Sabtu, 24 September 2011

Update La Blog Anda

Kali terakhir aku nampak update di sesebuah blog tu adalah 2 minggu yang lepas. Lepas tu sampai sekarang masih nampak tiada post yang baru. Hurrmm aku menantikan update daripada kamu wahai rakan blogger. Aku suka baca dan lihat post kamu yang lepas kerana ia sangat menarik dan menghiburkan hati. Mungkin dia sibuk kot sampai tiada masa nak update =_=

Cakap pasal update blog pula malam ni ye. Bukan semua orang mampu update blog mereka pada setiap hari. Hanya yang betul-betul memberi komitmen sahaja boleh melakukan perkara ni. Tapi aku update blog lebih daripada 3 kali sehari. ha ha ha you can't beat that man :P  ... Tapi Ben Ashaari update hampir 10 kali sehari.. =_= dasyat betul bro tu.

ok kembali kepada tajuk, bukan kekerapan atau banyak kali update yang aku nak cakap. Sesetengah blogger merasakan blog mereka tiada sambutan jadi mereka fikir update atau tidak update tetap sama juga kerana mereka fikir tiada siapa yang akan baca. Sebenarnya tanggapan macam ni sangat salah dan kalau boleh elakkan daripada fikir macam ni.

Jangan kita fikir blog tiada sambutan bermaksud tiada siapa yang nak baca. Kadang-kadang orang tulis pasal berak tahi panjang pun ada orang tetap baca apatah lagi tulis sesuatu yang mengarut lagi merapu. Oleh itu update la blog anda paling kurang pun sekali sehari. Bagi la peluang kepada pengunjung atau pelawat yang ziarah blog anda untuk menghadap bacaan yang fresh. Tak kisah la merapu apa pun. At least it is original idea right ?

Aku pun tak nak sembang banyak sangat. sebenarnya memang aku menantikan update daripada beberapa blog untuk aku jadikan santapan bacaan. Namun dah 2 minggu beberapa blog itu tidak berupdate. Adooiii susahnya macam ni nak baca blog yang kita suka pun tak boleh sebab tidak berupdate.

Aku lebih suka baca blog peribadi macam aku kerana boleh tahu peribadi blogger ni macam mana. he he aku suka sangat jadi stalker. Kita masuk, kita baca dan kita ingat blog dia. kih kih blog siapakah itu ?

p/s : Update la blog anda wahai blogger =_=

Comments
25 Comments

25 ulasan:

SITI NOORNADIYANA berkata...

bestnye jadi freaky sbb dapat update blog setiap mase. huhu..

Panggil Aku Han berkata...

bz...err...

Ahmad Haziq Azlan berkata...

firdaus ada internet laju...tu pasal rajin update kan....

Freaky berkata...

ahmad : haha laju la sangat.. merangkak sampai susah bw ni

IMANSHAH berkata...

sakit tangan nak hupdate

sergeant keroro berkata...

huhuhuhuhu, aku busy. tak macam ko, huhu T___T

faridah nazurah berkata...

idea nak mengarut pun kering kontang. macam mana nak update lak abg oi.. hehe sebenarnya sekarang ni masing2 busy.. biasalah tu kan tengah dlm mood raya lagi..

Bigdaddyz berkata...

tak boleh nak update banyak2 kekurangan sumber gambar....hehe

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

update dan teruskan update.....

PeRmAtA bIrU berkata...

huhu... blog apakah itu???serius sonok la kalau leh blogging selalu... ternet nih lembab la... huhuhu...

Cik Kasih berkata...

blogging x kire mase..ngee~

Lia Irdelia berkata...

blogging perlu ada masa, ada idea,.. :)

Add Remove Block berkata...

susah la nak update sampai 3 kali sehari hahaha nanti asalnya blog peribadi jadi portal berita semasa gitu .... :)

Syazwan Che Deraman berkata...

blog sapo tu boh?.

ambo susoh nak blogwalking loni.
seminggu 2.3 kali jah.
busy.
demo rajin update.

**::CIKNUURUL::** berkata...

adoiii,.bertatih lagi ni nak update blog,.huii,lepas raye baru 2 entri,.cett,,.dasar makan lemang banyak sgt,.haha

Ezad Skytech berkata...

huuhh..sekarang ni nak update lebih 3 entri mmg susah la..haha~

diana berkata...

hari ni akak update 4 entry je.
tak sempat nak update banyak sebab umah akak ada buat mnakan2 malam ni..
sibuk masak lagi,kemas umah lagi..
aih...
esok je la..

Ezzaty Hanan berkata...

maaf la x berupdate.. bdk diploma skrang tgh final exam.. sbb tu la kot dorg x update blog.. nk fokus kt final..

AzatLazat berkata...

nak jugak komited kepada blog.tapi mungkin ada benda yg lebih penting dari tu dan hal hal yg tak dapat dielakkan :)

Anif Abdullah| AA berkata...

maybe xde masa :)

FaKArePa!n berkata...

penantian satu penyiksaan..hehe..btol x daus??

xpe ke aku pnggil ko Daus ni??

brat2104 berkata...

idea xde bro.. tapi aku tau bukan aku yg ko maksudkan... hahah

fieha berkata...

kalo bz mmg x sempat nk update blog..

syrupmasin berkata...

haha..aku pon stalker :D

Wanie berkata...

hoho..kuat stalk org rupenye ye die ni..haha..

kadang2 terase nak update tp xtau nak update ape..slalu tgk blog ni hari2 berupdate kan..banyak lak tu entry sehari..

keep ur spirit ye :)

 
Related Posts with Thumbnails