Isnin, 4 Julai 2011

Tajuk Kucing, Entri Lembu

Sebelum baca, apa kata singgah di senarai blog kumpulan 3 di SINI .


Pernah jumpa tak blog yang buat tajuk entri pasal Kambing tapi sebenarnya entri pasal Lembu. Maksud aku, tajuk entri tu takde sangkut paut pun dengan entri yang sebenar. Mesti pernah jumpa macam ni kan ? Bila jumpa apa anda akan buat ? marah kepada penulis ? atau teruskan baca saja.

Aku pernah jumpa beberapa blog yang macam ni. Tajuk pasal Kucing tapi tulis pasal kura-kura. Lepas tu bila aku tengok kat komen, ada yang marah-marah kerana tulis entri lari daripada tajuk. Tak cukup marah lagi, maki hamun juga dilontarkan.

Adess kesian pulak aku tengok kat penulis. Tak cukup kena marah, kena pulak maki hamun. Aku takde nak marah bila baca sesuatu yang lari dari tajuk. Aku akan baca jugak dan kalau menarik, aku tinggal komen. Kalau tak menarik, aku blah camtu je. Takde nak maki hamun atau marah.

Apa yang aku nak beritahu sebenarnya adalah aku sendiri tidak tahu nak cakap apa. Bagi aku tak perlu la nak marah kalau entri tu lari daripada tajuk kerana itu strategi mereka untuk tarik pembaca ke blog mereka. Kalau rasa tak best dan tertipu, blah je. Tak payah tinggalkan komen dengan kata-kata kesat
Comments
21 Comments

21 ulasan:

EiZaRaZiErYa berkata...

yup~ betul 2 freaky..macam mane orang(blogger2 berkenaan) b0le tergamak nak komen degn kate2 kesat cm 2 ye..??ermm..kite(sesame blogger) kan kawan~

Syazwan berkata...

tak patot la komen dengan kata-kata kesat kan..

bukan senang nak pilih tajuk nie.
heheh.

sergeant keroro berkata...

betul tu, hehe. aku buat gak sekali, haha.

nora elena dan seth tan tu, haha XD

Izzat Nazmi Saiful Bahri berkata...

biasa la tu buat tajuk kdg2 takde kena mengena dgn entri... tp jgn la smpy keluar kata2 kesat2.. huhu~

Lia-De-Pinky-Leo berkata...

kompom unfollow if dpt kata kesat camtuh.. kritik membina ok gak.. huhu...

kiz berkata...

ok ler tu tajuk cam tu..sebenarnya semua tu daya penarik..tak kisah pun kalau terbaca yang macam tu..suka..kreatif..inovatif..dan yang suka komen maki hamun tu sensitif dan negetif..taraaaaa..ok dah..nak tekan PUBLISH YOUR COMMENT lak..

rafiq berkata...

hehe tengok entri gak ah. kalu entri best baca jelah tak kisah pun. kalau tk best diam2 sudah..

[sutera kasih] berkata...

kalau rasa tertipu tu, diam2 kan lagi elok drpd mengeluarkan kata2 x elok kan..hehe

syaimz berkata...

aku punya banyak karut je. both nama entry dengan entry tu sendiri.

Qaseh Qhaleef berkata...

sokong ! huhuu~
tu mungkin idea dh terlebeyh...tu yg macam tersasar tu....

sue perbs.. berkata...

kadang2 tk tau nk tlis tjuk ape.. tpi ade la kaitan sket2.. memang ade slalu msuk blog sbb tertarik dngn tjuk tpi bile bace tk de kene mengena.. tp tk prlu kot nk maki hamun..

suha berkata...

hahaha cik suha la tu..tajuk ngn isi tak sama lalala (^_^)

syarifahsidrus berkata...

haha. tak perlu kot marah2. biasalah tu, tajuk kenalah best!

Anyyss Shuhaimi berkata...

terpulang kpd tuan blog..dia punya entri,biarlah dia nak bagi tajuk apa sekalipun..yang taknak baca,tak payah la tinggalkan komen yang menjatuhkan..sian tuan punya blog

yatie Awang berkata...

betul3x, jangan tunjuk sifat buruk kita

alif haris berkata...

haha .. kdg2 saje nk bg tajuk gempak jew bia ramai klik .. huhu

tp betul kata bro, jgn lah dimarah2 owner blog tu kan ..

pamie berkata...

marah2 yang bertapis tu kira ok lagi la..tapi kalau dah sampai tahap maki hamun..ish ish ish..


Aku Anak Labuan

waN Mohd Salim berkata...

dunia ..dunia .. hahaha

Syuxer berkata...

hipotesis kalau wat entri lain tajuk:

traffik mesti high so maki2 mesti high gak hhahaha..

Freaky berkata...

syuxer : haha x sanggup den nak terima maki2 yang high

mrs redzuan berkata...

maybe tajuk tu nak tarik pembaca kot...rasanya banyak je buat gitu. takat ni idakle akak nak maki2..hehe...

 
Related Posts with Thumbnails