Isnin, 15 Ogos 2011

Income Daripada Blog

Semalam ada ternampak admin group blogger mana tah yang post pasal Nuffnang dan Advertlets ( Aku pun tak ingat dah ) tapi topik utamanya adalah membincangkan pasal INCOME DARIPADA BLOG. Perghh bila sebut je pasal income, memang agak hot la topik tu sampai dapat sambutan di group.

Aku yang tengok macam best je perbincangan mereka apa lagi terus je pasang mata untuk baca apa yang dibincangkan. Mana la tahu daripada perbincangan mereka tu dapat sedikit ilmu-ilmu yang berguna. Daripada perbincangan tu, masing masing ada pendapat yang berbeza dan perbincangan pun bertambah menarik.

Ada yang sudi share income, tips dan kritikan sepanjang dalam perbincangan tu. Aku yang tengah excited skodeng pun rasa seronok pula baca. Yang paling best daripada topik income blog tiba-tiba bertukar menjadi topik seo pulak. ha ha ha tadi sembang pasal duit, sekarang sembang pasal trafik pula dan bagaimana nak dapatkan trafik.

Waahh gila best diorang ni berbincang sakan sampai dapat sambutan yang agak hot. Best ke ? memang best la wess dapat baca pengalaman dan juga tips-tips yang berguna daripada mereka. Tapi apa yang aku nak cakap sebenarnya adalah bukan pasal income blog atau seo.

Yang penting adalah perbincangan dan saling menurunkan ilmu. Bila ada group macam ni, yang tak tahu apa-apa pun akan dapat ilmu dan pengalaman yang akan mengajar mereka. Manakala yang dah mantap pula akan menjadi semakin mantap hasil daripada perbincangan. Blog pun kena ada perbincangan juga mengenai strategi apa yang mahu digunakan. Nak pakai formula tu, formula ni. Itu semua juga ada dalam blog dan boleh dicapai dengan perbincangan.

p/s : Sergeant Keroro tak suka bincangan dengan aku.... isk isk...
Comments
17 Comments

17 ulasan:

Alia Ramley berkata...

ceh. ingtkan nk ckp pasal topik tue.

kiz berkata...

kenapa tak ajak aku berbincang? haha

Lieyda berkata...

dah give up ngn income kt blog

Luqeem™ berkata...

income ilmu tu,,bnyk yg dpat dr duit..hehe..

ksian ko kero x lyn perbincangan tu..huhu

schaze zainn berkata...

ade nuffnang, tp tak pernah tau pun..xP

Saiazuan berkata...

prbncangn group yg happening.. :D

Syazwan Che Deraman berkata...

income?.
ada rezeki ada la kan?.
tak ada rezeki nak buat macam mana.

ingatkan nak gtahu pasal income kat entry nie..hehhe

syaz@rozelt berkata...

topik nie mmg best..yg dh merasa cek nuffnang tu x de la rse teringin mcm org yg x pernah dpt..hehe

Zul Fattah berkata...

income..? aku tak pernah dapat lagi...
tapi itu cite lama la..sekarang aku blogging untuk menyampaikan ilmu ..bukan nk dapat follower or income..haha..

this rhe way i'm blogging...

sergeant keroro berkata...

haha, nice!

p/s : siot jek kenakan aku, dem. :P

SoLy SoLicious berkata...

meh kite bincang same..heeee~

HAFIZAL berkata...

bagus kalo kita dapat berkongsi ilmu nie selalu...moga income dari blog kita bertambah2

cik aisha berkata...

xpnh dpt income dr blog lg pn..:)

GaRy™ berkata...

betul3... bertukar pandangan amalan mulia.. hehehe...

Lia-De-Pinky-Leo berkata...

advert ngan nuff, which is better?

ada yg sudi kongsi x? heheh

Freaky berkata...

Lia : masing2 ada kelebihan.. huhuhu

cucu umie berkata...

kehkeh..tpy bguslah kalo orng kongsi ilmu nie..sikit2 boleh tmbhkan pngthuan..

 
Related Posts with Thumbnails