Isnin, 5 September 2011

Histats Epic Fail !!

Histats ni adalah widget atau aplikasi yang digunakan untuk mengetahui jumlah pelawat yang masuk ke blog / website. Kalau yang tak guna Histats tu, anda boleh tengok jumlah pelawat blog dengan Nuffnang Statistic. Kalau tak ada Nuffnang, tengok pakai Google Analytic pun boleh..

Ok berbalik pada tajuk asal entri, sebenarnya beberapa hari ni Histats ada buat masalah sikit memaparkan jumlah pelawat dan jumlah yang online pada blog / website. Demi membuktikan bahawa Histats ni mengalami situasi Epic Fail, maka loading blog dan juga loading website Histats dilakukan pada masa yang sama. Keputusannya seperti di bawah :

Ok setelah siap loading blog, di sebelah kiri blog ini menunjukkan data 12 orang sedang online atau menjengah blog Firdaus Life.

Kemudian aku cek pula kat laman web Histats. Ingat !!! loading blog dan Histats dilakukan pada masa serentak. Ini pula hasilnya :

Di laman web Histats ada tunjuk 4 orang sedang jengah blog ni. Haihh nampaknya ada percanggahan yang nyata dan jelas kat sini. Mana 1 yang betul ni ? Atau semua sekali tidak betul kerana Histats sedang Fail ?

p/s : Hurrmm sebelum ni tak pernah jadi lagi macam ni. =_=
Comments
9 Comments

9 ulasan:

wan_cikgumuzik berkata...

aku berpegang pada hitstat yang 4 user mcm ko tuh.. hahah.. kalau yang ada 1k visitor tuu mcm mana plak?? kakakaa.. iframe ker?? cer siasat.. cer siasat.. kikikiiki....

Tea Dno berkata...

huish.. sume ade prob ni.. apehal eh? ==,

Freaky berkata...

cikgu : hahaa yang 1K tu aku no komen la cikgu.. kakaka

tea : tak tau la tea =_=

sergeant keroro berkata...

maintanance raya :P

SoLy SoLicious berkata...

kite pakai yg merah..xtau ape...men letak aje..hahaha

kiz berkata...

haha..mana-mana je laa..antara histats dan google analytic banyak beza..haha jumlah tak sama..

shah berkata...

google analytic lbh bgs kot :)

Ezad Skytech berkata...

asal entah masa raya ni ada je problem..huhu =_=

[sutera kasih] berkata...

xtau la mana yg betul..sbb dh lama remove widget tu..cek kt nuff & analitik google je hehe

 
Related Posts with Thumbnails