Selasa, 11 Oktober 2011

Quote Untuk Pagi Ini

Sorry for not updating my blog last night because I had some problem with the internet connection. Tak tahu apa yang tak kena dengan celcom semalam suddenly lost signal sampai tak dapat nak connect langsung. Bila tengok di henfon, memang takde langsung coverage celcom tapi nasib baik hanya 1 jam je.

Jadi lepas dah dapat signal balik, aku kembali surf internet dan ada jumpa beberapa gambar yang ada quote sangat menarik. Lets start our day with interesting quote that I found on facebook last night :)

 
Gambar quote ini di-share oleh seorang kawan perempuan aku dan aku rasa dia cuba sampaikan bahawa :

Lelaki yang benar-benar cintakan seorang perempuan tidak akan sesekali melepaskan dia pergi walau susah macam mana sekalipun situasi tersebut.


Kawan perempuan aku ni dia bercinta dengan kawan aku ( lelaki ) sejak dari sekolah lagi dan mereka saling mencintai. Yang lelaki pernah beritahu aku bahawa dia nak juga kahwin dengan perempuan ni.

So lepas spm dan after few years, aku dapat info bahawa they already ended the relationship. kawan aku ( lelaki ) kahwin dengan perempuan lain dan kalau tak silap aku itu pilihan keluarga kot. Yang kasihan adalah perempuan ni yang begitu sayang kepada kawan lelaki aku ni.

Haihh aku dengar dan fikir balik kisah mereka pun jadi sedih. Memang benar lelaki yang benar-benar cintakan perempuan tidak akan lepaskan dengan mudah tapi kadang kala kita perlu sedar bahawa kita beragama islam. Ajal maut, rezeki, jodoh itu semua ketentuan Allah.

p/s : kenapa aku emo pagi ni ? wuuuu sedih tau :(


Comments
6 Comments

6 ulasan:

Run Away berkata...

betul...tu..lelaki kalau dah betul2 cinta..memang susah nak lepas pompuan yang dia owg cinta...;d

TiTi berkata...

betul tu, jodoh itu rahsia tuhan, dan semua yg jadi ade hikmahnya, dan juga kata2 tu betul, lelaki tak kan mudah melepaskan wanita yg dicintai ^_^

Ezad Skytech berkata...

kita hanya merancang je...Allah yang tentukan...da takde jodoh..nak buat macam mana kan..

sue perbs.. berkata...

kesihn kwn tu ye.. ade hikmah stiap ape yg trjadi

diana berkata...

sedih ke jiwang???
heheheh

Bui Junaidi berkata...

everything happen for a reason..hehehe

 
Related Posts with Thumbnails