk banyak sebab dan korang pandai2 la fikir.

So tempat yang sesuai adalah twitter kerana nak update status 30 kali sehari pun tak ada orang bising sebab fungsi dia memang macam tu. Biasa la sekarang aku nak dekat final dan bila hampir je musim macam ni, tangan aku memang suka buat benda mengarut termasuk la main twitter ni. Lagipun saja nak cari tempat untuk update sesuatu yang bosan dan remeh bila dah tak tahu nak sembang dengan sape. #forever alone

P/s : hik hik sampai letak twitter widget kat blog :p ------->
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Selesai Test Final Menanti

Errrkkk Alhamdulillah.

Syukur sebab baru habis test untuk semester ni dan juga syukur sebab kekenyangan baru habis makan nasi goreng kampung, telur dadar dan teh tarik. Sedap gila nasi goreng aku makan tadi dengan bilis yang cukup rangup dan bunyi grupp grapp masa duk mengunyah. Ha ha aku kalau sembang pasal makan memang sampai esok tak habis duk menaip sebab tu badan dah naik dan BMI aku menghampiri pra obesiti. Selesai saja makan, terus balik rumah dan menghadap meja bersama laptop kesayangan macam kat bawah :


Bila menghadap laptop, aku pun try la cek tarikh pada hari ni. Aku ni bebal sikit sebab asyik lupa tarikh dan kadang-kadang paling parah adalah sampai lupa sekarang bulan berapa. So bila tengok sekarang dah masuk bulan Disember, maknanya awal bulan depan iaitu Januari aku dah mula Peperiksaan Akhir Semester. Kalau kira dengan kasar, aku hanya ada 2 minggu lebih je lagi untuk hadapi Final Exam sem ni.

Ngeeeee Final Exam memang saiko tapi sekali lagi aku syukur sebab jadual untuk setiap 1 subjek tu ada selang selama beberapa hari dan ini memberi masa untuk ulangkaji. Aaahhh bosan la sembang pasal study je. Ok aku tukar topik la ye. Minggu ni ramai kawan aku balik rumah selama beberapa hari tapi aku tetap Forever Alone untuk tinggal disini. Aku tak suka balik rumah selagi urusan kat Universiti ni tak selesai. Lagipun kalau balik memang sah la aku tak study sebab internet kat rumah masyuk dan heaven.

p/s : Esok kelas 8 pagi. demn !!!

~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 21 Disember 2011

Suasana sebelum test

Alamak jap lagi test algorithm and data structure. Ramai kawan aku sedang duk ulang kaji secara sepintas lalu sebelum test dimulakan. Ada juga yang duk sembang dan santai macam aku. Maklum la pensyarah tak datang lagi. Ok nak tengok nota jap. Tata n wish me luck

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Wordless Wednesday - Kantoi Bawak Toyol

p/s : Gud Luck kepada semua pelajar Computer Network Engineering untuk test Algorithm And Data Structure pada malam ni.
~ Baca Selanjutnya ~

Ada orang nak bunuh aku ?

Semalam aku mimpi indah dengan lepak kat tepi pantai dengan ditiup angin yang sepoi sepoi bahasa. Tapi aku hanya lepak dalam kereta je sebab malas nak keluar pijak pasir pantai. Masa tengah asyik lepak kat pantai, tiba-tiba aku dengar bunyi tembakan dan cermin depan kereta aku pecah berkecai. Takut, cuak, pucat, dan nak terkencing semua ada sambil aku tengok kiri dan kanan siapa yang tembak ke arah kereta aku tu. Tengah aku duk cari penembak tu, aku pun nampak seorang lelaki yang sedang halakan senjata api ke arah aku di sebelah kanan.

Jarak dia dengan kereta aku ada dalam 100 meter. Bila aku nampak je mamat tu tengah angkat senjata api ke arah aku, masa tu juga dia tembak tak henti-henti kat aku yang tengah ada dalam kereta. Fuuuhhh takut gila babas weii bila diri kene tembak dan serang macam tu. Entah macam mana tiba-tiba tangan aku laju je seluk laci dalam kereta tu dan ada jumpa pistol 9mm. Bila dah jumpa pistol, maka bermula la adengan tembak menembak antara aku dan mamat yang tak dikenali tu.

Tengah sibuk duk kalut menembak, mamat tu pun rebah ke pasir pantai secara tiba2. Eerrkkk aku tak tahu apa yang berlaku. Mungkin dia terkena salah satu tembakan aku kot. Aku nampak mamat tu sedang menggelepar atas tanah dan dengan perlahan aku keluar daripada kereta cuba menghampiri mamat yang tengah baring atas pasir tu. Sampai je kat mamat tu, aku tengok bahagian dada dia penuh darah dan dia pun dah macam tak bermaya lagi.

Sambil aku acukan pistol ke muka mamat tu, aku tanya la pasal ape die serang dan tembak kat aku. Dengan suara yang terketar dan perlahan, aku dengar dia cakap bahawa ada orang upah suruh bunuh aku. Aku tanya lagi siapa orang yang upah tu tapi mamat tu degil tak bocorkan rahsia. Last last die mampus macam tu je dan aku tak tahu siapa yang upah mamat tu. Hehe tu la mimpi aku semalam. Frust juga sebab tak tahu siapa yang nak sangat aku mati tu. Demn !!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
~ Baca Selanjutnya ~

Selasa, 20 Disember 2011

Pra Obesiti ? LOL


Berdasarakan post yang NI tadi, aku tertarik dengan komen dia. Hurrmm dia kata aku dalam kategori pra obesiti. Aisehmen nampak gaya aku ni memang tak lama lagi akan jadi obesiti la jawabnya. Ape tu Pra Obesiti ? Pra Obesiti ni adalah peringkat permulaan seseorang sebelum memasuki kategori obesiti. Ciri-cirinya adalah mengalami badan yang Chubby dan bulat macam bola. Halamak aku semakin menghampiri obesiti sekarang ni. Kalau bukan tahun ni mungkin juga tahun-tahun depan yang seterusnya. Aku tak nak obesiti tapi aku dah kurangkan makan. Bersenam ? memang tu pun yang aku sedang buat tapi badan tetap naik. LOL

~ Baca Selanjutnya ~

Berat badan aku

Berat badan aku. Tak tahu sama ada berat ni normal, tak cukup atau terlebih dengan ketinggian 167 cm. Bmi aku tak tahu nak kira macam mana tapi rasa-rasanya normal je kot. Ha ha tapi yang pasti of coz la tak kurus dengan berat macam ni kan ? Humm aku sendiri pun dah tak ingat dah berat aku yang sebelum ni berapa. Aahhh lantak la janji bahagia.
~ Baca Selanjutnya ~

Isnin, 19 Disember 2011

Bilik sejuk semester ni

Tahun lepas akibat tak tahan sangat dengan panas pada siang hari dan malam yang membuatkan aku tak dapat tidur, jadi aku beli sebuah pendingin udara yang menggunakan air sebagai penyejuk. Lepas daripada tu aku dah dapat tidur dengan aman tanpa rasa panas lagi. Pada awal sem ni rumah dah tukar tapi aku masih dapat bilik yang tengah lagi dan jangkaan aku bilik ni juga akan rasa panas seperti semester yang sebelum ni. Tapi aku tak tahu kenapa bilik tengah semester ni jadi sejuk sampaikan aku dah tak guna pendingin udara.

Sepanjang semester ni aku tak pernah on pendingin udara dan dibiarkan berhabuk kat tepi dinding kerana bilik aku dah cukup sejuk. Tapi yang jadi masalahnya bila bilik sejuk, aku pulak yang jadi rindukan katil untuk tidur. Haihh masalah betul tapi ok la sebab bilik dah sejuk tanpa aku perlu gunakan pendingin udara. Satu lagi apa motif aku buat post ni pun aku tak tahu. Saja nak sembang

~ Baca Selanjutnya ~

Ahad, 18 Disember 2011

Hai Boleh Berkenalan ?

Situasi di Facebook

Lelaki : Hai boleh tak saya nak berkenalan dengan awak ?

Gadis : .......... ( takde respon 1 Minit )

Gadis : Oh dah in relationship rupanya. Tak suka kenalan dengan bf orang. bai

Lelaki : Ok .......


~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 17 Disember 2011

Aktiviti hujung minggu

Baru habis bedal nasi kamdar kat jitra.

Hujung minggu ni takde buat apa sangat melainkan nak tengok wayang je. Oh ya movie yang aku nak tengok jap lagi adalah Mission Impossible 4 : Ghost Protocol. Aku memang hard core fans pada tom cruise dan cerita mission impossible sejak kecik lagi. Lagipun cerita ni semakin lama semakin menarik pada setiap tahun dengan banyak aksi tembak menembak dan misi yang agak cool. Ok nak round mall dulu dan tengok kalau ada barang yang menarik untuk dibeli.

~ Baca Selanjutnya ~

Jumaat, 16 Disember 2011

Fotostat lagi murah

Ffuuuuhhh jimattt. Fotostat memang jimat berganda ganda. Kalau beli hampir rm 80 tau tapi fotostat rm 20 je. 4 kali ganda jimat tu. Aku kedekut ? Ha ah memang aku kedekut sikit sebab ptptn aku dapat sangat sikit. Takpe la sikit pun janji hutang tak banyak lepas grad nanti. Bila hutang tak banyak maka bayar pun tak banyak dan boleh la hidup bahagia lepas grad nanti.
~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 14 Disember 2011

Donut coklat

Tadi aku keluar ke kangar jap untuk teman kawan hantar slip yuran kepada pihak universiti. Masa odw ke kangar tadi memang seksa gila. Seksa sebab cuaca panas sangat sampaikan bila aku sampai rumah terus rasa pening kepala. Fffuuuuu cuaca kat perlis bertambah panas sekarang ni. Oh ya masa kat kangar tadi aku ada singgah ke kedai roti a.k.a bakery dan aku rasa sangat bertuah kerana roti kegemaran aku ada kat dalam kedai tu. Hehe

Roti kegemaran aku tu adalah donut coklat macam dalam gambar kat atas ni haaa. Biasanya aku takde rezeki nak beli donut coklat sebab ia cepat benor habis. Bila nak beli je dah habis, bila habis je aku nak beli so tak sangka pulak hari ni aku bernasib baik kerana masih ada 2 biji masa aku masuk dalam kedai tu. Alang-alang dah ada 2 biji, aku terus ambik semua dan pulang dengan gembira. Sekarang masa untuk makan. Yaaahhuuuuuuu

~ Baca Selanjutnya ~

Isnin, 12 Disember 2011

Menguruskan badan makan steamboat

Dengar lagu dengan kebosanan sambil tunggu kawan.

Puuufff petang tadi classmate ada sms dan ajak aku makan steamboat malam ni. Ehem aku apa lagi dengan sepantas guruh di langit terus bersetuju tanpa fikir apa pun. Steamboat kot, ermm dah 2 mggu lebih tak makan dan malam ni akan makan dengan banyak. Aduyai makan banyak lagi malam ni lepas tu badan naik lagi. Entah bila nak kurus balik aku pun tak tahu. Ok nak enjoy makanan dulu. Tata

~ Baca Selanjutnya ~

Katilku berselerak

Errkk takpe ke letak gambar kat atas ni ? Takpe kot sebab tak nampak pakaian dalam pon dalam gambar ni. Ha ha ha baru angkat baju yang dijemur petang tadi dan malas lagi nak lipat. Agak-agak nak masuk tido nanti la baru lipat dan itu pun kalau rajin. Eehhh aku memang rajin tau. Haihh blog ni terabai sikit beberapa hari ni sebab sibuk duk buat benda lain. Nanti la kalau rajin baru la update blog ni juga. Lagipun ni blog kesayangan aku dan aku kena memastikan blog ini tetap hidup walaupun aku dah mati. Ngeeeeee
~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 10 Disember 2011

Binatang apa ni ?

Tadi masa odw nak pergi makan, aku ada singgah rumah kawan sekejap. Bila masuk je dalam rumah, aku tengok dia sedang pegang benda yang sangat pelik. Huumm ape benda tu. Tak pernah pun aku tengok menatang ni. Nampak comel pun ada juga sebab benda ni kecik dan bulu dia pun lembut. Kawan aku cakap ni adalah Sugar Glider. Hurmm tak pernah aku tengok benda ni depan mata tapi tadi dia macam malu2 pulak masa aku nak ambil gambar.. Hehe memang sangat comel tau.
~ Baca Selanjutnya ~

Terlupa Kat Blog Ni

Minggu ni aku kurang sikit update blog kerana aku sedang join Adventure bersama seorang kawan sekelas. Adventure tu takde ape sangat pun melainkan berkaitan dengan laman web dan juga blogging yang sentiasa menjadi ketagihan aku. So pada minggu lepas aku dan seorang kawan ni dah angkat 1 hosting daripada SyokHost.com dan juga telah daftar 1 domain

Semuanya telah siap setting dan bahagian aku pun dah sepenuhnya elok serta memuaskan. Bila dah siap beberapa hari lepas, aku pun lepaskan la gian dengan update post kerana blog yang aku pegang ni lebih bertumpukan kepada santapan bacaan. Kalau rasa menarik , jangan lupa like dan bagi support. Kalau rasa tak menarik, boleh bagi cadangan mengenai kekurangan yang ada terutama sekali pada bahagian Content sebab memang blog ni aku cuba jadikan santapan bacaan yang menarik.


Klik Banner kat atas untuk pergi ke Demn Blog :)

p/s : Jemput-jemput la singgah masuk ke sana ye :)

~ Baca Selanjutnya ~

Khamis, 8 Disember 2011

Ngeeee esok ada test

Pergh esok nak test baru nak study group.

Esok hari jumaat, esok pagi aku ada test, esok petang tak tahu nak g mana, esok mungkin habiskan masa dengan Demn Blog, esok tak tahu nak makan apa. Haaiihh banyak sangat aku duk fikir perancangan dan aktiviti untuk esok hari. Minggu ni tak pergi jalan2 sebab nak buat benda lain yang lebih penting. Aaahhh tiap kali nak test mesti rasa tak best dan tak seronok. Ok nak study dulu. Tata

~ Baca Selanjutnya ~

Rabu, 7 Disember 2011

Majlis Makan Malam Pelajar Kejuruteraan Rangkaian Komputer

Hihi malam ni ada majlis makan malam untuk pelajar kejuruteraan rangkaian komputer. Tujuan majlis ni diadakan adalah untuk mengeratkan lagi hubungan diantara pelajar tahun 1, 2 dan 3. Pelajar tahun 4 masih tak ada lagi sebab kursus ni baru diwujudkan 3 tahun yang lepas dan kelas aku merupakan first batch. Dengan adanya majlis makan malam, dapat la aku kenal pelajar2 junior. Sebelum ni memang tak kenal pun kerana kesibukan masa dengan kelas dan aktiviti lain.

P/s : ehh dah sampai masa makan. Haha

~ Baca Selanjutnya ~

Majlis Makan Malam Pelajar Kejuruteraan Rangkaian Komputer

Hihi malam ni ada majlis makan malam untuk pelajar kejuruteraan rangkaian komputer. Tujuan majlis ni diadakan adalah untuk mengeratkan lagi hubungan diantara pelajar tahun 1, 2 dan 3. Pelajar tahun 4 masih tak ada lagi sebab kursus ni baru diwujudkan 3 tahun yang lepas dan kelas aku merupakan first batch. Dengan adanya majlis makan malam, dapat la aku kenal pelajar2 junior. Sebelum ni memang tak kenal pun kerana kesibukan masa dengan kelas dan aktiviti lain.

P/s : ehh dah sampai masa makan. Haha

~ Baca Selanjutnya ~

Seronak kelas habis awal

Dapat present daripada kawan yang balik daripada indonesia.

Kelas habis awal ataupun kelas dibatalkan memang impian setiap pelajar sampaikan kegembiraan yang muncul di paras rupa sangat terserlah tanpa ada sebarang selindung. Alamak skima sangat aku tulis untuk mukadimah post ni. Ok ok sekarang aku tulis sempoi pulak walaupun memang diri aku ni skima dan nerd tahap gaban punya.

Ok balik pada kelas batal, ia merupakan satu situasi yang sangat heaven terutama sekali bagi aku yang suka sangat habiskan masa dengan tidur. Biasanya kalau kelas dibatalkan, aktiviti lain akan dilakukan macam online, makan2, tidur, borak, dan juga jalan2. Tapi jalan2 tu tak boleh selalu la sebab nanti habis duit dengan laju. Aku ni jenis sayangkan duit tapi kadang2 tak dapat tahan nafsu untuk belanjakan duit yang ada. Aisehmen aku dah lari topik. Sebenarnya kelas aku tak batal pun. Saja bermimpi untuk kelas batal.

~ Baca Selanjutnya ~

Isnin, 5 Disember 2011

Surat Untuk Jiran Yang Ambil Tong Sampah

Dear Jiran Depan Rumah,

Tujuan aku menulis post dalam blog ni adalah bertujuan untuk menunjukkan rasa tidak puas hati terhadap sikap korang yang mengambil tong sampah milik rumah kediaman ni tanpa memulangkan kembali. Walaupun ia hanya la sekadar tong sampah tapi bagi kami sebagai pelajar UniMAP, ia merupakan peralatan yang sangat penting kerana kami boleh dikenakan denda RM15 seorang  untuk setiap ahli rumah jika didapati tong sampah tersebut hilang.

Jika 1 rumah mempunyai 7 orang pelajar, maka kami terpaksa membayar sebanyak RM 105 untuk tong sampah yang hilang itu walaupun harga sebenar tong sampah itu tidak sampai RM50 dan baki RM55 itu sudah tentu la ditelan oleh pihak pengurusan EHEM EHEM ( Censored :D ).

Wahai Jiranku,

Aku tahu kamu meminjam tong sampah tersebut kerana beberapa hari yang lepas rumah kamu ada mengadakan majlis kesyukuran tapi buat masa sekarang majlis itu sudah pun selesai dan khemah semua telah dirobohkan dan dihantar kembali. Malangnya tong sampah rumah kediaman aku masih lagi tidak kelihatan di tempat asal dan yang lebih bebal lagi adalah kamu mengambil tong sampah tersebut tanpa meminta izin dengan kami terlebih dahulu.

Akibat daripada tindakan kamu, rumah kediaman kami tidak mempunyai tong sampah selama beberapa hari dan ini menyebakan kami sukar untuk membuang sampah-sampah yang ada. Sebelum aku berhenti menulis, aku harap jiran dapat menyerahkan kembali tong sampah tersebut dan meletakkannya kembali di tempat asal sebelum kami 1 rumah dikenakan denda oleh pihak yang sememangnya dahagakan duit kami. *Troll

p/s : sebenarnya tong sampah ada depan rumah jiran tapi kami saja buat hati keras nak suruh diorang pulangkan sendiri.. pandai ambil, pandai la bagi balik.




~ Baca Selanjutnya ~

Makan memang aku laju

Hihihi sekarang aku dah jatuh cinta dengan 1 lagi makanan yang ada kat kuala perlis ni iaitu..... Erk aku tak tahu nak panggil nama apa untuk roti kat atas tu tapi memang ada nama dia. Adusss lupa pula nak tengok nama roti ni tadi. Tapi takpe kerana yang tu tak penting sangat pun. Yang paling penting adalah kesedapan roti ni yang berjaya menggoda selera makan aku. Dalam roti ni ada hot dog dan juga sardin ditambah dengan sos serta keju yang membuatkan aku sangat syok gila bila makan.

Roti ni aku beli kat kedai bakery kawasan kuala perlis. Kali pertama aku makan beberapa hari yang lepas terus membuatkan aku jatuh cinta dengan roti ni. Oh roti.. Sedapnyeee.. Auummm .. Masa untuk minum petang.

~ Baca Selanjutnya ~

Ahad, 4 Disember 2011

Unimap blogger gathering

Hihihi aku kat gathering blogger unimap sekarang ni dan seramai 15 blogger yang hadir. Ni first time gathering yang diadakan dan sesi pengenalan dan pertanyaan sedang berjalan. Best juga gath ni sebab ramai juga blogger 1 universiti yang aku masih tak kenal. Eeerrr nak update pasal ape pun aku tak tahu dah tapi overall memang sangat best.
~ Baca Selanjutnya ~

Sabtu, 3 Disember 2011

Comelnye wafer dan ais krim

Aku memang suka makan wafer dan tiap kali balik ke rumah mesti beli wafer untuk makan sambil tengok tv. Sekarang aku ada kat tesco sebelah Village Mall dan dalam tesco ni kali pertama aku nampak wafer dicampur dengan ais krim yang dibeli oleh kawan macam dalam gambar kat atas. Nampak sangat comel wafer ni jadi aku pun cuba la rasa. Bila makan... Fuuuhhh memang best gila rasa wafer coklat bercampur dengan Vanilla umpama percintaan yang cukup manis dan romantik. Kena beli lagi sekali sebelum balik perlis. Lol

P/s : ok kenyang makan wafer. Nak g jalan lak

~ Baca Selanjutnya ~

Main air di water park

Hoo yeah aku dah sampai di Carnivall Water park kat sungai petani. Awal tolak, awal sampai. Hehe ni semua tak sabar nak main air. Orang pula memang sah la ramai sebab kedah cuti hujung minggu. Ah lantak la ramai orang pun, janji dapat mandi dengan puas. Jom enjoy
~ Baca Selanjutnya ~