Selasa, 5 Julai 2011

Takde Idea Nak Update ?

Jom lawat dulu senarai blog kumpulan 6 di SINI .


Tak tahu nak update ape dalam blog ? memang langsung takde idea nak tulis ape ? Biasa la tu. Kita kan manusia yang banyak kelemahan. Takkan nak ada idea berterusan selama 24 jam tanpa henti. Sekali-sekali kena la kering idea juga supaya kita sedar bahawa kita ni tak sempurna.

Jadi kalau ikutkan cara aku semasa takde idea, aku akan blogwalking dan melihat blog orang lain. Kalau nampak entri yang best, kita cedok idea dia. Tapi bukan copy dan paste tau. Kita hanya cedok idea dia dan lepas tu pandai-pandai la ulas dengan ayat kita sendiri.

Kalau malas nak blogwalking juga dan malas nak tengok blog ? Pergi la jalan-jalan ke mana saja. Oh ya jangan lupa bawak kamera tau. Mana la tahu sepanjang kita berjalan-jalan tu ada nampak benda menarik, boleh la ambil gambar dan update dalam blog bila balik nanti. Haa kan dah dapat idea nak tulis ape.

p/s : Aku selalu takde kamera bila ada benda menarik di tempat kejadian =_=
Comments
15 Comments

15 ulasan:

Syuxer berkata...

kamera gantung kat bahu bro pasni bila pi jejalan..:)..

aku pun kalau xde idea,aku gi lepak2 kat blog orang n komen2 je..hehe

Fathiah Hamim berkata...

saya takda kamera hebak. saya cuma bawak buku nota. hehe

cucu umie berkata...

wey kamera handset apa susah..hohoh

rafiq berkata...

bijak bijak..kekeke

tp aku takde camera. ade pun kat enset cikai ni je.. huhuhu

sergeant keroro berkata...

setuju dengan ayie, hehe XD

psst, kamera semulajadi ade kan :P

AnAk dEneSor berkata...

hihi..toi 2 klo xde idea mesti tgk blog owg len..tp klo da mlas bg komen kt owg je..hihi

syaz@rozelt berkata...

hehe..klakar yg part las tu..time jumpe menarek kamera x de pulok~

aimie amalina berkata...

heee..dalam x de idea, dpt gak wat entri =)

syrupmasin berkata...

alaa..gune la camera phone :D

GaRy™ berkata...

hahaha... bagus bebeno tuh... aq kalau x der idea, melalut la manjang... hahahaha

Gadis Kecil berkata...

beli je handphone yg ada camera tuh freaky. senang+murah. hehe

^_^

emy|farid berkata...

sama, suka blogwalking =)
kdg2 idea ada, tapi nak luahkan x reti gubah ayat sangat

nurAMALLINA berkata...

Kita punya konsep samalah. Hehe ceduk idea orang.






*kadang2. HAHAHA

syarifahsidrus berkata...

musim ketandusan idea~~huuu

schaze zainn berkata...

kalo takde idea selalu cite pasal makan jek. =D

 
Related Posts with Thumbnails