Selasa, 9 Ogos 2011

Sembang Je Kemas. Tapi Tak Buat Pun

Jom lawat dan follow senarai blog kumpulan 6 di SINI .

Lepas balik terawih ingat nak update blog. Sekali pergi jalan-jalan ke laman web template blog terus tergoda. Ayam betol !! Dah la banyak template smart lepas tu semuanya memang menggoda. Ahh sudah !! gila nak tukar template dah datang. Lepas tengok dan selongkar, ada juga template yang menarik. Ingat nak tukar tapi malas sebab banyak kerja yang perlu dilakukan.

Edit tu, edit ni. Ahh malas la nak tengok kod yang serabut kepala tu. Baik aku update blog lagi bagus.. Boleh dapat trafik, boleh dapat komen, boleh dapat income. Ehh income boleh dapat ke ? Errkk yang tu aku tak berapa pandai nak jawab kerana income aku pun ciput. Tapi bila tengok trafik, rasa sangat hepi kerana angkanya bertambah. Tak banyak pun tapi ok la kan bertambah :)

Dulu masa awal-awal buat blog. Pengunjung 30 orang sehari pun dah rasa gila-gila hepi. Masa tu follower pun hanya 30 orang je. Dalam sejam tu ada seorang atau 2 orang masuk blog memang syok gila dah. Siap melompat atas katil lagi sebab gembira sangat. Ok part melompat atas katil tu aku tipu je.

Sekarang, pengunjung 600 sehari pun rasa sikit dan tak puas hati lagi. Memang dasar tak bersyukur betul aku ni. Entah-entah masa akan datang, makin ramai pun tetap rasa tak puas hati lagi. Memang betul la manusia ni tak akan pernah puas. Diberi harta 1 lembah, mahu lagi 1 lembah. Harap-harap la aku tak jadi tamak macam tu.

p/s : Yang penting bersyukur dengan apa yang ada sekarang. Aku sembang je kemas, tapi x buat jugak.. aduss


Comments
26 Comments

26 ulasan:

PeRmAtA bIrU berkata...

betul tu... yang pasti kita kena bersyukur... hehheh... kan??? memang itulah lumrah manusia.. dah dapat guni nak kawah plak... tapi x per, itu menggalakkan kemajuan yang sihat..:)

Bitter berkata...

apesal 'sembang' dengan 'kemas' tu di bold?? HAHA!

Clara berkata...

betul3..

wlaupun dah kira byk still tak puas aty..

Manusia2..

Hadoii..

*try cube jdik lebih bersyukur.. Harap2 dapat.. *

=)

sergeant keroro berkata...

hehe, syukur lah jiran XD

My Name is Mar berkata...

Biasalah.. manusia..
Memula nak 100..
pastu naik..
naik lagi..
bagus pe...
at least ada wawasan...

Musicbrilliant.com

aimie amalina berkata...

heheh
beselah tuuu
tapi belog ni pemes kot..heheh =)

K O R I E berkata...

wah.. dah ramai tu pgungjung!
kena lebih kerap buat segmen la yea unt tambhkan pgungjung ^^

Alhamdullilah dia pergi terawih hari ni.. teruskan yea.

NadiRah berkata...

pergh...
600 sehari..
hebat!!!! ^^

SITI NOORNADIYANA berkata...

aim for the highest. takpe, target tu. ;)

Ezad Skytech berkata...

ramai tu 600 sehari...tak pernah capai lagi tu..(^^,)

Luqeem™ berkata...

peh 600 tu..huhu, aku bila lagi ye..

takpe2 ttap bersyukur :)

Panggil aku Han berkata...

yup bersyukur tu yg penting :D

anamizu berkata...

eh bukan ke ade blog 'sembangKemas'??? =P


cik ana pun kalo dtg angin gile tukar template,abeh ape pun x jd dah..kekeke~

aiman berkata...

syukur-syukur..

CikMiMiey berkata...

ahaaakss ... bersyukur dgn prestasi diri sendirik ^^

Dzarief Zuhdi berkata...

pergh.. 6rat bai.. aku nak sampai ratus kena tunggu seminngu baru ble.. haha

GaRy™ berkata...

hehehe.... perasaan tak puas tuh boleh kita peralatkan supaya memberi hasil kearah yang lebih positif bro... jangan mudah berpuas hati.. u can do better!! X)

Anif Abdullah| AA berkata...

600 sehari ..memang terbaik dah tu,syukurrr..huhu..

Wanie berkata...

dah dapat peha nak ape lagi ni?hehe
bersyukur ye dengan ape yg ade..:)
keep blogging ^^

kiz berkata...

dah kira berjaya dah tu...hasil usaha selama ni..

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

gile ah sehari 600 .. perhhh ..

mrs redzuan berkata...

tak puas hati nak majukan diri takpe. syukur mmg jgn lupa =)

peNulis SeNjA berkata...

terbaik la bang

cucu umie berkata...

okay lh tu.. maintainkan shje..

RepublicAku berkata...

ko jgn main2 dgn template tu nanti kau jadi macam aku tak sudah2 tukar...keh3

syaz@rozelt berkata...

nie adeq bradeq ckp x serupa bikin ker??hihi..ermm..bulan posa nie mmg malas siket nak edit2 blog~

 
Related Posts with Thumbnails