Jumaat, 12 Ogos 2011

Adoi Korang Duk Pening dan Kalut Buat Apa ?

Jom lawat dan follow senarai blog kumpulan 13 di SINI .


Sekarang kecoh pasal isu Blogpot dan juga Blogpsot.Nak tahu lebih lanjut, sila Google ok ? Ni dah lama sebenarnya dan setelah baca daripada blog-blog yang berinformasi, aku dapat tahu bahawa blogspot tiada kaitan pun dengan isu ni. Malah kita juga boleh buat isu ni berkaitan dengan islam. Caranya ?

Beli domain atas nama www.gogle.com atau www.gogel.com atau www.googel.com dan kemudian link 3 domain ni ke laman web islam seperti Iluvislam.com . Haaa tak lama lepas tu mula la kecoh 1 dunia pasal Google ni bekerjasama dengan islam. Ah sudah !!! Macam-macam spekulasi pulak timbul. Silap hari bulan, hit yang pasal islam lagi tinggi daripada hit isu blogpot yang merepek ni.

Tapi ada juga kebaikan daripada isu blogpot ni. Kebaikannya ia mengajar kita supaya tengok betul-betul address / url yang ditaip tu supaya tidak menjadi salah. haaa pasni jangan salah taip address lagi. Kang tak pasal-pasal bagi trafik percuma kepada blogpot ampeh tu. :)

p/s : Blogpot tidak berkaitan dengan blogspot. Ini hanya la domain yang tricky untuk bawa trafik. Biasanya taktik ini digunakan pengguna Google Adsense for Domain dalam mendapat income hasil daripada typo address :)
Comments
11 Comments

11 ulasan:

Luqeem™ berkata...

betul. itulah penyebaran ilmu, sekejap je dah tersebar..

tp jgn jd kalut..huhu :)

ir yien 9897 berkata...

setuju..tekan elok2 yerh adik2..hehehe

Syazwan Che Deraman berkata...

kena berhati hati..macam mana jika pengguna yang ada masalah identiti baca pasal tu..parok parok..

asamasin berkata...

ntah...wat pa nk pening relax sudaey.. :D

Shaherah berkata...

tu lar.. sibuk bebenar pasal benda tu.. arahan tok tgk blogpot uh shera tak bukak pun.. malas nk tgk.. semua dok kalut cerita..

cucu umie berkata...

wah..isu ini entah lh bro..harap2 dapatlh diorng taip hati2 yer.. incya-ALlah xad spekulasi..

SoLy SoLicious berkata...

xpenah agi jadik slah typo ke "blogpot"

sergeant keroro berkata...

haha, gelabah lebih. mostly semua yang sebar tu baby blogger mungkin? :P

aiman berkata...

hehe.. kenapa ku tahu tp xnak ambil tahu.. adeh.. biarlah.. jangan gelabah,,

alongxp berkata...

tu la... diorg ni lagi nk naikkan traffic n memperkenalkan blog2 camtu kat org islam,report la... same cam psl hajjah tu..dok sebarkan link lg nk buat ape? report je la... kan?

CikMiMiey berkata...

sape kepoh2 ni ... coool aje ~ hehe

 
Related Posts with Thumbnails