Khamis, 6 Oktober 2011

Ada Tak Blog Yang Basuh Minda ?

Mesti ramai yang tertanya bagaimana blog yang membasuh minda tu kan ? Adakah blog itu basuh minda kita dengan menggunakan sabun pencuci Dynamo atau Dettol ? Demn !! sungguh celaka blog yang basuh minda dengan menggunakan sabun Dettol.


Status : Intelligence activated


Maksud sebenar blog basuh minda tu adalah apabila kita membaca isi kandungan blog tu, ia akan menjadikan seolah-olah fikiran kita dipengaruhi dengan mudah atau dengan lebih tepat lagi adalah fikiran kita dipengaruhi oleh penulisan blog tersebut.

Biasanya banyak blog basuh minda yang aku jumpa adalah blog politik. Apabila kita baca je blog politik, kadang-kadang kita jadi was-was dan membuatkan kita terfikir " eh ni betul ke tipu ? " . In the end we just know nothing dan akan terus berada dalam keadaan yang confuse.

Walau macam mana pun aku sangat Anti dengan blog 100% politik kerana most of their story are all about SHIT. Tak kisah la blog pembangkang atau kerajaan. Apa yang mereka tulis hanya la sesuatu yang fanatik dalam diri mereka. They are so obsessed with politic dan menyebabkan mereka tulis / reka isu itu mengikut ideologi mereka yang tersendiri.

I know I'm just a stupid student with this stupid blog dan tak layak pun nak condem blog politik. Ok Aku tak condemn pun cuma nak cakap bahawa blog politik juga salah satu blog yang membasuh minda.

Selain blog politik, aku ada jumpa beberapa blog biasa yang aku sendiri kategorikan mereka sebagai blog basuh minda kerana penulisan mereka sangat Wow dan berjaya men-saiko aku apabila membacanya. Jadi kalau ada yang mahu baca blog basuh minda, apa kata lawat 3 blog yang aku senaraikan di bawah :

- Freedom of Association  ( This is the best. Pemilik blog Serius )
- Sarkasis   ( The best trolling blog )
- Republic Aku   ( Selalu membuatkan aku diam seribu bahasa berfikir )

dan yang terakhir aku rasa best adalah :


- Firdaus Life  ( The most looser blog )  


p/s : Thanx for reading my stupid blog :)

Comments
16 Comments

16 ulasan:

suha berkata...

blog cik suha takde dalam list?...sobs..

Ezad Skytech berkata...

aq mmg tak suka baca blog politik..opppsss...:D

blog yang last tu boleh tersesat pulak kat situ..hee~

SoLy SoLicious berkata...

oo..ingatkan bace cuci sabun..hee..gurau je..

betol tu..pembcaan boleh mempengaruhi mnda... sbb tu kena tulis mnde betol, xleh tulis mnde salah... jd fitnah lak nnti

aimie amalina berkata...

blog basuh minda ye
hurmmm
nak kene beli protex pas ni =]

anamizu berkata...

aku benci 200% blog yg obses habes dgn politik..mcm haremmm~ :P




luv,
cik ana :)

Syuxer berkata...

blog saiko..bahaya gak andai bahan bacaan ia terlalu ekstrem sampai tergugat akidah..

freedom of association memang best dibaca..aku pernah singgah kat sana hehe

Syazwan Che Deraman berkata...

gano mace sdeih ni bos.

Miss Dolce and Gabbana berkata...

yeah blog yang awak list tu memang boleh basuh minda.Memang setujulah.Lagi satu blog Lensa rosak dan Langit Ilahi pun best jugak.hee

hazz death berkata...

yupz2.. aku pun sma mcm ko, demn sungguh kepada org yg basuh otak dgn dettol.. huh =_="

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

ala hai..renda diri lah pula...ala blog ini pun apa kurangnya kan......

Ahmad Haziq Azlan berkata...

blog yg mendobi minda

Ini Kisah Tia berkata...

Tia memang tak gemar baca blog politik .. bored ..

Panggil Aku Han berkata...

suke bace blog penulisan die pnjng dn ada isi...:)

mas saari berkata...

akak tak suka blog politik!
tapi akak suka blog yg memberi banyak pengajaran yg berguna..

PeRmAtA bIrU berkata...

hurm.. tadi baru terbuka blog politik.. sangat tak suka.. dan sangat melampau.. pembasuh minda yang tak sihat sangat..

hhehe.. blog last sekali tu pon dikategorikan pembasuh minda gak..:)

[sutera kasih] berkata...

blog ni ok la, jgnla ckp cmtu freaky :)

 
Related Posts with Thumbnails