Khamis, 18 Ogos 2011

Tutorial Pasang Favicon Dalam Blog


Haaa beberapa hari ni aku ada tukar favicon aku jadi warna hitam. Kasi Gah sikit warna hitam. Asyik duk tayang warna oren sampai jemu aku duk tengok. Ok kalau ada yang rasa nak tukar favincon jadi warna hitam macam aku buat. Jom ikut TUTORIAL PASANG FAVICON DALAM BLOG korang.

1. Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

2. Tekan CTRL + F dan cari kod


3. Copy 2 kod di bawah ni dan letakkn di atas kod nombor 2 tadi.



4. Gantikan URL FAVICON dengan address :

http://4.bp.blogspot.com/-EsbBxL-0xxg/Tkqh9BNDU-I/AAAAAAAADew/4LgJMRDT51U/s1600.png

5. Dah siap, preview dulu dan tengok hasilnya. Kemudian baru save.

Kalau nak masukkan favicon anda sendiri pun boleh, upload gambar favicon dan ambil address gambar tersebut dan gantikan di tempat URL FAVICON tu.

p/s : Selamat mencuba

Comments
0 Comments

0 ulasan:

 
Related Posts with Thumbnails