Sabtu, 6 Ogos 2011

Aku Nak Mengarut Boleh ?

Aku masih lagi tak tidur kerana sedang menunggu waktu sahur pukul 4.30 pagi. Sementara menunggu waktu sahur, aku akan layan tv dan juga layan blog. Arrgghh malas la aku nak cakap merepek. Baik aku straight to the point terus. Sebenarnya aku nak cakap pasal disiplin dalam blog.

Perghh gile kentang dalam blog pun ada disiplin ? Biar betul apa aku merepek ni. Apa akan jadi kalau langgar disiplin dalam blog ? Adakah akan dirotan atau dikenakan denda ? Takk !! maksud aku disiplin dalam blog tu tak sama dengan disiplin di dunia realiti. Mungkin ada yang sama tapi ada juga yang tak sama.

Tapi bukan persamaan dan perbezaan yang cuba dibincangkan dalam entri ni. Aku bagi 1 contoh. Jika seseoran itu memberi komitmen kepada blog, dia akan cuba memastikan blognya sentiasa ber-update walau macam mana keadaan sekali pun. Komitmen yang ditunjukkan itu juga menunjukkan bahawa dia berdisiplin terhadap blog yang dia ada.

Itu contoh disiplin dalam meng-update blog. Contoh yang lain pula adalah dari segi penulisan. Biasanya blogger yang berdisiplin akan cuba elak dan cuba untuk tidak menulis entri yang boleh membawa perkara negatif kepada pembaca. Sebagai contoh menulis suatu umpatan, hentaman, dan juga makian. Biasanya entri yang mengandungi umpatan dan hentaman menunjukkan bahawa blogger tersebut tidak berdisiplin.

Update blog sudah, entri tidak menghentam pun sudah. Yang 1 lagi mengenai disiplin adalah kekemasan dalam blog. Haa yang ni aku sangat fail dan perfect fail dalam bab memastikan blog kemas. Aku dah cuba memastikan blog dalam keadaan kemas tapi tetap bersepah juga dengan iklan di merata tempat. Tapi iklan Innity comel la.. sebab tu aku suka iklan tu bersepah. Wuahahahaha

Jadi anda decide la sama ada mahu menjadi seorang blogger yang berdisiplin atau tidak berdisiplin. Aku memang dah fail bab disiplin ni. ha ha ha takpe tak berdisiplin pun. janji enjoy blogging. Tapi aku tak suka buat entri hentaman :)
Comments
14 Comments

14 ulasan:

Panggil aku Han berkata...

Hentam2 mmg tak best dn meluat jugak kadang2 tu...

p/s:sahur mkn ape?? hahah

Freaky berkata...

han : makan nasi lauk ayam percik kot. ahaha :D

Miracles Of Life berkata...

sama lah kte xtido2 lg :((

Panggil aku Han berkata...

wah..ayam percik tu...

aimie amalina berkata...

weewiitt!
saya blogger berdisiplin! =)

Wanie berkata...

same la kite berjage tunggu sahur..huhu

rasenye 33 displin tu wanie ade kot..hehe..tp kadang2 tu terlanggar jugak..:D

parking iklan tu memang port terbaiklah..haha

sergeant keroro berkata...

hehe, memang berdisiplin XD

jiran oo jiran :p

cucu umie berkata...

hahaha..ayie rasenya enthlh kdng2 rase mcm orng terasa shje dgn entry ayie.. huhu btw, dh sahur blom?? huhuhu

zieyzain berkata...

sy hnya mmpu disiplin dlm kekemasan,..hnya sebab xnak blog berat. jdnya blog sgt simple xcantek mcm org lain,..ehe=)

Cik Asma BLuppy berkata...

entri hentaman rsa nya xpernah ag buat.. hehehe

Nur Saina (AntooUngu) berkata...

bersepah pun ada isi xpe..hihi..
btw da sggh n follow cni, jum singgah sni plak ;)

http://antooungu.blogspot.com/

NuSaNa NoSa 91 berkata...

keen plak fail bab meng-update entry.. ahahahaha~ ^_^

NMH berkata...

rasa macham dah kemas blog tapi hentahlah kot maseh bersepah..err hapdate tuh bila skang tengah cuti bolehlah nak sampai berapa post tapi tyme study dah no more..-.-

Luqeem™ berkata...

ni dah kira kemas dah ni..:)

 
Related Posts with Thumbnails