Selasa, 20 September 2011

Gemok gemok padan muka

Siapakah aku. Whatever...

Masa pergi ke malam pesta konvo unimap beberapa hari yang lepas, aku ada terserempak dengan pensyarah micro processor semester yang lepas. Masa bersalaman, dia kata aku makin berisi. Aaarrgghh nampak sangat aku makin gemok setelah cuti 4 bulan sampaikan pensyarah pun perasan.

Hari ni pula seorang kawan student indonesia gelak kat aku sambil kata aku semakin gemuk. Dia pula makin kurus aku tengok. Demn !! Sangat jeles tengok orang makin kurus tapi aku makin gemok. Huumm nak buat macam mana, cuti 4 bulan hari tu makan dengan banyak. Memang sah badan akan naik la jawabnya.

Tapi takpe firdaus. Don't you cry tonight kerana aku pun dalam proses nak jadi kurus sekarang ni. Makan dah sikit dan tak kerap makan dah. Cuma bersukan je masih malas dan nampaknya aku kena jog pada waktu petang. Hurm aku sembang je berapi tapi tak buat pun.

Rupanya baru sekarang aku berasa tension akibat sudah gemuk. Tu la siapa suruh aku tak kawal pemakanan. Kan dah susah nak jadi kurus balik. Lepas ni dah kena kawal pemakanan dengan betul2. Oh makanan, oh makanan, aku akan merindui kalian. Aku merindui rasa kalian. Tapi apakan daya aku harus menjadi kurus. Wuuuu.

P/s : sergeant keroro masih tiada khabar berita dan blog dia pun tidak berupdate.

Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Comments
14 Comments

14 ulasan:

mas saari berkata...

alah gemuk sikit je... pilah exercise, mesti maintain balik!

siti kektus berkata...

Brsukanlah cara trbaik utk kurus.

Selamat kurus na. Haha ;)

ijA berkata...

alaaa, makan je..tapi kurangkan pengambilan makanan dan ambil kuantiti yang sedikit ...

kiz berkata...

nasib baik aku biasa2 je..hehe

azrijohan berkata...

booooo GEMOK booo !!


http://azrijohan.blogspot.com

FaKArePa!n berkata...

tu la.. mase duk kat rumah dulu, makan kat2 nok.. makn jugok makan jugok.. baru tahu akibatnya gane.. haha

Finaz Jaafar berkata...

masalah kite adalah sama ! huwaaaaaa

ieyza afieyna berkata...

ala bru gemok ckit blum obesiti.. hee

diana berkata...

tak pe firdaus...
orang lelaki kalau gemuk awek tak kan lari tau...
heheheh

Paris Lipton berkata...

gemok, gemokkk
*xsupportive

Luqeem™ berkata...

hehe. takpe aku ada cara nak kurus tanpa bersenam. kau fokus kat blog/study je..konfem kau takde rasa nak makan lepas tu. sedar2 dah sehari tak makan..haha..tp jgn stress, nnti keinginan nk mkn tu ada..:P

ok x? try la..aku dah cuba, 2 hari aku xmkn..mlm tu mkn 1 burger pn dh ckup..haha

sergeant keroro berkata...

haha, aku dah update :P

[sutera kasih] berkata...

hmmm..tension gak ni dh gemuk..tension stressss

emy|farid berkata...

nak kurus jgn mkn nsi, hehe

 
Related Posts with Thumbnails