Sabtu, 15 Oktober 2011

Celaka Apa Ni ?

Tadi aku ada tengok referring url minggu ini untuk tahu sumber trafik tapi setelah aku tengok, aku jadi sangat hairan dan musykil bila lihat link yang dipaparkan. Kenapa banyak sangat link macam ni masuk ke blog aku ?


Try to look at the first 6 links above. Semua dalam bentuk Shortlink. Bila aku tekan semua 6 link tu, semuanya pergi ke blog yang sama.

http://goo.gl/rRoQX

http://t.co/kx8ushj

Setelah siap loading blog dia, aku pun cuba la cari dan skodeng ada tak link blog Firdaus Life dalam blog  dia tapi aku tak jumpa 1 pun link blog ni dalam blog dia.

Persoalan utama yang muncul sekarang ni adalah, bagaimana dia menyumbangkan trafik blog dia menuju ke blog aku ? Mulanya aku sangka dia guna iframe tapi setelah cari dalam source, link blog aku dan juga kod iframe aku x jumpa apa-apa pun.

p/s : Itu adalah blogger vietnam dan aku tak tahu bagaimana dia memberi trafik kepada blog aku. Celaka !!!

Comments
18 Comments

18 ulasan:

diana berkata...

tak paham..:p

gadis melayu berkata...

atia pown pnh kena.. blog psl gigi lak tue.. btah pape ntah..

Luqeem™ berkata...

sama la bro..aku pun cmtu gak..ada sehari tu, visitor aku cecah 200..wlupun aku jarang update n bloqwalking..

dia ebook apekebendaentah

c genk bah ne berkata...

erk??pelik..

genk nak minta pandangan ttg entri ini

http://genkcorner.blogspot.com/2011/10/dia-mati-ramai-menangistapi-mereka-mati.html

Pn. Sheila berkata...

aik... herannyer... ebook apa tu terus link ke sini... camana dia bt tu...

Ezad Skytech berkata...

erk..heran jugak aq..dari mana datangnya tu freaky..?

Freaky berkata...

aku lagi x tau pape pasal ni.. hahah ngong betol

Saiazuan berkata...

shortlink.. hmm from twitter kot

Ezad Skytech berkata...

aq ada jugak ada shortlink macam ni yang masuk ke blog aq..tapi takde la sampai macam ni..1-2 tu ada la..pelik3..

Anif Abdullah| AA berkata...

aku terus blurr..haha

Panggil Aku Han berkata...

ERKK..TERBLUR KJP...

beskalbuwok berkata...

ko 9009l3 4ut0 bl0n91n9 50ftw4r3

kira robot yg lakukan... berlambak dah kt ternet ni...

Ahmad Haziq Azlan berkata...

kasi godam sama itu blog pelik

penulis senja berkata...

hack je

SoLy SoLicious berkata...

huh.. die nk adiah jugak leteeww..haha

Zul Fattah berkata...

kenape jd cam ni Oh? xpe r tu.. naik jugak traffic ko.. haha

suha berkata...

hehe tak pernah peduli (^_^)

[sutera kasih] berkata...

sy pon penah kena, since tu x nk dh ping di apa ntah namanya tu, sbb ada ckp, dorg tu tumpang trafik..

 
Related Posts with Thumbnails