Jumaat, 7 Oktober 2011

Movie Apa Yang Best Minggu Ini

Dah agak lama aku tak pergi menonton wayang dan semester ni agak jarang pergi wayang walaupun pada cuti hujung minggu. Ini semua gara-gara susah nak tinggalkan blog walaupun hanya seketika.

Demn !! blog ini juga yang aku salahkan. Kasihan blog aku yang menjadi mangsa keadaan dalam post ni.

Status : Excited Activated

Bila bercakap pasal movie atau lebih tepat lagi adalah kategori / genre, aku lebih suka layan movie full of action. Apa yang syok sangat layan movie action berbanding movie jiwang atau seram ?

Kalau nak jelaskan memang susah untuk dijelaskan dalam perkataan di dalam post blog ni tapi apabila tengok action movie, adrenalin aku rasa lain macam je dan tiba-tiba rasa sangat excited gila vavi terutama sekali ada adengan tembak menembak, big bang, racing and some times thriller that can make your heart beat faster.

Tapi kalau action tu ada bunuh yang seram sampai kerat anggota badan atau kematian yang ngeri seperti dalam cerita Final Destination memang sumpah aku tak suka tengok. Aku mudah saiko dengan kematian ngeri macam dalam cerita Final Destination tu. Dang !! I hate Final Destination. takkan tengok lagi akan datang.

Setakat ni cerita action yang dapat buatkan aku WOW dan kena dengan taste aku 100% banyak juga. kalau nak senaraikan memang sampai esok takkan habis aku senarai kat sini. Tapi paling dan paling aku suka action movie adalah cerita The Bourne Ultimatum ( 2007 ).


This is the Best bro, especially part yang soundtrack yang masuk sangat dengan action dalam cerita ni. Soundtrack saja sudah cukup thrill untuk buatkan jantung berdebar ditambah lagi dengan action yang cukup WOW. Memang di luar fantasi minda.

Melalui cerita ni juga aku dapat tahu wujudnya sistem Echelon ( interception ) yang mana digunakan oleh negara-negara barat bagi membanteras terrorist. Kalau tak silap aku Malaysia pun ada guna juga kot sebab itu penjenayah di Malaysia begitu cepat ditangkap dan dibanteras. Semuanya kerana sistem komunikasi kita dipantau :)



Comments
6 Comments

6 ulasan:

mas saari berkata...

akak pun suka movie camtu!

tak sabar nak tunggu Mission Impossible yg baru tu..

FaKArePa!n berkata...

same la kta.. Final Destination diharamkan dalam diari kehidupan.. huhuh

Ahmad Haziq Azlan berkata...

ada ke filem ni tak pernah dengar pon

[sutera kasih] berkata...

apa kabar freaky hehe
lama xsinggah sini bah -_-"

ehh x syok ke final destination tu?
org ckp best..ngeri ekk mati2 dlm tu?

kiz berkata...

filem aksi..filem yang dinanti..

Ezad Skytech berkata...

Final Destination..favourite tu...hee...

 
Related Posts with Thumbnails