Sabtu, 6 Ogos 2011

Sampai Bila Nak Malas

Jom lawat dan follow senarai blog kumpulan 2 di SINI .


Alhamdulillah baru sahaja selesai solat terawih. Hari ni baru hari ke 6 berpuasa dan masih tak masuk 1 minggu lagi, tapi saf semasa solat terawih dah berkurang sebanyak 2 saf berbanding masa awal-awal puasa hari tu. Lepas tu masuk minggu ke 2 juga akan berkurang sebanyak 2 saf. Minggu ke 3 pun berkurang 2 saf. Last sekali berapa saf je yang tinggal dalam masjid ? Haa sendiri mau fikir.

Sepatutnya semakin menghampiri penghujung ramadhan, semakin ramai mengejar melakukan ibadah sunat. Tapi sekarang dah jadi terbalik pula. Kenapa jadi macam tu ? Adakah kerana adanya sifat malas ? Kalau nak ikutkan malas, memang yang wajib pun takkan buat, apatah lagi yang sunat. Tapi bila difikirkan, bila lagi nak jadi rajin ? Takkan nak malas selamanya ?

p/s : Laparnya =_=



Comments
20 Comments

20 ulasan:

peachippo berkata...

betolllllllll!
setuju3!
tadi pom lepas abes 8,wooooo,kosong masjid..same2 lah kiter mengimarahkan masjid :D

i'm ezza haniza berkata...

bese la tu , dah telajak makaan , jadi malasss sgt !

Panggil aku Han berkata...

awal2 puase je penuh..haihh..apa pun tak boleh..

syrupmasin berkata...

haha..betol2..same ah doe dgn rumah aku nih ha..lagi nk habis ramadan lg sikit org :)

Lea IsNaw! berkata...

balik makan terawih mesti akan selalu cari makanan kan..hehe

Bella Bell berkata...

tempat aku pun cam tu.. awal2 puasa penuh je.. skrg dah makin kurang..

yatie Awang berkata...

entahlah, susah juga kalau difikirkan, benda mcm ni, orang cakap sendiri mau ingalah

ILA HonEyBuNNy berkata...

ya..

kita kena la rajinkan diri...beribadat pun malas lagi la hal2 lain kan...

lagipun bulan ramadhan setahun sekali ja..;-)

cucu umie berkata...

haha..that's right..same macm dekt tmpt ayie.. budak2 ramai lg tpy bising shje lebih..aishhh

sergeant keroro berkata...

yes, betul. budak-budak je banyak, tapi kasi semak jek. serius serabut.

haha

NuSaNa NoSa 91 berkata...

bukan malas freaky.. cuma xde istiqomah.. huhu~

Fathiah Hamim berkata...

oh selalu nya macam tuh. setakat neh alasan yang diterima, ramai balek kampung dah. heh

btw,neh blog awak ke?

http://freakyfirdaus.com/blog/

RepublicAku berkata...

bukan malaslah ...letih jer...keh3

aimie amalina berkata...

sebb mersakan yg pose ni paaaaaannjjjaaang agi..wuwuwu

SITI NOORNADIYANA berkata...

lepas balik terawih mmg akan cari makanan dulu. dah lapar balik. T_T

aiman berkata...

betul2..

Luqeem™ berkata...

matlamat untuk terawih tu dh mula hilang..

CIK PARO! berkata...

setuju 100%..
dieorg buat kueh kot..
hehehhehhehee

My Name is Mar berkata...

Ho-ho-ho...
Maybe sebab diorang pergi shopping raya kottttt....
Sebb tu saf makin sikit..

Pejabat cuti, Blogger pun cuti ke?

[sutera kasih] berkata...

di sini pun sama jgk situasinya..makin lama makin sikit..huhu

 
Related Posts with Thumbnails