Jumaat, 30 September 2011

Apesal Banyak Sangat Pasal Blogger dan Retis

Aku cukup anti pada blog yang buat post umpama tajuk " Blogger Retis " , " Blogger bajet Retis " , " Perbezaan Blogger dan Retis " , " Aku bukan blogger retis " atau apa-apa saja tajuk whatever shit yang membincangkan pasal blogger yang bajet artis. Dalam post pulak tu siap ada bincang dengan teliti lagi bahawa perbezaan retis dan blogger.

" Hello perlu ke buat post bincang bagai nak rak itu semua ? "

Oh ya aku lupa sesuatu. Itu blog kau jadi suka hati kau la nak tulis pasal itu pun kan ? ( Sarcasm LOL )

Tapi melalui gaya bahasa dan penceritaan yang ditulis serta perjalanan plot dalam post tersebut, aku dapat rasa yang pembuat post itu sebenarnya ada hati untuk menjadi retis betis. Ok aku faham sangat bahawa it's your dream to blog and become like artist rite ?

Apa ? blogger sejati ? he he tapi apa pasal penceritaan dan gaya bahasa yang dituturkan dan ditulis dengan sempurna di dalam blog anda seolah-olah menunjukkan anda mahu shangat shangat menjadi retis betis ini ? Alaaa keshiannya anda nak jadi artis dan fofular ye ?

Sekali lagi aku lupa sesuatu :

" Hello !!! ini blog aku. Suka hati aku la nak tulis pasal blogger retis ke ape "

Ok aku dah faham itu blog kau. he he jadi aku takkan ganggu lagi post pasal artis dan blogger yang aku sangat meluat nak baca. Antara tajuk post yang annoying bagi aku dan aku takkan baca dah apabila jumpa pada masa depan :

- Blogger bajet retis                               ( Rasa nak kentut baca ni )
- Perbezaan blogger otai dan tak otai       ( Huh ??? )
- Blogger bukan Artis                         ( Whatever !! )
- Blogger boleh jadi artis
- Perbezaan blogger famous dan tidak famous    ( nak jadi femes ye ? )
- Best ke jadi blogger famous        ( Serius best habaq hang !! )
- Aku bukan Blogger fofular          ( Most Annoying ever exist )
- ...................... and so on

p/s : This post is Sarcasm ? No !! it's Trolling bebeh !! Let say  TROLOLOLOLO

Comments
17 Comments

17 ulasan:

kiz berkata...

apakah itu..aku maksud retis pun tak faham..( orang tua..tak tahu istilah baru..haha)..

aimie amalina berkata...

TROLOLOLOLO
hehehehe
=]

Ezad Skytech berkata...

hee...biar la mereka dengan dunia mereka tu freaky...nak femes sgt...huhu~

diana berkata...

retis tu artis ke??
perkataan retis ni memula akak jumpa masa kat @19 astro..
masa tu bini akashah selalu sebut retis2..
tak tahu pulak blogger pun suka sebut retis..
heheehh..
blogger tu teringin nak jadi artis la kot...
tapi memang sekarang ramai blogger nak himpit artis..
mana la tau kot2 dapat jadi artis..
muntah!!!

Shaherah berkata...

Let say TROLOLOLOLO...

Bro ahmad berkata...

Macam entri bro je tu hahaaa

shah Blogger berkata...

adoiyai bro. manusia ni mcm2 dpn lain blkg lain serba lain hahaha..

Bigdaddyz berkata...

satu benda yang harus kita fahami bukan semua benda kita dapat kawal dan bukan semua perkara kita harus setuju kerana masing2 punya hak untuk menulis apa yg di rasakan perlu...mungkin hari ini kita mampu bertahan tetapi godaan esok hari belum tentu lagi....:)

FaKArePa!n berkata...

aku nk jadi ahli sukan..

CIK PARO! berkata...

sbr je la,,

Anif Abdullah| AA berkata...

hang retis gak daus..huahaha..

Ibn Abdullah berkata...

hang le retis daus wei...haha (",)

sergeant keroro berkata...

hang patut backlink entri aku yang ni,

blog aku bukan blog kau,

kasi troll sikit, HAHA

peNulis SeNjA berkata...

muehehehee .. nih blog nizam ijam .. cakap pasal retis dan blogger sokmo

Dr Zatiel Ismail berkata...

hi.
banyaknya istilah pelik2 ni. saya pon perasan ada blogger yang tak layan lgsung komen2 dr readers. fahamla kalau kononnya, terlalu femes utk menjawab semua atleast tunjuk muka kata orang. ini, belum apa2, sudah kekwat. tak faham betul sy. rasa hebat sangat ke? blog2 yang dimiliki oleh doktor2 dan golongan profesional lain yg saya baca pon, masih meluangkan masa membalas komen2 yang diterima. meskipon banyak.apa2 pun, pilihan di tangan kita. ada blog mcm ni, ignore saja :)

Bell berkata...

kdg2 annoying gak baca blog yg macam tu..macam hot je..klu stakat kejar populariti baik tak payah..huhu..tapi spt mana yg ko kata tadi..'nie blog aku..bukan blog ko..suka hati aku la'..hahhaha

Syazwan Che Deraman berkata...

aku tak suka jugak ore buat tajuk gitu.
sapo dio nak judge blogger lain owk?


trololololo..hahha

gapo bena trololololo ni?


blogging for fun!

 
Related Posts with Thumbnails