Jumaat, 26 Ogos 2011

Jangan Cepat Melatah Kata Blog Orang Lain Banyak Merepek


Kalau blogwalking dengan rajin, dalam 1 hari tu wajib jumpa 1 entri yang ada cakap

" kenapa blog orang tu ramai follower , kenapa ramai pengunjung ke blog itu, kenapa ramai yang tinggalkan komen untuk 1 post pada hal tu hanya la post merepek.. kenapa ? kenapa ? kenapaaaaa ???
"

Yang paling tak tahan sekali, hari ni masuk blog orang tu. Esok dah keluarkan entri pasal blog orang tu banyak merepek. Waahh cepatnya anda melatah pada hal anda baru je masuk blog dia untuk 1 hari dan terus boleh buat kesimpulan bahawa blog orang tu tak best dan banyak merepek ?

Nasihat aku 1 je. Jangan cepat sangat melatah kata blog orang tu best dan tak best. Cuba dulu selongkar entri yang sebulan atau 2 bulan yang lepas baru la dapat tahu apa keistimewaan yang ada pada blog tersebut. Mungkin sebelum ni entri dia sangat best dan menyeronokkan untuk dibaca. Mungkin juga blog dia sangat ringan loading menyebabkan orang suka berkunjung. Mungkin dan mungkin lagi banyak sebab yang mendorong ramai follow blog dia.

Tapi yang aku hairan, kenapa begitu mudah melatah ye ? Adakah kerana hasad dengki tengok blog orang tu lebih berjaya sampaikan cepat sangat nak melatah. he he apa pun sila kawal hasad dengki tu. Tak bawa keuntungan pun membiarkan hasad dengki menguasai diri. :)
Comments
23 Comments

23 ulasan:

Atiqah Sa'ahiry berkata...

blogku merepek je lebih..terkena diri sendrii...

Atiqah Sa'ahiry berkata...

thanks , selamat menyambut hari raya aidilfitri..

koyuki hanama berkata...

comelnye kucing.awwwww~
pe2 pon slmt hari raye .maaf dpinta.

PeRmAtA bIrU berkata...

ha... betul tu... jangan cepat melatah... saya cuba seboleh2nya x terkata atau tulis entry tentang blog orang.. sebab blog saya pon belum tentu best... salam 27 ramadhan..:)

hira berkata...

saya tak suka macam tu. selidik dulu la kan baru tahu best ke tak. hehe :D

sergeant keroro berkata...

hehe, usha dulu camne. :P

Blogger Newbie berkata...

<< Banned --> hasad dengki ..
:D

cucu umie berkata...

hasad dengki biasalah bro..but yg pasti msing2 ad kelebihnkan..hehe

Syazwan Che Deraman berkata...

jangan cepat melatah.
tak elok juga bagi first impression macam tu kan.
bila nak kenal blogger tu..kena selalu ikuti entry dia dan godek entry yang lepas lepas.setuju dengan demo.

Saiazuan berkata...

huhu btl2 kata2 dr seorng yg brpengalamn

ekin tajudin berkata...

xde gune pon nak berdengki dengan org...klaw ye pun xbest xyah la cakap sampai nk buat2 entry bagai,,,simpan je dlm hati..=)

meaw berkata...

tade idea,tu hat duk melatah tak tentu pasai,huhu

Cik Siti Aziz berkata...

yup,stiap blog ade istimewanya yg mngkin x nmpk kalo skali jenguk je..pape pon,jauhkan hasad dengki..

IMANSHAH berkata...

opocottt

melatah kan

Lia Irdelia berkata...

manusia oh manusia.. huhu..

SoLy SoLicious berkata...

melatah cm org tua ke?.. eh opocot mak engkau..hahahaa

Salim Harmanain berkata...

nak trafik segera...saja la bikin panas,,

yatie Awang berkata...

entahlah, manusia ni susah nak faham, perangai lain2..cakap pulak kadang2 tak guna akal yang sihat

kiz berkata...

biasolah tu jang..dia tak nak usaha..tahu menadah je..zaman ni kalau asyik menadah je mana leh maju..menadah yang perut kembung leh laa..masing2 kena kena cermin diri..bukan senang nak berjaya...hehe..happy raya..happy merdeka..happy blogging ( sentiasa menyokong blog sahabat )

Ezad Skytech berkata...

biasa la tu freaky..setiap blog ada keistimewaan tersendiri kan..(^^,)

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

ni kira 1st impression lah ni yeaa ..

Luqeem™ berkata...

biasa la, first impression msti diantara puji atau melatah/maki..x pernah selidik dlu..

[sutera kasih] berkata...

rasanya mcm pernah baca entri yg kritik blog yg post entri merepek..sy ingt blog itu hoho

biarla org nk cakap apa pun freaky, mulut org susah kita nk zip kan..kalau dia dh letih, stop jgk nnti tu huhu..

sy suka skrol blog yg ada archive..hehe

 
Related Posts with Thumbnails