Khamis, 25 Ogos 2011

Best Gila Kalau Ada Coffee Machine

Perrgghh agak style ah coffee machine ni. Tadi masa duk fikir idea untuk entri blog, aku teringat pula COFFEE MACHINE dalam cerita Green Hornet. Dalam cerita tu, coffee machine dia sangat cool dan hebat serta lagi besar berbanding gambar yang aku tunjuk kat atas ni. Siapa yang tak tengok lagi Green Hornet memang takkan tahu rupa coffee machine tu.

Ok that's not important at all. The main idea is kenapa aku buat entri pasal coffee machine ? LOL this is my blog so I can write whatever I want in here :P ... Just kidding.. Sebenarnya coffee machine sangat hebat kerana ia boleh menghasilkan kopi yang sangat enak dan sedap rasanya.

Tak percaya ? Ok fine, korang pernah minum tak air nescafe / milo daripada van company mereka ataupun beli a cup of it from a drinking machine ? Kalau pernah, mesti korang dapat rasa kan kelainan pada rasa nescafe / milo tersebut berbanding kita buat sendiri. Maksud aku rasanya lebih enak dan lazat.

Tapi bila kita buat sendiri, sampai ke mati pun taste dia takkan sama dengan yang kita beli daripada drinking machine. Jadi apa rahsia disebalik taste tu sebenarnya ? Ahaaa kalau nak tahu, rahsianya adalah mesin tu sendiri. Mesin tu yang mampu menjadikan taste minuman tu lebih lazat dan enak dengan teknik bancuhan yang betol.

Perkara yang sama juga berlaku dengan coffee machine. Selain mampu menyediakan kopi yang sangat lazat dan enak, coffee machine juga memudahkan kerja manusia. The great taste of coffee in the morning can lead into a perfect day. But a perfect day is only for coffee lover. If you hate coffee so much, then your day may get suck. Yang tak suka kopi tu aku tak dapat la nak sembang kencang :P

p/s : LOL panjang pulak entri ni.. merepek best !!!

Comments
7 Comments

7 ulasan:

Luqeem™ berkata...

tak mnum sgt coffee, mnum milo je..haha

Ezad Skytech berkata...

style kot kalau ada machine coffee ni kat rumah...huhu~

pamie berkata...

coffee sangat best di minum di siang hari :)

kiz berkata...

tak minum kopi or nescafe..tapi kat ofis aku ada benda ni..haha..bulan puasa plug dah kena sorok..tak bleh guna..haha

diana berkata...

wah...
dah selit rojak2 dalam entry ye...

setakat ni suami akak kata
kopi yang akak buat lebih sedap
dari mana2 pembancuh kopi di dunia.dan akak yakin itu termasuk sekali dengan mesin pembancuh kopi..:p

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

haha . Tia lettew . Tia tak minat minum kopi . tak sedap .. mwahahaa :)

sergeant keroro berkata...

kopi sedap jugak kot layan,, pergh!

 
Related Posts with Thumbnails