Ahad, 18 September 2011

Aku Suka Baca Blog Newbie

Biasanya kita yang merasa diri dah sangat hebat dengan follower 500 / 1000 keatas takkan lawat blog newbie dengan alasan bahawa penulisan mereka tidak best dan tidak berapa matang kerana mereka masih lagi baru dalam dunia blog. Sebenarnya siapa yang fikir macam tu memang seorang yang cetek akal dan langsung perasan diri bagus.

Bagi aku, secara jujur aku katakan penulisan di blog newbie lagi mantap , lagi pedas, lagi cool, lagi TROLOLOLO, lagi best berbanding blog-blog yang dah lama bertapak di alam maya ni. Kenapa aku cakap macam tu ? Apa yang best sangat dengan blog newbie sampai aku betul-betul excited tak tentu pasal ni ?

Serius ini bukan pujian atau bukan umpama menanam tebu di tepi bibir. Ini hanya la pendapat aku secara peribadi sahaja. Sebab utama mengapa aku mengatakan blog / penulisan newbie lagi best adalah kerana mereka masih tidak dipengaruhi atau tidak mengenali dunia blog dengan sepenuhnya lagi.

Apabila mereka masih tidak mengenali dunia blog sepenuhnya, mereka hanya akan menulis ikut sedap tangan dan kebanyakannya menulis bercampur dengan perasaan. Mungkin ada yang sangat annoying dengan penulisan bercampur dengan perasaan tapi cuba perhati dengan baik, post yang mereka hasilkan sangat best dan pedas untuk dibaca.


Kadang-kadang bila baca blog newbie, aku rasa sangat tersentap bagaikan dihempap batu atas kepala tapi perasaan aku tu sangat seronok dan best gila kerana apa yang ditulis itu sangat betul, tepat dan juga pedas yang mampu membuatkan orang lain berfikir beberapa kali sebelum meninggalkan komen. Mantap Seeyyhhh

Apa pun aku hanya suka menjadi silent reader kepada blog yang baru kerana aku ni suka stalker :P ... Orang lain kata menulis kena pakai otak tapi aku lebih suka baca penulisan yang bercampur perasaan asalkan post yang dihasilkan tidak mencarut. Apa guna penulisan pakai otak kalau mesej gagal disampaikan berbanding penulisan berperasaan tapi mesej yang nak disampaikan itu sangat jelas.

p/s : Pendapat aku je ni. mungkin salah dan mungkin benar :)
Comments
31 Comments

31 ulasan:

senyumSOYA berkata...

saya newbie lagi..err...
menulis pun x reti lagi...
merangkak2...huhuhu

faridah nazurah berkata...

hohoho ni first time ada blogger yg puji newbie.. suke2..

hehe sebenarnya blog newnie ni best gak tau. dorang main tulis ikut hati dan perasaan je, tanpa berlapis. heh nak tengok contoh newbie yang comel sampai nak bagi pelempang?

http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/

EyqaLuvender berkata...

uuuuu..mcm tu ke???
silent reader...
hehe...
i'm newbie yg bru aktif berbelog...
peace!

peNulis SeNjA berkata...

aku newbie .. tpi asl ko tak suka aku eh

kiz berkata...

aku pun newbie gak..serius..sebab baru setahun je layan blog..

zareliqa afiqa berkata...

sy pun newbie lagi.1 ape tak taw.hihihi :D

zieyzain berkata...

sy pun maseh newbie,..bru setaun jagung. tunjuk ajarku sifu!,..keke..=)

zalizalu berkata...

nasib bek blog aku blog newbie lagi.. hahaha.... polower pon tak sampai 300... boleh la aku menulis ikut sedap mulut.. kah3

Alia Ramley berkata...

betul lah tue kot..

Sery Suryani berkata...

sy pun newbie jgak..
ape kte dtg bce blog sy plak..
he3..

Cik Siti Aziz berkata...

waa..stuju lorh ngn freaky..btol3! rasenye cik lbih bnyk follow blog newbie kot dr yg dh lame brblogging..huhu
cik pon newbie lg la..hik3
x smpai stahun pon lg..

diana berkata...

baca entry ni tetiba akak dapat satu idea nak buat entry..
terima kasih..:)

aimie amalina berkata...

weeeeeeee
okeh! sy newbieee
hihihi =]

Paris Hilton (M) berkata...

sy newbie..xsuke sy eh?
blah ahh ><"

nurul fatin berkata...

=) suke tiz entry..

anamizu berkata...

saye newbie yang menulis dengan penuh perasaan bang..silelah ke blog saye ye :)

SoLy SoLicious berkata...

sy newbie lg... awww

Add Remove Block berkata...

sejuk hati ku membacanya ..:)

didi chann berkata...

i'm newbie too :)

PeRmAtA bIrU berkata...

saya pon newbie gak... hehhehe... betul tu saya setuju.. seronok baca kisah hati blogger.. sebab dapat layan perasaan jap... hurm.. cerita yang guna otak nih akan dibaca selalu nanti.. so baca yang layan perasaan lagi best buat sementara waktu ni kan???? huhuhu

syira berkata...

err sy newbie!!follower xsmpai 200 org lagipun.menulis pun ikot suka hti.hehe..:)

emy|farid berkata...

suka gak, tpi kalau dh entry pasal gf/bf mls lak nak baca. hehe

Ini Kisah Tia berkata...

susah nak detect lah freaky blogger mana yang newbie .. huhu ..

Dila Donghae berkata...

wahhhh.. first time jmper blogger puji newbie... :D

Let It Be Your Serenade berkata...

:: sye pun newbie jugak...hehe~
tq sbb follow blog sye yang xseberapa tue....

Maicher berkata...

wah wah.
begitu bersemangat nampaknya entry ni. haha

ayat bes : lagi pedas, lagi cool, lagi TROLOLOLO

haha. nice one.

:)

budakijaupendek berkata...

betul juga.
cuma jgn ada entry mencarut sudah la kan.. =)

Ezad Skytech berkata...

aq pon newbie jugak...haha~

[sutera kasih] berkata...

xpa freaky, suarakan saja pendapat, sy suka mendengarnya & menghormati pendapat member blogger :)

shah blogger berkata...

Bagus la bro. ada segelintir newbie terlalu jujur dan x kenal lg dunia kontrevesi dan variasi blogger malaysia yg mcm2 ni :D

Bgs bro , ko suka jg baca blog mcm aku ni. Syukur sgt :D

Shaherah berkata...

sama sama.. good stalker meh.. ^_^.. suka baca pastu diam.. sebab macam blur22 nk komen ape lepas baca entri dieorang.. >.<"

 
Related Posts with Thumbnails