Rabu, 16 November 2011

Cloud Manga - Permulaan Yang Menarik

Siapa yang suka baca komik Isnin Berdarah ( Bloody Monday ) pasti rasa sangat terhibur tapi bila tengok cerita yang dibuat rasa sangat kecewa pula kerana plot dalam movie tidak sama seperti yang dalam komik. Aku pun tak tahu kenapa orang jepun tak ikut plot dalam komik 100% apabila mereka bikin movie yang diambil daripada komik tersebut.


Ok lupakan sekejap pasal Bloody Monday tu kerana tadi pun aku ada terbaca 1 manga yang bertajuk CLOUD atau dalam nama jepunnya adalah KURAUDO. Apa yang menariknya pasal komik ni adalah ia pasal seorang penggodam ( hacker ) yang cuba untuk membentuk kingdom sendiri.

The Tokyo Metro central computer has been cracked! Out of the chaos of wild passengers and a frantic transport ministry, Cloud's story begins. A child prodigy who has grown up into a black hat hacker strives to fulfil his impossible dream of making a kingdom on top of the clouds! But how will he do this and what will the government and police even allow him to try?


Sinopsis pun dah nampak macam sangat menarik dan aku rasa manga ni boleh lawan Bloody Monday. Walaupun baru sahaja keluarkan 1 episod, korang boleh baca episod yang pertama ni kat bawah ni :

 Kuraudo ( Cloud ) Episod 1


 p/s : Credit to eins.my
 
Comments
3 Comments

3 ulasan:

diana berkata...

tak minat...:)

mas saari berkata...

dulu akak suka baca satu komik ni tapi tak ingat tajuk apa... best sangat!

Bui Junaidi berkata...

tak minat baca komik..tgh minat tengok drama korea jer..hihi

 
Related Posts with Thumbnails