Selasa, 16 Ogos 2011

Baru Boleh Update Blog

Lepas tidur sampai ke tengah hari, aku terus buat keje membasuh pulak. Lepas siap membasuh baru la boleh mandi dengan gembira dan zohor. Sekarang masa untuk mengadap laptop dan juga blog. Ha ha ha nampaknya sambutan segmen MERCUN DAN BUNGA API tiada sambutan sangat. Mungkin tak ramai yang ada pengalaman atau situasi untuk cerita mengenai mercun dan bunga api semasa kecil.

Tapi takpe. Walaupun tiada sambutan aku tetap lanjut sampai ke tengah malam. Lagipun hari ni tiada idea dan mood sangat nak update blog. Teruk la macam ni mood tiada dan idea pun turut tiada. Silap hari bulan boleh lingkup dan gulung tikar blog aku ni. Ngeee tak nak la lingkup dan gulung tikar awal sangat. Paling kurang pun ambil la beberapa tahun lagi untuk blog ni terus berada di alam maya ni.
Memang peracangan yang serius aku adalah untuk bawa blog ni lebih maju dan mantap berbanding blog yang lain. Tapi bukan maju dan mantap secara mendadak kerana ia bukan perkara mudah untuk capai semua tu. Sekarang pun tengah sakit dan merangkak dalam mencari pembaca setia kat blog ni.

Kalau boleh untuk 5 hingga 10 tahun akan datang, blog ni masih aktif di alam maya dan sentiasa ada jumlah pelawat dan pembaca yang ramai. Perrgghh berangan je lebih kau ni kan Muhd Firdaus ? Bukan berangan tapi itu perancangan dan target untuk blog aku yang ciput ni. Kalau hidup ada target, kenapa blog yang dijadikan ketagihan tidak boleh ada target ? Kan target itu boleh memandu sesuatu ke arah kejayaan ?

p/s : Aku dah mula merepek. tidur balik la.. zzzzz... Nak join segmen ? klik sini
Comments
16 Comments

16 ulasan:

pengemis Cinta~ berkata...

Assalamualaikum.

hehe.tak salah memasang angan,asalkan ada usaha. harapan adalah awal segalanya yang menjadi titik mula satu usaha.;)

Lieyda berkata...

eh xpe.sy pembaca setia blog awk.kdg2 komen,kdg2 je x. hihi. blog awk mmg best.ada hrpn utk maju ke dpn. oh yeah

diana berkata...

bagus2...
semoga tercapai...
tapi jangan abaikan perkara2
yang lain jugak tu...:)
dunia ini luas....
hehhhe

Luqeem™ berkata...

aku pembaca setia..hehe

aku pun cmtu gak la..aku nk jadi mcm MrK tak update blog,pn yg online dah 30 lebih, ada yang nak baca entri kita..huhu

tapi rasanya lambat lagi la kot..

Saiazuan berkata...

blog ko dah mantap..leh stay lama ni :D

SITI NOORNADIYANA berkata...

ramai lah pembaca setia blog ni. ^^

berangan + usaha tu tak salah. berangan kosong tu yang tak ke mana. ^^

.izzati liyana. berkata...

saya takde pengalaman nak join. mercun tak pernah bakar. bunga api? setakat bakar camtu jeh ja. takde ape yang menarik maa..

Fee Hafeezah ketuk keyboard berkata...

wah! serius kau cool doe..bercita2 besar kau nih..Gdluck lah ye..:D

sergeant keroro berkata...

hehe, aku pon sama :P

Anyyss Shuhaimi berkata...

semoga berjaya!

*tak salah nak berangan. :)

Lelaki Ini berkata...

baru nak share cerita..
hehehe

iMBobo berkata...

ok dah blog ni freaky..insyaAllah bakal tercapai impian tu :)

Zul Fattah berkata...

relex bro.. gua support lu..

nurAMALLINA berkata...

rilek la :D

Ezad Skytech berkata...

tak salah kalau tetapkan target macam tu bro..heee (^^,)

GaRy™ berkata...

pergh.. sama la bro... aq harap sampai aq dah keja nanti pun blog aq still idup... huhuhu~

 
Related Posts with Thumbnails