Rabu, 7 September 2011

Apabila Emak Bertanya Pasal Blog

Masa aku tengah masukkan beg Give Away ke dalam sampul surat atas katil, tiba-tiba mak aku masuk ke bilik. Bila dia lihat banyak sampul surat bersaiz besar dan 10 beg warna warni atas katil, dia pun mula la bertanya :

Emak : Ehh Firdaus buat apa tu ?

Aku : Nak masukkan hadiah ke dalam sampul surat ni.

Emak : Hadiah untuk siapa sampai banyak macam tu ?

Aku : Hadiah mingguan untuk pengunjung yang selalu masuk ke blog Firdaus.

Emak : Amboi siap bagi hadiah ? Banyak dapat duit bulan lepas ?

Aku : Bole la untuk support hadiah mingguan ni sampai sebulan.

Emak : Banyak dah tu. Ramai ke pengunjung masuk ke blog tu ?

Aku : Takde la ramai sangat tapi bole la untuk buat gembira. he he

Emak : Hadiah tu nak pergi post bila ? esok ke ?

Aku : Esok ( Hari ni ) tengah hari kot mak.

Emak : Ok sambung la kerja bungkus hadiah tu.


First time dengar mak aku banyak tanya pasal blog.. WOW !!! ... sebelum ni hanya bagi ayat " Ada orang baca ke blog Firdaus tu ? " ... Hu hu nasib baik respon mak aku baik pasal hadiah semua tu :)
Comments
13 Comments

13 ulasan:

Bella berkata...

wah... emak yg sporting..^^

iPai berkata...

sporting ye . uhuh .. aku plak kena sorok2 .. kalau dapat tau, adeh2 ...

cayob berkata...

waaaa oklah tu....kalau ada lebih hadia tu...pos lah kat alamat ku heheh

HAFIZAL berkata...

mugkin mak dah nampak kebaikan kepada blog...bukat takat buang masa tapi dapat sumber pendapatan lagi...kan2

misscha berkata...

like ur mum! so sporting..my mum pon sporting jugerrr

SoLy SoLicious berkata...

maK kite x kesah pun..hahaha... tp die nak juling jap sebab hari tu beli kad raya bnyk gile sbb nk bg blogger..hahaha

aimie amalina berkata...

pehhhhhh
mang sporting abis la mak freaky..hhihihi
nak hadiah jugak
hihihi

rara pinkmafia berkata...

knp mak rara tak penah tny pasal blog rara.hehehe

ANISA berkata...

caring seorang mak terhadap anaknye...nice to hear..

Wanz Mejuez berkata...

mak ang mesti ada udang di sebalik mee... ang pi lah tanya dia, mesti nak jual apa apa kot dekat blog ang...

kan dunia kita skrg dunia digital.. semua benda boleh di jual di mana mana.. =)

macam mak aku tnya aku pasal blog jgk.. last last dia tringin nak buat.. aku tanya nak buat pasal apa? nak miaga online kata nya.. aku kata susah sikit nak bukak bisnes online ni.. first kena cari orang dulu baru boleh jual..

mak ang mesti ada udang di sebalik mee... ang pi lah tanya dia, mesti nak jual apa apa kot dekat blog ang...

kan dunia kita skrg dunia digital.. semua benda boleh di jual di mana mana.. =)

macam mak aku tnya aku pasal blog jgk.. last last dia tringin nak buat.. aku tanya nak buat pasal apa? nak miaga online kata nya.. aku kata susah sikit nak bukak bisnes online ni.. first kena cari orang dulu baru boleh jual..

sergeant keroro berkata...

haha.

alamak!

aku belom bagi alamat lagi. :P

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

wahhh , sporting :)

[sutera kasih] berkata...

kirim salam kat mak yee..hehe

 
Related Posts with Thumbnails