Sabtu, 6 Ogos 2011

Blogger Lelaki dan Blogger Perempuan

Sememangnya ada perbezaan yang ketara bagi blogger perempuan dan juga blogger lelaki. Mungkin ada yang betol dan mungkin juga ada yang salah apa yang aku tulis dalam entri ni. Nak tahu apa perbezaan blogger lelaki dan blogger perempuan jom tengok kat bawah ni :

BLOGGER LELAKI

- Biasanya blog lelaki tidak terlalu serabut dengan banyak widget kerana lelaki lebih sukakan sesuatu yang simple. Tak cantik takpe, janji simple beb. Kalau diteliti penulisan blogger lelaki, lebih banyak kepada santai dan free thinker. Blogger lelaki juga tidak suka menulis sesuatu yang emosional seperti marah-marah kepada pasangan dan juga ayat-ayat cinta yang melampau. Pemikiran otak lelaki dalam blog biasanya lebih merujuk kepada bagaimana nak up-kan trafik, nak hasilkan entri best, dan juga cuba untuk memberi kepuasan kepada orang lain dengan apa yang ditulisnya.


BLOGGER PEREMPUAN

- Blog perempuan pula, bila masuk je dalam blog dah boleh agak bahawa itu adalah blog perempuan kerana banyak widget dan kilauan bersinar di halaman utama. Tapi bukan semua la macam tu. Hanya majoriti je. Kalau tengok berdasarkan entri pula, blogger perempuan lebih suka menulis sesuatu yang berkaitan dengan emosi seperti perasaan cinta, benci membenci dan sayang menyayang. Tapi Awas !! kalau mereka menulis sesuatu yang berkaitan pendapat, ia mungkin jauh lebih baik daripada entri blogger lelaki.

- Pemikiran blogger perempuan juga tidak sama seperti lelaki. Mereka hanya fikir blog sekadar tempat catatan yang mungkin berguna suatu hari nanti. Disamping itu blog sangat penting bagi mereka sebagai peneman dikala duka dan gembira. Namun ada je yang begitu mengejar trafik dan ranking seperti blogger lelaki. Biasanya blogger perempuan yang cuba mengejar ranking dan trafik memang seorang blogger perempuan yang hebat dan suka sesuatu yang mencabar.


p/s : Jom lawat senarai blog kumpulan 1 di SINI .
Comments
20 Comments

20 ulasan:

Popoi berkata...

niece entry! ^^

aPIP berkata...

perh... blog aq pon byk widget mcm blog pompn...miahahaha...tp yg ganas2.. bkn love2 kelip2 rama2 tu..huhu tp x emosi2 erk.. huhu

Fathiah Hamim berkata...

ada yang betul ada yang tak. hehe

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! berkata...

yup!aku stuju! :)

schaze zainn berkata...

tak semua org sama hihi

mcm schaze suka simple dan kemas..

CIK PARO! berkata...

blogger perempuan memg penuh dgn emosi..\biasa la tu..

Shaherah berkata...

blogger prempuan wat blog memang emosi.. ikut mood.. >.<"

iyan shazlind berkata...

haa betul la tu...:)

sergeant keroro berkata...

betul tu, hehe XD

p/s : blogger alien camne? :P

Anif Abdullah| AA berkata...

setuju ..hahak
tapi,blog pompuan gak cepat naik kan?

Bella Bell berkata...

emmm... ada betulnya.. heheheh!!~



tetiba teringat kat blog Mr. K :)

gedek! berkata...

kalau arrow bertukar jadi kupu-kupu je....

sah belog pompuan....

Luqeem™ berkata...

betul2..:D

diana berkata...

ye ke??
tapi akak ada jumpa satu blogger yang suka beremosi ketika menulis...
cerita orang dengki kat dia je banyak..
blogger hebat okey...
bukan yang cikai2 ni..
hehehehe

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

hahaaaa . sekarang dah banyak saingan .. kalau betul Tia nak buat yang kehidupan punya entri , Tia akan buat satu lagi belog dan perivate kan .. harharharrr :D

GaRy™ berkata...

blog aq simple kan? kan??... T^T

dreamygirl berkata...

-)

*assyiera* berkata...

ahaks! macam belog saye. gaga. Blinkking~ saye tak kejar follower, sebab saye catat untuk kenangan. (imbasan memory tuk satu masa akn dtg kirenye ni). haha.
Tapi ade je info2 + ilmu2 kat situ. Entry sensitif menyentuh hati, payah juge saye luah kat blog. Im quiet secretive + complicated. haha.

Happy Blogging.
Salam Ramadhan.

NuSaNa NoSa 91 berkata...

keen blogger pe?? klu tengok seimbas lalu tanpa kenal la.. heee~ ^_^

[sutera kasih] berkata...

kalo sy semua pun kot hihi..
ntahla..yg pnting puas time menulis tu kan..paling best sbb ada kwn interaksi hari2..sbb sy boring d rmh huuuhuhu

 
Related Posts with Thumbnails