Jumaat, 16 September 2011

Apa Yang Annoying Apabila Pergi ke Restoran Fast Food

Fast food memang sangat best dan aku sendiri selalu pergi ke KFC , Pizza Hut dan sometimes kalau turun ke Alor Star akan pergi ke McDonald. Makanan yang paling aku suka adalah burger. Tak kisah la KFC burger ataupun McDonald janji boleh makan dan balun sampai buncit. LOL

Tapi biasanya apabila pergi ke restoran fast food ni banyak sangat benda annoying berlaku sebenarnya. Bagi aku sangat annoying yang amat tapi bagi korang aku tak tahu la macam mana kan ? Ok cakap pasal annoying di restoran fast food, apa sebenarnya yang sangat annoying ? Jom lihat senarai yang aku rasa sangat annoying.


1. Macam tak pernah Jumpa Wifi



Yang ni seriously aku sangat annoying kerana datang ke restoran fast food sekadar untuk online je. Makanan yang dibeli hanya fries dan air kemudian duduk lepak sambil online selama beberapa jam. What the Fish ? Kalau tengah ramai orang sampai sesak dalam restoran fast food tu, baik blah je la. Banyak lagi tempat boleh online dan kejar Wifi tu. Kasi la orang yang nak makan ni tempat duduk. Ni tidak, duk online sampai juling mata pada hal bukak facebook je pun =_=

2. Blurr Nak Order Makanan



Barisan yang beratur punya la panjang. Bila dah sampai giliran kat depan kaunter tu, boleh pulak mereka tak tahu nak order atau nak makan ape. Ape cendol sangat la kepala otak tu, tadi barisan yang panjang tak nak pula fikir nak makan apa tapi duk sibuk sembang dengan kawan-kawan. Bila depan kaunter mula la terhegeh-hegeh baru nak tengok menu. Lepas tu berfikir dan berbincang dengan kawan-kawan nak makan ape. Damn !!! wasting my time

3. Memekak Macam Tempat tu Mereka Punya


Yang ni pulak spesis yang tak boleh duduk diam. Kalau datang dalam 3 - 4 orang tu pandai pulak duduk diam. kalau datang sampai 10 orang, memang tempat tu jadi bingai gila. Bising duk gelak dan memekik tak tentu pasal. LOL ingat dalam restoran tu ada geng dia je ke ? Dia lupa dalam tu ada berpuluh atau beratus orang yang tengah / nak makan dengan aman. Kadang-kadang orang yang bising ni aku rasa nak baling dengan botol air milo pun ada juga. Sangat Annoying bising di tempat awam macam tu. Slow slow sudah la. orang lain nak makan jugak.


Rasanya tu je kot setakat ni perkara yang paling annoying yang pernah aku nampak apabila mengunjungi restoran fast food. Fast food sangat best dengan makanan tapi apabila tengok perangai pengunjung yang dalam restoran tu, aku jadi hilang selera dan sangat hampeh rasanya.

p/s : Siapa makan cili, dia la yang rasa pedasnya. LOL
Comments
16 Comments

16 ulasan:

Alya EsprĂ©zzo™ berkata...

HHAHAHAHAHAHA..LIKE LIKE LIKEE!! tau tapeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

faridah nazurah berkata...

hohoho jom makan double cheese burger..

sepak je dorang laju2. rimas gile kan kalau kita dtg nak makan, dorang buat mcm tu..

selamat membuncitkan perut :P

Ezad Skytech berkata...

semua memang annoying kot...no 1 tu memang selalu aq nampak la..huhu~

Shaherah berkata...

hahha semua tu shera pernh jmpe.. n annoying gak.. bler yg org amek order tu.. die bebual ngan cashier seblah menyeblah.. then bler x dgr.. tnye lg.. pastu amek order salah.. pehhhh..

Cik Asma BLuppy berkata...

kahkahkah.... lawak! LOL...

Panggil Aku Han berkata...

hahah..kalau no satu aq mmg taksub...tapi aq slalu p guna mlm2 ja time xda org....

[sutera kasih] berkata...

plg yg menyampah..org yg suka potong barisan..eeeeeee

aimie amalina berkata...

hahahahhaa
coool gile entri niii
betoooiii la tuuu
pehh kalo blurrr mase nak order mkn cm muke kocen tu makkkk aiiii
berasap jek tgn niii
hehehehehe

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

hahaha....ini mesti berpegalam ini kan....itulah dia buat entri ....kamu ketahuaan.....

http://cayob.blogspot.com/

ANISA berkata...

entry yg sangat best... agak la annoying...
ngaku la pernah buat...lama2 rasa macam "xpe la no thanks"

ieyza afieyna berkata...

sal wifi tu mesti ar. sebb depa nak online la.. wifi free kowt..hee..~~

Hishyamuddin berkata...

hahaha...setuju sama lu...kdg2 kita pon buat camtu jugak..ehehe

Nur Najwa berkata...

Saya memang setuju yang no.1 tu !!
Geram je.. orang lain sebok cari tempat duduk dengan bawa ank-ank...

dia rilex je.. padahal air da kering, meja tinggal kotak...

Still busy dengan kerja dia yang boleh buat kat rumah tu,,...

cik najihah berkata...

hahah aku sangat2 setuju..
rase nak tumbuk je yang no 1 je

super d0uble F :) berkata...

whahhaha.sungguhlah benar semua nih !

Luqeem™ berkata...

tu ok lagi..bg aku, klu mamak tu jenis ckap semua makan yg di ada..haha..kita nk order pn susah..

 
Related Posts with Thumbnails