Ahad, 25 September 2011

Boleh tak nak kawan dengan awak

Aku dah geram yang amat sekarang ni. Dari tadi lagi modem beruk band asyik duk disconnect setiap 5 minit. Nak tulis post pun tak sempat. Blogwalking lagi la hanya tinggal mimpi. Last sekali aku ambil simkad cucuk dalam henfon untuk cuba upadate melalui mobile blogging dengan harapan boleh la juga update blog ni. Aduyai tensen woo kalau berok band tak boleh guna. Aku suka update melalui laptop. Kalau ikut henfon tak berapa puas sebab tak boleh tulis dengan laju.

Lupakan pasal berok band yang sangat berok itu. Spoil terus mood aku nak online dan tengok blog. Petang ni kita sembang pasal lelaki dan perempuan pula ye. Dah lama tak buat post yang agak berkaitan dengan lelaki dan perempuan.

" awak, boleh tak kita berkawan ? "

Berkawan. Hurm istilah kawan memang sangat terkenal lebih-lebih lagi masa awal nak berkenalan. Biasanya dan sangat kebiasaannya lelaki akan gunakan istilah berkawan apabila mereka cuba mengenali dan mendekati perempuan yang dia suka. Itu perkara biasa dilakukan oleh kaum lelaki. Takkan di awal perkenalan terus cakap nak bercinta pulak. Kang tak pasal-pasal pulak kena reject.

Kepada kaum perempuan pula, ingat la bila lelaki ada cakap nak berkawan macam dialog kat atas tadi, kemungkinan lelaki itu suka pada anda amat tinggi. Kemudian terpulang la kepada perempuan sama ada mahu diri mereka dikenali dengan lebih rapat atau tidak. Tapi kalau perempuan yang bagi ayat nak berkawan dengan lelaki, tu aku tak berapa nak jelas.

Terdapat 2 kemungkinan yang sangat rumit kerana perempuan sangat kompleks. 1 mungkin perempuan tu hanya sekadar mahu berkawan atau boleh jadi juga special friend. Yang ke 2 pula mungkin sama kes dengan yang lelaki tadi iaitu untuk kenali lelaki dengan lebih rapat kerana sukakan lelaki tersebut.

P/s : boleh tak kita kawan ? Nak jawap ape ? He he

Sent using a Sony Ericsson mobile phone

Comments
21 Comments

21 ulasan:

Ahmad Haziq Azlan berkata...

betul betul
last2 bercinta betul....

anamizu berkata...

-errr cane nak post entry guna mobile fon :((
-BERKAWAN? hemm kalo lelaki ckp kt gurl,sllunye nak BERKAWAN lebih pd srg KAWAN kot sbnrnye :P












cik ana.

Saiazuan berkata...

kalau ditakdirkan satu hari nanti internet trputus satu dunia.. apa jadi dgn blog kita?

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

hehe..bagi ca dan apa yg ca rasa, bila lelaki yg ungkap camtu mesti ada mkna lain..haha.. :P

faridah nazurah berkata...

kawan je lah.. hehe takyah nak melebih sgt

**::CIKNUURUL::** berkata...

aah,memang die ade makna tersirat dn besenye CN akan cakap camni " berkawan boleh,lebih2 no komen",.erkk!,.sombong gile kot,.ke x?,.huhu,.

kiz berkata...

kawan pun boleh..kawin pun boleh...erkk boleh ke cakap cam tu..apo pun tak boleh.

kiz berkata...

kawan pun boleh..kawin pun boleh...erkk boleh ke cakap cam tu..apo pun tak boleh.

Ezad Skytech berkata...

kalau berukband buat hal..mmg satu masalah...hee~

Shaherah berkata...

awak nak berkawan? boleh jek.. hahah kawan biar ramai.. ye tak? haha

ADEEYA berkata...

Nama pun berukband kann.. Memang suka buat hal~ huhuhuuh

blog-tips-kurus berkata...

berkawan biar ramai beribu.. ;)

ieyza afieyna berkata...

kawan tak pa..
kawan biar beribu
berkasih biar satu.
che wah.. haha

Zul Fattah berkata...

boleh je Oh.. ko kawan aku la..

Dr. Fox berkata...

macam aku, dak laki suka salah faham bila aku kata nak kawan, diorang igt aku nak lebih dr tu. =="

sergeant keroro berkata...

jom bercinta awak?

p/s : gaya orang lurus bendul

sue perbs.. berkata...

berkawan boar beribu.. sabor je la beruk band mcm tu.. ape lgi tukar la beruk lain.. hehe

Bigdaddyz berkata...

berkawan biar satu bercinta biar berjuta...boleh ...hehe

FaKArePa!n berkata...

jom kawin..

Sape berani cakap macam tu dengan perempuan yang baru kenal .. hehe

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

BOLEH.....AGAKNYA BERAPA DUIT DALAM BANK MU YE??

http://cayob.blogspot.com/

shah Blogger berkata...

Kat tmpt ko study xde wifi sewa ke weh??

 
Related Posts with Thumbnails