Khamis, 20 Oktober 2011

Couple Is Trouble : Sure Ke ?

Kebanyakan perempuan ( most of them ) especially yang masih single dan tak tahu apa-apa pasal pengalaman bercinta selalu saja pandai mengeluarkan statement :

Couple is Trouble
Single is Simple 

Huh !! Why the girls are so Offensive enough to say that Couple is Trouble ? Cinta adalah perkara yang sangat indah yang mungkin pernah dialami dalam hidup seseorang tapi yang menyebabkan cinta itu sangat Spoil dan bikin jiwa tidak tenang adalah kamu dan pasangan kamu.  There's nothing wrong with the couple thing and the love thing and also trouble thing. Yang jadi masalah dan yang mencetuskan masalah itu adalah diri kamu sendiri and of course your love partner also.

Couple Is Trouble

Memang tidak dinafikan dugaan ketika couple sangat kuat. Boy's mula merasa rimas dengan sikap kawalan ketat daripada Gf... Gf yang smoking hot pula selalu cuba di-tackel oleh lelaki bangang menyebabkan Bf sangat jeles... Bf kurang sms akibat terlalu sibuk dan rimas dengan sikap Gf.... Gf asyik merajuk tak tentu pasal 23 jam dan hanya 1 jam sahaja masa yang ok.

Jadi ini adalah beberapa contoh situasi yang berlaku pada pasangan yang sedang hangat bercinta yang akhirnya boleh mendorong kepada putus hubungan dan after a few days, girls akan publish status di Facebook :


Couple is Trouble
Single is Simple

 Come on la. Kalau zaman couple pun sudah kata dugaannya cukup bikin Trouble, bila mendirikan rumah tangga lagi la dugaan Trouble itu berganda-ganda terutama sekali 10 tahun pertama selepas mendirikan masjid. Dugaan apa ? Yang tu kena la tanya pada pasangan yang sudah berkahwin dan menjadi status suami isteri.

Bukan apa, kalau couple pun sudah rasa cukup trouble. Nanti bila dah kahwin akan jadi Marriage is Damageable. Couple tidak la trouble seperti yang difikirkan atau diungkapkan oleh sesetengah pihak. Apa yang penting dalam perhubungan itu adalah sikap toleransi dan kena saling memberi sesama pasangan. Jangan hanya fikir mahukan sesuatu tapi tidak mahu memberi kepada pasangan. Sebab itu la boleh bikin trouble kalau semua hanya mahukan sesuatu daripada pasangan.


Single is Simple ?


Get a life boys and girls !!!

Your life get so boring when you are single

Be matured, be strong and Experience the sweetnest of love

Sampai bila nak jadi Lone Ranger ?

ha ha ha

Fullstop :)

Comments
18 Comments

18 ulasan:

azrijohan berkata...

aku tunggu makwe kau komen sini..hehehe

ADEEYA berkata...

HAHA tu bukan status yang selalu budak sekolah buat ke ? :p haha it all depends on yours. lol single pun trouble apa kadang2 ;)

aimie amalina berkata...

waaaaaaaaaaaaaaaa
luahan hati freaky nih
emmm
betol2
ada pro n cons =]

Lia Irdelia berkata...

dah couple harus pandai jaga diri!
Maksiat berleluasa.. upsss..

emy|farid berkata...

tak de la trouble sgt. trouble tu dibuat2 je pon. hehe

Umie Artoqiemie berkata...

aku carik suami nak dijadikan pakwe.. keh3

cucu umie berkata...

kdng2 mungkin ad trouble juga but depend pada psgn tersebutlh untuk hadpinye.. tpy enjoy je single..hehe

anamizu berkata...

smoking hot..untungla! =P




luv,
cik ana

shiema sufian berkata...

semua dengan alsn tersendiri :)

Freaky berkata...

azri : LOL kenapa perlu tunggu makwe aku komen ?

Ini Kisah Tia berkata...

yeahhh .. betul tu .. tak adanya bahagia 24 jam .. thanks freaky untuk nasihat hari tu .. heheh :)

cik aisha berkata...

trouble ke xtrouble tplg kt pasangan couple tu la..yg banyak maslah mmg sllu la trouble..;p

FaKArePa!n berkata...

Your life get so boring when you are single

sokong !!!!!

sergeant keroro berkata...

not agree. single mean we can get a load of scandal, MUAHAHA

p/s : cool kan? :P

diana berkata...

selalunya yang keluarkan kenyataan macam tu orang yang single..
tak de orang nak kat dia atau dia tengah kecewa,jadi dia guna alasan itu..
walhal kalau dia sedang bercinta,cinta la segalanya untuk dia...

Freaky berkata...

dianan : setuju sangat dengan akak :D

ezzyra berkata...

aku sokong sergent keroro...hakhak..

Clara berkata...

Boring ke ble single??

rsenya tak.. depends kowt..

Mencarik pasangan utk dijadikan suami.. hak3..

First and the last ^^

Hee~~~

 
Related Posts with Thumbnails