Rabu, 6 Julai 2011

Tak Paham La

Jom skodeng dan follow senarai blog kumpulan 7 di SINI .


Sebelum tu nak ucap terima kasih kepada Sergeant Keroro kerana sudi share sesuatu yang memudahkan pengunjung ke blog. Benda yang dia share tu membuatkan new tab akan terbuka secara automatik apabila suatu link di klik dalam blog kita. Nak jugak ke ? meh pergi SINI .

Tengah malam yang sunyi dan aman tiba-tiba jadi bising kerana budak-budak kecik duk bermain motor kat jalan depan rumah aku ni. Budak memang sangat kecik sampaikan nak bertongkat pun tak sampai kaki apabila motor tu berhenti.

Tapi kalau kaki tak sampai, macam mana mereka naik motor ? Itu aku sendiri pun tak tahu dan malas nak ambil tahu. Yang aku hairan mak dan ayah budak-budak ni bagi pula naik motor pada malam-malam macam ni. Naik motor tak pe lagi tapi ni dah siap nak racing pulak.

Aku tak berapa kisah sangat pun kalau mereka nak racing. Kalau mereka jatuh semasa racing pun, aku akan bersorak kegembiraan. Tapi yang jadi masalah apabila budak-budak kecil ni langgar kereta orang sampai kemek dan mereka pun tercedera.

Kenapa jadi masalah ? Kerana selepas itu mak bapak mereka yang tak reti bahasa akan serang pemandu kereta tu. Haihh anak sendiri tak cukup umur bagi naik motor. Bila anak dia langgar kereta orang. Mula la bising kata orang langgar anak dia. Hairan kan manusia sekarang :D
Comments
15 Comments

15 ulasan:

cik najihah berkata...

budak2 zaman sekarang..makin menjadi2

sergeant keroro berkata...

mengade-ngade. ibu bapa asyik nak menangkan anak

p/s : ko dah pasang belum? belum open new tab lagi ni

Lieyda berkata...

kalai mrh kn anak diorg,kita lak yg disalahkan

sergeant keroro berkata...

ok, baru jadi. hehe XD

Freaky berkata...

haha dah pasang la keroro.. suspen jep

Gadis Kecil berkata...

macam-macam. kat perumahan sy pun selalu jadi camni. malam-malam tak reti nak hormat orang nak tido. memekak preng2x bunyi moto. hangin jer.

Syazwan berkata...

sound je budak tu..
g tampor je..pakai topeng dulu.
hhehe

SoLy SoLicious berkata...

kalo langgar 2, gnti balik xpa...kalu langgar then lari, memang parah

cucu umie berkata...

hahaha..mungkin bnge anak reti nek motor kot..huhu

aimie amalina berkata...

heheh..sbr la ye..elak cabot jek ekzos tu nnti..hihi =p

Ahmad Haziq Azlan berkata...

rempit rules!!!!!!!

Syuxer berkata...

mak bapa zaman sekarang bukan nak pikir salah anak..masing2 nak highkan ego..huhu..kan mati time langgar,lagi parah..menyesal takde nilai insurans dah huhu

Amiirah-Cassan berkata...

kabareter nanges !!!

GaRy™ berkata...

patutnya naik je keta th, langgar je mak bapak budak tuh.. puas ati oden... hahahahaha (ktawa jht)

MiZi berkata...

budak mana tu... grrr.. hahahaha lama xmai lepak kat blog demo... :)

aku berbunga balik

 
Related Posts with Thumbnails