Isnin, 5 September 2011

Apa itu Link To This Post ?

Sejak aku mula blogging sampai la sekarang aku tak berapa nak faham link to this post ni. Tapi aku tahu yang Link To This Post ni ada faedahnya yang tersendiri terutama sekali dalam membantu ranking di Alexa. Lagi banyak site linking, lagi bagus blog tersebut di mata enjin carian.

Oh ya bagi yang masih tak tahu apa itu Link To This Post, boleh la tengok gambar di bawah ni. Ada banyak juga senarai link ni.

Link To This Post terletak pada bahagian bawah komen

Kat bawah ni pula contoh entri yang banyak blogger Link To This Post. Skroll sampai ke bawah sekali kalau nak tengok :

- Steve Jobs Letak Jawatan
- Top Blogger ? Pengsan Jap

Apa pun aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada blogger yang sudi Link entri dia ke Entri blog Firdaus Life ni. Aku pun tak sangka ada juga yang sudi Link entri dengan entri blog aku yang merepek ni. Heii !! Ingat blog aku banyak merepek sangat ke ? Weekkkk

p/s : Histats ni macam sedang bengong je. Epic FAIL !!

Comments
18 Comments

18 ulasan:

Hishyamuddin berkata...

aku bnyk ag xthu pssal blog ni..hehe

gedek! berkata...

banyak nya ilmu kamu.... rasa macam macam benda uncel tak tahu...!

(belog ni lama nak loading kenapa eh? atau laptop uncle ni yang ketinggaan zaman...?)

SoLy SoLicious berkata...

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo....... xtau kegunaan link ni sblm ni..huwaaaa

Ezad Skytech berkata...

blog aq banyak link to this post dgn Dr.Jungle Boy tu..

histats da mula buat hal da..huhu~

kiz berkata...

haha..histats memang kekadang cam ampeh..keh keh..aku pakai google analytic je..!! naper kau tak link kat post aku freaky..haha

diana berkata...

akak pun tak berapa paham pasal ni..
cemana ada link2 tu pun akak tak tau..

schaze zainn berkata...

rajinnya dorang nak letak link..hihi

Farhan Hanif berkata...

semalam aku ada try buat...pastu delete dah...hahaha..saje testing sbb tak tahu pon pe bnda ni

Luqeem™ berkata...

aku dah try..tp x jd..aku plik..haa

sue perbs.. berkata...

tk pnah gune mende tu

sergeant keroro berkata...

benda alah tu untuk orang yang rajin buat jek, haha

faridah nazurah berkata...

hekk cammne nak buat tu?

HAFIZAL berkata...

kalo betul bagus utk SEO ok lah....dapat gak rangking nanti

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

Tia ada jugak dan Dr.Jungle penyumbang terbanyak .. kenapa ya freaky ??

Freaky berkata...

faridah : yang tu orang yang mahu link yang buat.. x pernah buat lg

hafizal : yep memang bagus untuk ranking

tia : sama la banyak dr jungle. rajin dia link

Farhan Hanif berkata...

aku cuba bukak yg Dr Jungle tu tapi takde pon backlink ke entri steve jobs tu...lagi satu entri Dr Jungle tu 2009 punya...

semalam aku cuba buat tapi mcm kena buat entri baru je...trus aku delete aku balik...kenapa ek?

Freaky berkata...

farhan hanif : aku pun x paham sangat pasal link to this post ni. x pernah buat. hahaha

[sutera kasih] berkata...

dulu pernah on benda tu, dan dr jungle tu paling byk link..tp sy dh off semula..sebab..
takut pulak ada link dr blog2 yg ada unsur2 lucah ke or blog spam ke..kang tak pasal2 blog kita kena sekali huhu..tp tak sure la kesahihannya, cer freaky tolong selidik hehe

 
Related Posts with Thumbnails