Rabu, 24 Ogos 2011

Kawasan Speed Trap | Sila Hati-hati

Haaa takut tak speed trap ? Tak takut bagus la sebab korang memang tak bawak laju. Bagi yang takut speed trap, sudah-sudah la bawak laju. Kalau kena saman ok lagi terbang RM 300 je. Kalau terbang nyawa siapa susah ? Jadi hati-hati la semasa di jalan raya tu dan jangan bawa laju ye. Kat bawah ni aku senaraikan beberapa KAWASAN SPEED TRAP dan sila perlahankan kenderaan anda pada kelajuan yang disarankan supaya tidak kena saman.


Plus Arah Utara (Dari KL)
:
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting
2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting
3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan
4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara
5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai
6- Km 296 berdekatan exit Gopeng
7- Km 352.6 selepas exit Sungkai
8- Km 373 berdekatan exit Slim River
9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar
10- Km 308.6 selepas exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang (so slow je la kat situ)

Plus Arah Selatan:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan
2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)
3- Km 253 selepas exit Senawang
4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah
5- Betul2 di exit Jasin
6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak
7- Km juga tak pasti tapi jambatan pertama selepas exit Yong Peng utara
8- Km 97.3 selepas exit Air Hitam
9- Betul2 di exit Sedenak

Plus Tengah:
1- Km 456 selepas exit Sungai Buluh
2- Betul2 di exit Bukit Lanjan
3- Betul2 dibawah Restoran Jejantas Sg Buloh
4- Km 302.8 berdekatan exit Kajang
5- Km 296.5 & Km 297 berdekatan exit Bangi

NKVE
1- 300 meter sebelum tol Jalan Duta (60 km/j)
2- Selepas cabang jalan ke tol Jalan Duta (80km/j)
3- Betul2 di exit Damansara
4- Km 11.2 berdekatan rel keretapi
5- Betul2 di exit Shah Alam

KESAS
1- Km 44.8 berdekatan exit LDP
2- Berhadapan Endah Parade
3- Betul2 di exit Hicom
ELITE (Dari arah KLIA)
1- Km 4.8 selepas exit Batu 3
2- Km 2 - Km 4 atas jambatan berdekatan Makro
3- Betul2 kat bawah restoran jejantas USJ
4- Km 10 sebelum exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1- Bersebelahan Hotel Mint
2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
3- Berhadapan dengan Istana Negara
4- Berhadapan dengan Muzium Negara
5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
p/s : Credit To Rilekscrew

Comments
9 Comments

9 ulasan:

FARIZA AINA berkata...

wah..terperinci btol la..huhu


p/s : singgah sini ye jiran keroro~

sergeant keroro berkata...

hehe, terbaik! XD

konpem ramai orang cari ni, SEO :P

sergeant keroro berkata...

printscreen jek desktop background tu, paste dalam word. pastu save la kot :P

kiz berkata...

dah tahu tempat..lepas tu tempat lain dah boleh pecut..haha

Syuxer berkata...

kena print out neh hehe..tapi aku tak akan guna jalan trafik neh hehe..coz aku dok kelate doh hehe..

apapun nife info bro..speed trap memang menyakitkan hehe..melayang rm300 kalau men2 ngan dia hehe

Shah Blogger berkata...

Haha. target btl2 polis2. Hati2 semua. Saman boleh byar. nyawa satu je xde stock !

SITI NOORNADIYANA berkata...

tak best lah nak beraye kalau free free kena saman 300. :P

Luqeem™ berkata...

haha..tenkiu..lpas ni mmg bawak 140 je la..maintain speed..

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

nasib baik Tia tak bawa kereta . hahaa :)

 
Related Posts with Thumbnails