Isnin, 26 September 2011

Huk Aloh Tingginya Bounce Rate Blog Aku

Dah lama jugak aku tak tengok statistik dekat histats sebab aku malas dah nak blogging kejar trafik. Yang aku tahu sekarang hanya update dan update dan teruskan update. Takde orang baca takpe janji aku bahagia dapat update. Bendol kan ? ha ha lantak la janji aku happy dengan cara ni. Bukan cara haram pun aku buat ni :)

Berbalik kepada Bounce Rate, apa itu sebenarnya bounce rate dan penting sangat ke menda alah ni ? Ke saja je aku nak merepek tak tentu pasal ?


Bounce rate is the percentage of single-page visits or visits in which the person left your site from the entrance (landing) page. Use this metric to measure visit quality - a high bounce rate generally indicates that site entrance pages aren't relevant to your visitors. The more compelling your landing pages, the more visitors will stay on your site and convert.

Hah apa dia sembang kat atas tu ? Aku sendiri pun tak berapa nak faham. Kalau tak silap aku ia berkaitan dengan jumlah pelawat yang masuk dan juga jumlah pageview yang pengunjung paparkan. Errkk betul ke apa aku cakap ni ?

semua 70% ke atas.. bahaya ni =_=


Senang ceritanya adalah, Kalau Bounce Rate tu tinggi peratusannya, maka ia sesuatu yang kurang elok untuk blog. Ermm aku nak sembang banyak benda ni pun tak boleh sebab aku tak berapa tahu sangat pasal ni. Jadi kalau ada sesiapa yang nak rendahkan jumlah bounce rate, boleh la baca blog Cerita Mamat kerana dia ada buat post pasal nak rendahkah peratusan bounce rate.


Sebenarnya aku tak berapa kisah pun pasal benda ni sebab aku blogger bengong sikit. Janji ranking blog maintain dalam top 500 dah la  :P .. tak gila trafik dah tapi gila ranking pulak. Yang penting maintain :)

p/s : lepas ni bounce rate naik sampai 95% baru padan muka aku. ha ha lingkup blog ni. Ingat aku nak duk diam je ke ? =_=


Comments
8 Comments

8 ulasan:

Ahmad Haziq Azlan berkata...

kadar yang melantun-lantun???

Rtp Farra Arisha berkata...

arisha pun tak tahu menahu akan hal itu :O tak alert sgt..

diana berkata...

akak sekarang tengah giler traffic sebab ada satu be..heheheh..
habis be nanti hilang la giler ni.

giler ranking dah habis dah..
tengok la bulan depan ke sebab bulan depan nak buat iklan berbayar pulak..
hehehehe

kiz berkata...

tingginya saham..huhu

Ini Kisah Tia berkata...

ingat semua yang tinggi2 elok ke .. hehe .. Tia tak tau apa2 pasal ni .. hikhikhikk

[sutera kasih] berkata...

eeee..apa tu?? 1st time dgr huhu..ingtkan kalo nilai tinggi2 ni bgs..

sergeant keroro berkata...

aku tak tahu pape, HAHA

azrijohan berkata...

ehem,kau ngn sargeant keroro dah dapat innity...sebab tu le tak kisah pasal trafik lagi kan....cis cis

 
Related Posts with Thumbnails