Khamis, 1 September 2011

Betol Ke Perempuan Ni Jujur ?

Baru berkesempatan untuk update blog. Petang tadi pergi rumah terbuka makcik sempena rumah baru dia yang telah siap. Nampak sangat Gah dan style rumah baru dia tu. Ok back to the topic, I get really confuse whether perempuan betol-betol jujur atau tidak sebenarnya ? Untuk lebih jelas, jom lihat situasi di bawah :

SITUASI DI FACEBOOK

Gadis A = sangat cun dan memang anggun.

Gadis B = Honestly as a naughty boy, I don't think She is good looking girl. LOL jahat gila aku.


Gadis A telah upload gambar barunya yang cantik dan anggun sebagai default profile picture. Kemudian........

Gadis B : Cantiknya kamu.. Nampak sangat ayu dan jelita

Gadis A : Kamu pun cantik dan ayu juga <---- LOL Honest or not ?

ha ha ha jadi apa pendapat korang dengan situasi ni. Adakah ayat " Kamu pun cantik dan ayu juga " sebagai puji balas kerana gadis B dah memuji Gadis A ?
Cantik = berbeza dan bergantung pada pandangan dan taste individu :)

p/s : Blog Mencapap updated !! Rumah Baru Makcik.

Comments
18 Comments

18 ulasan:

sergeant keroro berkata...

haha, cool. diorang balas balik jek. tak macam kita, puji dengan ikhlas kan? :P

aRa ❤ aFiq™ berkata...

kalau laki cmni gak ta? :p

Cik Siti Aziz berkata...

ya,sumtimes la..bile org puji, pompuan akan rase nak balas balek..or mybe krn nak cover rase bangge or mybe dia fikir org yg komen tu saje je nak perli @ ambik hati..
jujur?hmm..susah nk ckp..huhu
ade je yg jujur sbb org yg tukang komen tu pon mmg cntek..yea,cantik tu subjektif tp x smua jugak kan,bak kata matlutfi^_^

aza berkata...

hahahah...ok la tu...sma2 puji kan...ok paa...
:P

Zul Fattah berkata...

haha..sengal r gadis A tu.. x ikhlas langsung..
=.=

kiz berkata...

0-0 dua dua sama je..

iMBobo berkata...

haha tataulah ikhlas ke tak tu..tp nmpk mcm terpakse balas je hehe..

Ezad Skytech berkata...

ni macam balas balik je...tak ikhlas.. :)

Bell berkata...

hahahaha..aku perempuan..siyes.aku tak biasa puji org camtu..kalau pic dia gedik..aku diam je..tapi klu mmg cun..klu tak kenal,,mmg wat dunno je la..puji dlm hati je..tp klu knal..mmg aku ckp dpan2 la..huhu

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

dah sah2 cuma nak balas balik .. hahaa .

faridah nazurah berkata...

ala nak sedapkan hati je tu..

hira berkata...

tak bagus. hahaha :D saya tak suka cakap macam tu =_____=

Danial Razak berkata...

haha..tak tahu nak cakap apa..macam ayat si A nak sedapkan hati jer tuh..tapi perlu ke balas balik..tak balas pun tak per kan.

Elyana Ahmad ツ berkata...

tak ikhlas.serius tak ikhlas.

CIK PARO! berkata...

biasalah perempuan..
nak sedapkan hati kwan..

Qaseh berkata...

diorg ni dah kawan mmg rapat ke?
kalau aku..

dgn kawan yang rapat, if aku jadi si A, aku akan jawab..

"thanks weh, kalau kau nak suku sakat kau cantik cam aku, kau suruh pakwe kau kawin dengan aku pulak lepas kawin dengan kau..bahahahha"

kalau tak rapat sgt, aku akan jawab

"thanks kamu, banyak lagi gmbar sy yang memang cantik2..tengokla..;)"

ANISA berkata...

cantik tu subjektif la...bagi aku...perempuan tu cantik bila dia pakai tudung...aku suka..
kalau kes yg tak jujur tu...nak jaga hati la kot...hahaha eeh gurau je...niat masing2 kn..spe la tahu

azeelia azman berkata...

asal dye ikhlas, jujur lah kott hehe

 
Related Posts with Thumbnails